به گزارشگروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یافتههای اخیر محققان نشان میدهد که نانوذرات معدنی میتوانند بهعنوان نانوزیم عمل کنند و به قارچها در تجزیه آلایندههای آلی در خاک کمک کنند.
این مطالعه توسط دکتر گوانژوی یو از دانشگاه تیانجین انجام شده است. این مطالعه نقش نانوذرات مگنتیت را بهعنوان نانوزیم نشان میدهد.
این گروه به بررسی استفاده از قارچ Phanerochaete Chrysosporium در تخریب ۴،۴′-dichlorobiphenyl (PCB ۱۵) با و بدون حضور نانوذرات مگنتیت پرداختند. نکته قابل توجه این بود که، افزودن این نانوذرات بهطور قابل ملاحظهای باعث تجزیه PCB ۱۵ توسط Phanerochaete Chrysosporium میشود که نرخ تخریب به ترتیب به ۴۲ ٪ و ۸۴ ٪ پس از ۳ و ۵ روز از کشت میرسد.
ارزیابی میکروسکوپی نمونههای قارچی در پرتو خطوط ملی تحقیقات علوم پروتئین National BL ۰۱ B در مرکز تابش Synchrotron شانگهای (SSRF) انجام شد. آنها نانوذرات مگنتیت را مشاهده کردند که به قارچ چسبیدهاند و توزیع ناهموار را در سطوح هیفال ایجاد کردهاند.
این گروه مشخص کردند که نانوذرات مگنتیت فعالیت آنزیم مانند داشته و نقش آنها را بهعنوان «نانوزیم» نشان میدهد. این کشف یک فعالیت ذاتی نانوزیمی در نانوذرات مگنتیت را نشان میدهد. نکته قابل توجه این یافته بود که افزودن نانوذرات مگنتیت به محیط کشت قارچ به طور قابل توجهی فعالیت نانوزیمی نانوذرات را تقویت میکند. تجزیه و تحلیل آماری یک همبستگی منفی قوی R=-۰.۹۶، P