به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: دانشجویانی که متقاضی وام اربعین دانشجویی هستند به دفتر نهاد رهبری در دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کنند.
مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص وام دانشجویی پیاده روی اربعین گفت: وام پیاده روی اربعین مانند سال گذشته به دانشجویان پرداخت میشود. دانشجویانی متقاضی میتوانند با مراجعه به معاونت دانشجویی و یا دفتر نهاد رهبری در دانشگاه خود ثبت نام کنند.
گنجی خاطر نشان کرد: اسامی دانشجویانی که درخواست وام میدهند با تایید دانشگاه محل تحصیل به دفتر مرکزی نهاد رهبری در دانشگاهها و سپس به صندوق رفاه دانشجویان ارسال میشود و وامها از طریق صندوق رفاه دانشجویان به حساب دانشجویان واریز میشود.
وی ادامه داد: هنوز مبلغ وام تعیین نشده و مبلغ وامها در شهرها مختلف متفاوت است.
مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در مراسم اختتامیه سومین دوره طرح ملی ضیافت ایثار گفت: توانمندسازی دانشجویان اولویت سازمان امور دانشجویان است.
سیدفردین تقیزاده در مراسم اختتامیه سومین دوره طرح ملی ضیافت ایثار در بخش دختران گفت: امسال سومین دوره طرح ملی ضیافت ایثار (دوره بصیرت افزایی) را در شهر مقدس مشهد و به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار کردیم.
مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان ادامه داد: راهبرد اصلی این اداره کل، توانمندسازی دانشجویان هدفگذاری شده است. برای تحقق این امر اجرای طرحها و کلان برنامههای فرهنگی و آموزشی ضروری است. بر اساس نیازسنجیهای انجام شده در حوزههای مختلف، برنامهها و طرحهای ملی مورد نیاز تدوین، ابلاغ و با همکاری دانشگاهها در حال انجام است.
وی افزود: یکی از طرحهای در حال اجرا طرح ملی ضیافت ایثار است که بر اساس این طرح ملی، دانشجویان علاوه بر تجربه زندگی جمعی با همتایان خود در طول دوره، در کلاسها، کارگاههای آموزشی و همچنین برنامههای تفریحی شرکت و با شرکت در مباحثههای گروهی زیر نظر اساتید مجرب، دوره اطلاعات خود را ارتقا و نگرش جدیدی در مواجهه با مسایل مختلف کسب میکنند.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تدارک برنامههای فرهنگی و نشستهای متعدد در مواکب دانشجویی و مسیر پیادهروی اربعین خبر داد.
پیادهروی عاشقان اباعبدالله (ع) از نجف اشرف به سمت کربلای معلی در آستانه چلهمین روز از شهادت سید و سالار شهیدان و اجتماع اربعین که طی سالهای گذشته و بعد از سقوط رژیم صدام در عراق بهتدریج رشد یافت و شکوفا شد؛ امروزه یکی از بزرگترین اجتماعات مسلمانان در جهان به شمار میرود. جریان پیادهروی اربعین فرصتهای متعددی برای نمایش گذاشتن تمدن نوین اسلامی و تمرین نحوه دستیابی به این هدف والا و قابل تحلیل را در خود دارد. این جریان ظرفیت خوبی را برای بیان دیدگاهها و ارائه نقطهنظراتاندیشمندان و اساتید ایجاد میکند و میتوان با عنایت به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون مغناطیس اربعین جریانسازی و شبکهسازی نخبگان را در این مسیر تحقق بخشید.
با توجه به جنایتهای ضدبشری صهیونیستها و شهادت بیش از ۴۰ هزار نفر از مردم بیپناه غزه و ترورهای رژیم اسرائیل؛ بهویژه جنایت اخیر این رژیم در شهادت مجاهد سرافراز اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، اربعین امسال حال و هوای دیگری خواهد داشت و این حرکت فرصتی مناسب برای انعکاس نسلکشی و جنایات صهیونیستهاست. پیادهروی باشکوه اربعین فرصتهای زیادی ایجاد میکند، اربعین تجلی گاه دفاع از حق و عدالت است و هر کس پای در این میدان میگذارد حامی مظلوم و دین خدا و مخالف عملی ظالم و مستکبر است. راه پیمایی اربعین تقاطع دو بینش از اسلام ناب محمدی (ص) در مقابل با اسلام اموی و اسلام انگلیسی است، راهپیمایی اربعین رسانه پرقدرت تمدن نوین اسلامی در عصر حیرانی بشر است.
بر اساس ارزیابی سامانه فرنما، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامهطباطبائی با حمایت، برگزاری و ثبت هزار و ۵۶۵ برنامه در سال ۱۴۰۲، در بین ۱۰ دانشگاه فعال و برتر کشور قرار گرفت.
بر اساس ارزیابی سامانه جامع فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فرهنگی (فرنما)، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامهطباطبائی با حمایت، برگزاری و ثبت هزار و ۵۶۵ برنامه در سال ۱۴۰۲، موفق به کسب رتبه هشتم در بین ۱۳۴ دانشگاه کشور شد.
گزارش عملکرد فرهنگی دانشگاهها (نخستین ویرایش فرنامه دانشگاهی) بر اساس ثبت فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به پایش وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها میپردازد که در آن اطلاعات مربوط به کنشگران حوزه فرهنگی دانشگاه و جزئیات برنامهها و فعالیتهای انجام شده و افزایش کیفی این دادهها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
اطلاعات انجمنهای علمی دانشجویی، کانونها، تشکلها و گروههای دانشجویی و ثبت مشخصات شورای مرکزی و اعضای آنها، ثبت برنامهها و فعالیتهای فرهنگی همه بخشها و حوزههای فرهنگی دانشگاه، به ویژه فعالیتهای مربوط به انجمنها، کانونها تشکلها و گروههای دانشجویی و الصاق گزارشهای مستند و مصور در بخش فعالیتهای سامانه فرنما و اطلاعات دقیق در خصوص هزینههای انجام شده، درآمدزایی برنامهها و منابع تأمین هزینه از جمله مواردی است که در سامانه فرنما مورد ارزیابی قرار گرفته است.