به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا نقیزاده اظهار کرد: آییننامه یکپارچه مقررات آموزشی برای دورههای کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در شهریور ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه تیرماه شورای برنامهریزی آموزشی در جلسه ۹۶۲ تصویب شد.
وی افزود: آییننامه یکپارچه مقررات آموزشی در ۴ بخش عمومی برای تمام دانشگاههای وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی لازم الاجراست.
نقیزاده تصریح کرد: ۲ محور نظم آموزشی و شاگردمحوری از جمله تغییرات عمده در مقطع کاردانی و کارشناسی این آییننامه است و در بخش نظم آموزشی سعی کردهایم تا با ضوابط پیشبینی شده از افزایش سنوات دانشجویان، مردودیها و حذفیات بیدلیل دانشجویان جلوگیری کنیم که اگر این اتفاق محقق شود، دانشجویان باید در بازه زمانی مشخص واحدهای درسی خود را بگذرانند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی ادامه داد: در زمینه شاگردمحوری به صورت تخصصی تأکید شده تا هر دانشجو پس از ورود به دانشگاه از ظرفیت استادان راهنما یا مشاوران آموزشی استفاده کند، بر همین اساس وزارت علوم امتیازات ویژهای را به استادان و تکالیفی را به دانشجویان اختصاص میدهد.
نقیزاده با بیان اینکه سعی شده تا متناسب با رویکرد دانشگاه حکمتبنیان و خردورز رابطه استادان و دانشجویان در آییننامه یکپارچه مقررات آموزشی به یکدیگر نزدیک شود، تأکید کرد: در این فرایند به استادان ضمن مدیریتهای آموزشی دانشجو در طول تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی نسبت به اتصال نظام ارجاع دانشگاه به استادان راهنمای آموزشی اقدام میکنیم تا مشکلات سلامت دانشجویان حل شود.
او اظهار کرد: در بخش ارشد و دکتری تخصصی مربوط به آئیننامه یکپارچهسازی مقررات آموزشی ضمن شفافسازی مقررات آموزشی زمانبندی ارائه پیشنهادی پایاننامه و رساله پیشبینی شده تا دانشجویان در تاریخ مشخص اقدام کنند، همچنین اخلاق پژوهشی در این آئیننامه دیده شده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی اضافه کرد: وزارت علوم در آئیننامه یکپارچه مقررات آموزشی به دانشگاهها اختیار جایگزینی معدل و مقاله دانشجویان را بجای آزمون جامع دکتری تخصصی داده است.
نقیزاده با بیان اینکه در زمینه ارتقای انعطافپذیری آییننامه یکپارچه مقررات آموزشی از ۳ مسیر گام برداشتهایم، تأکید کرد: در ماده ۱۳، تبصره یک ماده ۲۲ و تبصره ۲ ماده ۲۴ به صورت خاص روی شیوهنامه اجرایی از قبیل تقویم آموزشی و تعداد واحدهای انتخابی از سوی دانشجویان مشروطی در دوره کاردانی و کارشناسی اشاره شده است.
وی بیان کرد: دانشگاهها برای برگزاری آزمون جامع دکتری تخصصی باید شیوهنامه اجرایی خود را تهیه کنند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزش عالی در پایان گفت: امیدواریم با ابلاغ این آییننامه مهم به دانشگاهها ضمن ارتقای کیفی آموزشها به رویکردهای اصلی دانشگاه حکمت بنیان و خردورز مانند استادمحوری و شاگردمحوری و اخلاقمحوری و برنامهمحوری نزدیک شویم.
این مقام مسئول در پایان تأکید کرد: آییننامه ابلاغی برای دانشجویان ورودی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در تمام زیر نظامهای آموزش عالی لازمالاجراست.