به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصادق خیاطیان در این بازدید، با محصولات این شرکتهای دانشبنیان آشنا شد و در جریان دستاوردهای فناورانه این شرکتها قرار گرفت.
نخستین شرکت دانشبنیانی که رییس صندوق نوآوری از آن بازدید کرد، «نیکا کمپرسور» بود که شیرهای SUCTION-DISCHARGE (مکش و تخلیه)؛ کمپرسورهای رفت و برگشتی؛ کوپلینگ T-series را طراحی و تولید میکند.
دومین شرکت دانشبنیان نیز «آوا یکتا سامانه نوین» بود که ویلچر سبک وزن الیاف کربن (ویلچر اکتیو الیاف کربن کربوران)، مقاطع کامپوزیتی توخالی ساخته شده با الیاف کربن را تولید میکند.
«پرنیان گستر پرتو سنج» نیز سومین شرکت دانشبنیانی بود که رییس صندوق نوآوری در جریان فعالیتهای آن قرار گرفت. این شرکت دانشبنیان در تولید دستگاه لیزر دایود و دستگاه لیزر الکساندرایت فعال است. همچنین سه شرکت نیز در حوزه دفاعی مشغول فعالیت هستند.
گفتنی است، هماکنون ۱۸۰ هسته و واحد فناور در پارک علم و فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران حضور دارند که ۱۰۰ واحد از آنها، شرکت دانشبنیان هستند و از این تعداد، ۶۰ شرکت دانشبنیان موفق به صادرات محصولات خود شده و در بازارهای مهم بینالمللی از جمله بازارهای اروپای غربی حضور پیدا کردهاند. تنها در سال گذشته، میزان فروش این شرکتهای دانشبنیان به هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
پارک علم و فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، نخستین پارک بینالمللی کشور است که از سال گذشته آغاز به کار کرده است. سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران دارای هفت پژوهشکده (برق و فناوری اطلاعات؛ زیستفناوری؛ فناوریهای شیمیایی؛ کشاورزی؛ مواد پیشرفته و انرژیهای نو؛ مکانیک؛ مطالعات فناوریهای نوین) است که شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری، در همسویی و همافزایی با این پژوهشکدهها به فعالیت میپردازند.
صندوق پژوهش و فناوری فناوریهای پیشرفته صنعتی نیز به عنوان رکن تامین مالی، در پارک علم و فناوری سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران حضور دارد. صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون به میزان ۳۷ میلیارد تومان تسهیلات در قالب خط اعتباری به این صندوقها اعطا کرده است.