آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۲۴۸

روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور تا دو ماه آینده نهایی می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از نهایی شدن طرح روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در دو ماه آینده خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه گفت: محوریت روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور بر عهده فرهنگستان علوم است و با توجه به نشست اخیر شورای ستاد علم و فناوری و بررسی فرایند این نقشه، تیرماه نهایی می‌شود.

وی افزود: قرار است در جلسات مختلف شورای ستاد علم و فناوری محتوای آن هم بحث و بررسی و در نهایت در صحن شورای عالی انقلاب فرهنکی به تصویب برسد.

سیر نقشه جامع علمی کشور

نقشه جامع علمی کشور به عنوان مهم‌ترین سند راهبردی علم و فناوری با دو رویکرد دستیابی به «مرجعیت علمی» و «مشارکت علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور» در افق ۱۴۱۴ در فرهنگستان علوم، درحال روزآمدسازی است.

از آنجا که ایران با دارا بودن پیشینه‌ای غنی در علم و دانش، ظرفیت‌های فراوانی برای نیل به جایگاه رفیع در عرصه جهانی علم و فناوری دارد، اکنون بیش از هر زمان دیگری، نیاز به مشارکت فعال نخبگان و اندیشمندان برای ترسیم نقشه راهی روشن و آینده‌نگر برای سیاست‌های علمی کشور وجود دارد.

بر همین اساس، دبیرخانه روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در فرهنگستان علوم بهمن ماه ۱۴۰۳با انتشار فراخوان از نخبگان و اندیشمندان، درخواست کرد تا با مشارکت در روند «روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور»، نقش مؤثری در شکل‌دهی به آینده علمی ایران ایفا کنند.

پیشتر شورای عالی انقلاب فرهنگی مدتی قبل با هدف به‌روزرسانی و ارتقای آینده علمی کشور، روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور را به فرهنگستان علوم سپرد.

این اقدام در راستای بهبود سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های علمی و پژوهشی شورا صورت گرفت و در این چهارچوب، نشستی هم با محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم، اعضای شورای راهبردی و مسئولان دبیرخانه روزآمدسازی نقشه جامع برگزار و چالش‌های کلیدی کشور در زمینه‌های مختلف بررسی و راهکارهای مبتنی بر اسناد بالادست ملی و مستندات علمی و فناوری بین‌المللی مشتمل بر بیش از ۳۰ سند سیاستی داخلی و بین‌المللی بررسی شد.

روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور در حالی مطرح شده است که ۱۳ سال از تصویب آن می‌گذرد و تاکنون چهار نشست شورای راهبردی روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور برگزار شده که در نقشه جامع علمی کشور، دو هدف اساسی مورد توجه قرار گرفته است.

اول، نقشه جامع باید کشور را در رقابت جهانی علم و فناوری حفظ کند و اجازه ندهد از این مسیر خارج شود و هدف دوم این که در به‌روزرسانی نقشه جامع علمی به مهم‌ترین مشکلات کشور با رویکردی دانشی و علمی پاسخ داده شود و گره‌گشایی کند.

در این نقشه ۱۲۴ اولویت به تفکیک پنج حوزه و سه سطح تعریف شده است.

طرح ارتقای استادان علوم انسانی به زودی نهایی می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره جزئیات طرح ارتقای استادان علوم انسانی گفت: آیین‌نامه ارتقا را برای کل رشته‌ها دنبال می‌کنیم اما به طور تخصصی ارتقای علوم انسانی - اجتماعی و هنر، علوم پایه، مهندسی، کشاورزی، علوم پزشکی و حوزه سلامت را جداگانه مطرح کردیم.

خسروپناه افزود: در این راستا ۱۰ اصل کلیدی را مشخص کردیم و بر این اساس، ارتقای هیات علمی تنها بر مبنای مقاله‌نویسی نباشد بلکه بر پایه اثربخشی و کارآمدی باشد و دو فرهنگستان علوم و علوم پزشکی را درگیر این موضوع کردیم و نظرات استادان، نخبگان و دانشگاهیان را هم جویا شدیم.

وی خاطرنشان کرد: وزارت علوم دولت سیزدهم، آیین‌نامه ارتقا را بازنگری کرد اما چون با برخی از این اصول دهگانه هماهنگ نیست به آنها بازگردانیم و الان دوباره در حال بررسی است و بر اساس برنامه اعلامی به زودی نهایی و به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار