علیرضا کیخا، جانشین سازمان بسیج دانشجویی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: تا پیش از بسته شدن مرزها تقریبا ۷۰ درصد از کاروانهای دانشجویی برای حضور در راهپیمایی اربعین از مرز عبور کرده بودند و اکنون بخشی از کاروانها در نجف و بخشی در مسیر راهپیمایی هستند.
وی با بیان اینکه در نجف به دلیل ازدحام جمعیت در اسکان برخی از کاروانهای دانشجویی با مشکل مواجه شدیم به همین دلیل تصمیم گرفته شد که کاروانها از نجف به سمت کربلا حرکت کنند تا توقف در این شهر به حداقل برسد، افزود: در شهر نجف به غیر از مشکل اسکان مشکل دیگری از لحاظ تامین آب و غذا وجود ندارد، اما چون مشکل اسکان وجود داشت تصمیم گرفته شد تا کاروانها بلافاصله به سمت کربلا حرکت کنند، چون در مسیر راهپیمایی مشکل اسکان و امکانات وجود ندارد.
کیخا با اشاره به اینکه در شهر کربلا نیز به دلیل ازدحام جمعیت مشکل اسکان کاروانهای دانشجویی وجود دارد؛ اما در این شهر وضعیت اسکان به نسبت شهر نجف بهتر است با این اوصاف به مسئولین کاروانها توصیه شد تا زمان توقف در کربلا را به حداقل برسانند و بعد از زیارت روز اول به سمت مرز حرکت کنند، اظهار کرد: با توجه به بسته شدن مرزهای خروج از کشور به مابقی کاروانهای دانشجویی اعلام شده که به سمت مرز حرکت نکنند؛ اما اگر وضعیت به گونهای پیش برود که اتوبوس در عراق فراهم شود این کاروانها نیز به راهپیمایی اربعین اعزام میشوند.
وی با بیان اینکه طبق آخرین اطلاعاتی که بنده دارم تاکنون موردی در خصوص متوقف شدن کاروانهای دانشجویی در مرز مهران، چذابه و شلمچه به دلیل بسته شدن مرزها گزارش نشده است، افزود: مشکل اصلی کاروانهای دانشجویی بعد از ورود به مرز عراق کمبود اتوبوس برای حرکت به سمت نجف است.
کیخا اضافه کرد: با توجه به ورود حجم گستردهای زائر برای شرکت در راهپیمایی اربعین متاسفانه عراق از قبل آمادگی پذیرش این همه زائر را نداشته و هماهنگیهای لازم برای تامین اتوبوس صورت نگرفته است؛ لذا عمدهترین مشکلی که در مرز به وجود آمده به واسطه کمبود اتوبوس است؛ البته قطعی برق نیز از مشکلاتی است که وجود دارد.
وی با بیان اینکه برخی از زائرین کاروانهای دانشجویی که در مسیر راهپیمایی نجف به کربلا هستند به دلیل گرمای هوا بعضا با مشکل گرمازدگی مواجه شدند با این وجود مشکل خاصی که قابل حل نباشد برای کاروانها پیش نیامده، اظهار کرد: مسئولان کشورمان میگویند که ما تمام تلاش خود را برای تسهیل حضور مردم در راهپیمایی اربعین به کار گرفته ایم؛ اما عراقیها همکاری نکرده اند. با این وجود شرایط هم نشان میدهد که وضعیت هماهنگیها در کشورمان و در مرز بهتر بوده است؛ هر چند به نظر میرسد در کشورمان خیلی دیر به موضوع راهپیمایی اربعین پرداخته شد، چون در داخل کشور هم ما تاحدودی با مشکل حمل و نقل مواجه شدیم، ولی این مشکل حل شد.
کیخا بیان کرد: تحلیل اولیه بنده این است که دولت باید زودتر از اینها از ظرفیت خدمات دهی عراق مطمئن میشد و بعد تبلیغات برای حضور مردم در راهپیمایی اربعین صورت میگرفت، چون زائرین با حضور در عراق با عدم آمادگی و سازماندهی امکانات مواجه شدند و این در حالی است که دولت با تعامل و برگزاری جلسات بیشتر با عراقیها میتوانست مشکل ایاب و زائرین را حل کند.
وی با بیان در سالهای گذشته هم مشکل اسکان زائرین و قطعی برق در عراق وجود داشته، اظهار کرد: گام نهادن در مسیر پیاده روی اربعین به واسطه سختیها و مشقتیهایی است که دارد با این اوصاف زائری که در این مسیر قرار میگیرد باید بداند هدف طریق و پیاده روی است و نه حتی زیارت و این یک مسئله فرهنگی است که باید در رسانهها به آن پرداخته شود. به هر روی هر چه هوا گرمتر میشود سختی پشتیبانی از زائرین هم افزایش مییابد و با این حال به نظر میرسد که رسانههای معاند بیش از حد دارند کمبودها را بزرگنمایی میکنند و این در حالی است که مشکلات در این حد بزرگ نیست.
وی افزود: علی رغم وجود برخی از کمبودها در عراق، اما استقبال مردم این کشور از زائرین به مانند گذشته فوق العاده بوده و عراقیها مشتاقانه و متواضعانه از زائرین پذیرایی میکنند. همچنین از مرز چذابه که وارد عراق میشویم از الاماره تا نجف تصاویر شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس در مواکب و در بین مردم دیده میشود. با این اوصاف تبلغات رسانههای معاند بیشتر روی کسانی تاثیر گذاشته که هنوز در راهپیمایی اربعین شرکت نکردند.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه تمام موکبها از لحاظ پشتیبانی با مشکلاتی مواجه هستند؛ اما با این وجود در بیش از ۲۰ موکبی که از سوی بسیج دانشجویی در مسیر نجف تا کربلا راه اندازی شده خادمین تمام تلاش خود را میکنند تا بیشترین خدمات را به زائرین ارائه بدهند، گفت: موکبهای دانشجویی بیشترین حجم خدمات دهی خود را به بعد از ۲۰ شهریور که تعداد زائرین افزایش مییابد متمرکز کرده اند.