به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشگاه آزاد اسلامی ٣١ اردیبهشت ماه امسال وارد چهلمین سال تاسیس خود میشود و این دانشگاه وارد گام دوم خود میشود به همین مناسبت رویدادی را با نام «گام دوم دانشگاه آزاد» برگزار میکند تا آنچه در دانشگاه آزاد اسلامی در این چهل سال به بلوغ رسیده، در معرض نمایش قرار دهد. محوریت این رویداد مهم، ارائه برنامههای دانشگاه آزاد در گام دوم، معرفی دستاوردهای فناورانه و نوآورانه دانشگاه و پرداختن به نیاز مردم است.
مریم گلآبادی دانشیار واحد اصفهان دانشگاه آزاد (خوراسگان) بعنوان یکی از فناوران برتر و پژوهشگران نمونه کشور قرار است که در این رویداد شرکت کرده و ضمن انتقال تجربه، توانمندیهای خود و شرکت دانشبنیانی که سالهاست راهاندازی کرده و مدریت میکند به نمایش گذارد.
گلآبادی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره فعالیت و شرکت دانشبنیان خود بیان کرد: سابقه فعالیت ما در حوزه تولید بذر هیبرید صیفیجات گلخانهای و فضای باز در ایران به راهاندازی شرکت دانشبنیان «نگین بذر دانش» از سال ۹۲ برمیگردد که توانسته با علم روز دنیا و بهرهگیری از متخصصان داخلی پروژه تولید بذر هیبرید را از صفر تا صد با موفقیت انجام دهد.
این فناور برتر کشور ادامه داد: تاکنون ۲۲ رقم محصولات مختلف گلخانهای را در موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال به ثبت رساندیم و چندین مورد آنها در حال حاضر توسط کشاورزان کشور استفاده میشوند. حال در نقطهای هستیم که به سرعت ارقام تولیدی و ثبتی ما برای محصولات مختلف درحال افزایش است.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مشکلات و چالشهای موجود برای فعالیت عنوان کرد: از زمان اجرایی شدن ایده برای یک فناور مشکلات هم شروع میشود. مشکلات زیرساختی و امکانات بیشترین درگیری است که یک محقق با آن مواجه میشود.
وی افزود: نبود امکانات آزمایشگاهی کافی، نبود فضای گلخانهای کافی، کمبود زمین زراعی مناسب با آب کافی و ... از جمله موانع فعالیت ما در سالهای اخیر بوده است که بالطبع بدون آنها میتوانستیم جایگاه بهتری را در بحث تولید و تعداد ثبتیهای محصولات داشته باشیم.
گلآبادی بیان کرد:، چون شرکتهای دانشبنیان کمتر به مسائل اقتصادی تسلط دارند و بر پایه علم هستند، وقتی به مرحله فروش محصولات میرسند به کمک و حمایت ویژه احتیاج دارند لذا شعار سال برای توجه به شرکتهای دانشبنیان و حمایت از تولید داخل بسیار میتواند در تقویت و حمایت از ما موثر واقع شود.
به گفته مدیر شرکت دانشبنیان «نگین بذر دانش» مشکلات و موانع موجود به گوش مسئولان در جلسات مختلف رسانده شده و هرچند در حد توان به ما کمک کردند، اما شاید نیاز باشد که یکسری قوانین و تمهیدات جدید برای این منظور تدبیر شود.
گلآبادی درباره شرکت در رویداد «گام دوم دانشگاه آزاد» و انتظارات خود از آن اظهار داشت: انتظار داریم که بتوانیم با شرکت در این رویداد ضمن شناسایی افراد جوان و باانگیزه، نسبت به جذب سرمایهگذار اقدام کنیم. اگرچه حال حاضر در نقطه اوج تحقیقاتی و تولیدی خود هستیم، اما اگر بتوانیم حمایتهای بیشتری را بگیریم قطعا سرعت و خروجیهای ما بیشتر خواهد بود.