به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پنجاهمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به طور همزمان در دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد. ۱۳ هزار و ۴۱ نفر داوطلب در این دوره از آزمون ثبت نام کرده اند که ۴۶ درصد داوطلبان مرد و ۵۴ درصد داوطلبان زن بودند.
کارنامه نتایج اولیه داوطلبان ۳۱ خردادماه در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شد. این کارنامه شامل نمره، رتبه، پاسخنامه و کلید آزمون است. داوطلبان مجاز به انتخاب رشته میتوانند طی اوایل هفته آینده تعیین رشته کنند.
به گفته دکتر ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت از میان ۱۱ هزار داوطلب شرکت کننده در آزمون تخصصی دستیاری پزشکی بیش از ۷ هزار نفر آنها مجاز به تعیین رشته هستند و ظرفیت اعلامی با افزایش نسبت به سال گذشته بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ نفر خواهد بود.
مرکز سنجش آموزش پزشکی در اطلاعیهای توصیههای مهم در خصوص انتخاب رشته محل و دریافت راهنمایی تحصیلی از مشاوران را اعلام کرده است. در این اطلاعیه آمده است:
با توجه به اهمیت برگزاری آزمون پذیرش دستیار تخصصی و تلاش برای حفظ شفافیت و عدالت در فرآیند انتخاب واجدین شرایط، برخی شرکتها و افراد بعد از اعلام نمرات در آزمون، تلاش میکنند از روشهای نادرست در جهت سودجویی و تقلب بهره برداری کنند. این افراد به شیوههای نادرست و نامتعارف، مشاورههای غلط ارائه میدهند و با ترویج اطلاعات نادرست، داوطلبان را سردرگم و گمراه میکنند؛ لذا مرکز سنجش آموزش پزشکی در راستای تضمین درستی و شفافیت فرآیند پذیرش دستیاران تخصصی، هیچ یک از شرکتها و موسسات مشاورهای را تایید نمیکند. در صورت دریافت مشاورههایی نظیر خرید خدمات یا ارائه اطلاعات، از همکاری با آنها خودداری کنید.
هیچ شرکت یا فردی نمیتواند به شما تضمین کند که با پرداخت هزینهای خاص، موفقیت شما در آزمون تضمین شده است؛ لذا با توجه به اینکه اخیرا تعدادی از این موسسات به روشهای مختلف اقدام به فریب و سودجویی از داوطلبان کرده اند، در ذیل به برخی نکات مهم اشاره میشود:
توصیههای مهم مرکز سنجش آموزش پزشکی درباره انتخاب رشته آزمون دستیاری
۱. با توجه به اینکه هر ساله سوالات و داوطلبان شرکت کننده متفاوت است، لذا ضریب دشواری سوالات متفاوت است که باعث میشود نتایج و رتبهها در هر سال متفاوت باشند؛ بنابراین از مقایسه نمرات خود با دورههای گذشته درخصوص تصمیم گیری جهت انتخاب رشته محل اجتناب کنید.
۲. علایق داوطلبان در دورههای مختلف به رشتهها متفاوت بوده و مقایسه سطح نمرات قبولی با دورههای گذشته کار منطقی و اصولی نیست.
۳. خواهشمند است صرفا جهت قبولی در آزمون مبادرت به انتخاب رشته محل نکنید. زیرا بسیاری از داوطلبان با توجه به قانون حق انصراف از قبولی در رشته محل و شرکت مجدد در سال آینده، رشتهای راکه علاقه نداشته و یا شرایط ادامه آن را ندارند، انتخاب میکنند.
به این نکته توجه داشته باشید که صرف قبولی در رشته محل و انصراف از آن، حق سایر داوطلبان که امکان قبولی و ادامه تحصیل در آن رشته محل را دارند تضییع میکند (این فرد میتواند خود شما باشید).
۴. تنها به قوانین و مقررات مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته محل در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی استناد کنید. در این مورد توصیه میشود که از شرکتهای مشاوره که ادعا میکنند میتوانند نتیجه امتحان شما را پیش بینی کنند یا رشتهای را برای شما تعیین کنند، دوری کنید.
همچنین توصیه میشود که هر گونه مشاوره دریافت را با مقررات و دستورالعملهای رسمی مرکز سنجش مطابقت دهید. پس از مطالعه دقیق مفاد مندرج در دفترچههای راهنمای آزمون، بهترین مشاور و تصمیم گیرنده خود داوطلب با درنظر گرفتن شرایط و علایق خود است.
۵. همانطور که در دفترچه راهنمای آزمون ذکر شده است مبنای پذیرش براساس رتبه داوطلب است به طوریکه انتخابهای داوطلبی که دارای رتبه بهتری است براساس اولویت انتخابی از یک تا صد در ابتدا بررسی شده و سپس اولویتهای انتخابی داوطلب با رتبه بعدی بررسی میشود.
به عبارت دیگر داوطلبی با رتبه بدتر با سهمیه یکسان، نمیتواند در رشته محلی جای فردی با رتبه بهتر را بگیرد.
۶. توصیه میشود داوطلبان با توجه به علاقه و شرایط زندگی از بالاترین اولویت اقدام به انتخاب رشته محل کند. بهتر است ابتدا رشته محلهای انتخابی را در برگهای یادداشت کرده و پس از اطمینان نهایی، اقدام به واردکردن اولویتهای خود در فرم انتخاب رشته محل کنند.
۷. بدین ترتیب، اگر سوالی درباره انتخاب رشته محل و یا هر مورد مرتبط دیگری دارید، تمام سوالها و استعلامات خود را مستقیما از طریق تماس با مرکز سنجش وزارت بهداشت انجام دهید. اطلاعات تماس با مرکز سنجش و دستورالعملهای مربوطه در سایت رسمی مرکز سنجش آموزش پزشکی قابل دسترسی است.