به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در آیین اختتامیه پنجمین سوگواره اربعین دانشگاهیان گفت: موضوع اربعین یک موضوع شگفتآور و برهم زننده معادلات در تطور سبک زندگی در دنیای معاصر است. در دنیای امروز تمدن غرب و لیبرال دموکراسی به عنوان تمدن غالب، سبک زندگی و ارزشهای خود را بر جوامع تحمیل کرده و برای رسیدن به این شرایط، قرنها همافزاییها فکری، تامین ابزار و تدوین محتواها صورت گرفته تا به امروز رسیدهایم، اما تمام نظام ارزشی آن حول محور نیازهای مادی انسان و با تعریف مادیات میگردد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه افزود: ممکن است ادعاهایی همچون انسانگرایی و عقلگرایی قالبهای زیبا و اغواگری برای معرفی این تمدن باشد، اما آنچه که درتمدن غرب ملاک قرار گرفته، رفاهگرایی و فردگرایی مطلق و توجه صرف به موضوع نفسانیت و مادیات و التذاذ خودِ مادی است که دقیقاً همه اینها در نقطه مقابل هدفی است که قرآن و انبیا و اهل بیت علیهم السلام برای ما تعریف میکنند.
وی در ادامه با اشاره به آیهای از قرآن کریم عنوان کرد: خداوند متعال در آیه "وَ لَقَدْ بَعَثْنا فِی کُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ" میفرمایند که باید از طاغوت دوری کرد. سوال اینجاست که کدام طاغوت؟ آیا طاغوت فقط حاکمان قدرتمندی هستند که اداره جامعه را برعهده دارند یا این فقط یکی از مصادیق است؟ هر موضوع و هر شخصی که طغیان در وجود او باشد، مصداق طاغوت است؛ از شخصیتهای علمی و حاکمان اجتماعی و سیاسی و همه افرادی که انسانها را به خروج از دایره بندگی هدایت میکنند تا نفس انسان، میتوانند مصداق طاغوت باشند. پیام همه انبیا مبارزه با این طاغوتهای بیرون و طاغوت درون است که به ما گفتهاند مبارزه با طاغوت درون، جهاد اکبر است.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در ادامه عنوان کرد: امروز یکی از عالیترین نقاط برخورد این تمدنها را مشاهده میکنیم و انقلاب اسلامی که از گفتمان اسلام برخاسته به دنبال نفی طاغوت و اعتلای «کلمه الله» است و در این مسیرتمام قد ایستاده و هزینههای فراوانی را داده و دائماً این جهاد و مبارزه ادامه خواهد داشت تا به تحقق مدینه فاضله و جامعه مطلوب تمدنی برسیم که البته بر طبق روایات تحقق این هدف سخت و همراه با مجاهدتهای بسیار خواهد بود.
وی افزود: بخش کمتر سختی کار نیروهای انقلابی در مسیر رسیدن به انقلاب بود. معتقدم بخش عمده این سختیها هنگامی است که یک نیروی انقلابی، مسئولیت معیشت، سیاست خارجه، تامین رفاه و آسایش، امور تربیتی و آموزشی و... را برعهده میگیرد تا یک جامعه مبتنی بر ارکان و ابعاد تمدن اسلامی را شکل بدهد و اگر کسی معنای مسئولیتپذیری را بشناسد، میبیند که بعد از کسب مسئولیت سنگینی امور آغاز میشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ایام اربعین را جلوهای از دوران ظهور دانست و تشریح کرد: در حال حاضر هم دعوای دو گفتمان وجود دارد؛ اما خداوند لطفی که به بندگانش دارد این بوده که جلوهای از جلوات آن مدینهی فاضله و حکومت مهدوی را در اربعین به ما نشان داده است. در دنیایی که خودخواهی، فردگرایی و مادیگرایی با ابزارهای مختلف و به خصوص با رسانه به ما منتقل میشود، میبینیم که در فضای اربعین، فردگرایی به جمعیت تبدیل میشود و اگر کسی به فکر خودش باشد، خیلی عقب میماند و سرعت گرفتن برای رسیدن به آن هدف متعالی معنوی، با گذشتن از خود و به فکر دیگران بودن محقق میشود.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی با اشاره به خاطرهای از پیادهروی اربعین گفت: در تجربههای ابتدایی پیادهروی اربعین، میدیدیم که چطور آنکه سوار بر خودرو شده، نسبت به آنهایی که با پای پیاده قدم در این مسیر گذاشتهاند احساس شرم میکند. این اربعین ارزشهای دنیایی که در آن اموال و دارایی راهی برای فخر فروشی است را به نفع انسانیت و معنویت تغییر داده است؛ آسایش طلبی، جای خودش را به ارزشهایی میدهد که باید برای آن سختی را به جان بخریم و خودخواهی جایش را به ایثار میدهد و قواعد کاملاً تغییر پیدا میکند و همه اینها، یک مسیر تمرین است.
وی افزود: اربعین گوشهای از دوران ظهور است که شکوفایی انسان رقم میزند. شیدایی دوران اربعین و این حرکت عظیم حتی به نقطهای میرسد که اگر در کربلا هم افرادی حضور نداشته باشند، در هر جایی از این کره خاکی که باشند فرهنگ جاماندگان شکل میدهند و به هر نحوی ارادت خود به ساحت امام حسین (علیه السلام) ابراز میکنند که این ظرفیت باعث میشود که بشر در حال نابودی و افسردگی که نجات پیدا کند.
وی در پایان گفت: امروزه ما به فرهنگ حسینی و زینبی که اربعین یکی از تجلیات آن است، بیش از گذشته نیاز داریم. امید است به برکت اهل بیت (علیهمالسلام) انسان امروزی در مسیر هدایت و زندگی نجاتبخش قرار گیرد. با وجود تمام مشکلات در این مسیر، شما فعالان فرهنگی برای انجام این اقدام مهم تلاشهای خود را صورت دهید، زیرا هر کاری، همچون این سوگواره دانشگاهیان که در نشر فرهنگ اربعین در جهت تعالی کشور و جامعه و دانشگاه سرمایهگذاری شده، انجام پذیرد در جهت تحقق تکثیر فرهنگ اربعین و تحقق جامعه مهدوی است.