مطالعات جدید به نحوه بکارگیری فناوری نانو برای مقابله با بیماریهای همهگیر و عفونی در آینده میپردازند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، همهگیری ویروس کرونا تقاضای جهان برای تشخیص سریع و موثر، درمان و جلوگیری از انتقال بیماریها را افزایش داده است. موفقیت فناوری نانو در مقابله با چندین پاتوژن ویروسی انسان در مطالعات بالینی و ویروسهای تنفسی منجر به مطالعات جدیدی شده است. یک گروه بینالمللی به سرپرستی دانشگاهی ایتالیایی پیشنهاد کردهاند که فناوری نانو میتواند رویکردهای مختلفی برای مقابله با شیوع فعلی کووید-۱۹، بیماریهای عفونی و همه گیریهای آینده ارائه دهد.
این مطالعه دیدگاه چند رشتهای را ارائه میدهد که نقش فناوری نانو در زیستشناسی، شیمی، مهندسی، علوم مواد، ویروسشناسی و علوم محاسباتی را درنظر میگیرد.
روشهای جلوگیری از بیماری اولین کاربرد فناوری نانو بر روی روشهای جلوگیری از شیوع ویروس تمرکز دارد. این مطالعه پیشنهاد میکند که فناوری نانو میتواند برای معرفی پروتکلهای ضدعفونی جدید و تقویت خاصیت جلوگیری در تجهیزات محافظت شخصی (PPE) استفاده شود. برای مثال، راه حلهای مبتنی بر فناوری نانو میتوانند با بیحرکت کردن و از بین بردن ویروس از طریق توسعه ماسک ایمنتر یا دستگاههای فیلتر هوا بکار گرفته شوند. علاوه بر این نانوفناوری میتواند توسعه سطوح ضدعفونی کننده خودکار را ارائه دهد که از آلودگی جلوگیری کرده و گسترش ویروس را به حداقل میرساند.
برخی از نانوموادهای اصلی که میتوانند در مبارزه با همهگیریهای آینده کمک کنند، نانوذرات جدید مولیبدن دیسولفید (MoS۲)، مولیبدندیسلنید (MoSe۲)، تنگستندیسولفید (WS۲) و تنگستندیسلنید (WSe۲) هستند. مطالعات نشان میدهد که پایداری این مواد در هوا، دسترسی به آنها بعنوان نانومواد آزاد و محکم بون لایههای قوی آنها به معنی قابلیت آنها برای استفاده در افشانهها، روی سطوح یا ماسکهای صورت به منظور تشخیص یا از بین بردن ویروس است.
روشهای درمانی استفاده از فناوری نانو برای هدف قرار دادن کووید-۱۹ نیز میتواند از طریق ایجاد ابزارهای تهیه دارو و کنترل پاسخ ایمنی مورد بررسی قرار گیرد، همچنین پیشنهاد شده است که نانوغنچههای نوظهور که دارای سطوح و لبههای مناسب برای واکنش هستند برای تولید نانوداروها مورد استفاده قرار گرفته تا پاتوژنهای ویروس را بکشند، مولکولهای مورد نظر را به هدف برسانند و عملکرد ویروس را مختل کنند.
تشخیص تشخیص بخش مهمی از کنترل کردن ویروس است. فناوری نانو میتواند سیستمهای نانویی ساده، سریع و مقرون به صرفهای را برای نظارت بر حضور ویروسها و نشانگرهای زیستی مرتبط استفاده کند. این مطالعه نشان میدهد که محبوبترین طرح آزمایش شده برنامههای گوشیهای هوشمند هستند. مطالعه روشن میکند که چگونه نانوذرات میتوانند یک روش تشخیص مقرون به صرفه را با تلفنهای هوشمند ارائه دهند.