به گزارش گروه دنشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پی فراخوان اعلام شده، ۱۲۳ پیشنهاده (پروپوزال) مشترک در سه زمینه آلودگی هوا، تغییرات اقلیم و سلامت، پزشکی و امنیت آب دریافت شد که پس از بررسی اولیه، وارد مرحله داوری علمی در هر دو کشور شد و سپس نتایج داوریها در کمیتههای موضوعی متشکل از اعضای کارگروههای تخصصی بنیاد و سایر اساتید مرتبط مورد ارزیابی قرار گرفت.
ارزیابی علمی انجام شده در بنیاد بر اساس شاخصهایی همچون نتایج داوریها، ضرورت حضور مجریان خارجی و ارزشافزوده برای کشور مانند تخصص پژوهشگران، امکانات آزمایشگاهی و دانش فنی، توانمندی مجری و همکاران، اهمیت موضوع از دیدگاه ملی، خروجیهای طرح و کیفیت پروپوزال انجام شد.
در نهایت پس از تبادل نتایج ارزیابی بین دو سازمان، تعداد ۱۴ طرح مورد تصویب نهایی قرار گرفت و در پورتال بنیاد اعلام گردید.
جلسات کمیتههای ارزیابی برای تعیین بودجه و تعهدات طرحهای مصوب با حضور متقاضیان طی دو هفته آینده برگزار خواهد شد و زمان دقیق آن متعاقباً اعلام میشود.
باتوجه به رقابتی بودن این فراخوان و به دلیل محدود بودن تعداد طرحهای قابلپذیرش و همچنین لحاظ کردن نتایج ارزیابی دو کشور در جمعبندی نهایی، برخی از پیشنهادهها با وجود کیفیت علمی بالا و نتایج داوری مثبت در بنیاد در اولویت نهایی حمایتی قرار نگرفته است.