به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری با موضوع الفبای تحول در حکمرانی نظام آموزش و پرورش، با محوریت نامه انجمن اسلامی مستقل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی خطاب به وزیر آموزش پرورش برگزار شد.
در این نشست حسن مهدیزاده دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شهید رجائی و حسین سوری دبیر تربیت رسمی (مسئول کارگروه مسائل آموزش پرورش) دفتر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه شهید رجایی حضور داشتند.
در ابتدا حسن مهدیزاده با بیان مشکلات و چالشهایی که نظام آموزش و پرورش در سالیان گذشته با آن روبرو شده عنوان کرد تا زمانی که آموزش و پرورش ما درگیر مشکلات روزمره و بدیهی است، انتظار تحول و تغییر به معنای آنچه در سند تحول بنیادین نظام آموزش پرورش و آنچه در منویات مقام معظم رهبری آمده است، انتظار بزرگی است و آموزش و پرورش باید برای اصلاحهای زیرساختی و تحولهای بنیادین، نگاهی عمیقتر به مسائل خود داشته باشد.
دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه شهید رجایی در ادامه به بیان راهکارها پرداخت و عنوان کرد:مهمترین و اساسیترین قدم برای تحول آموزش پرورش، مستقل بودن و فراجناحی بودن آموزش است. نظام تعلیم و تربیت برای ارتقاء، رشد و تحول باید از سیاست کاری و سیاست زدگی مصون بماند.
این مطلب مطالبه رهبر انقلاب هم بوده که فرموده بودند:
《نگاه سیاسی، حزبی و جناحی به آموزش و پرورش سم است؛ متاسفانه دل دورانی، این نگاه غالب شد و خسارتهای فراوانی به همراه آورد. 》۱۳۹۳/۰۲/۱۷
مهدیزاده افزود:متاسفانه ما پس از انتخاباتها و تحولهای سیاسی داخلی، شاهد بوده ایم که بیشترین سهم خواهیهای باندهای سیاسی از دستگاه تعلیم و تربیت بوده و احزاب سیاسی همیشه در تلاشند تا آموزش و پرورش را جولانگاه جریانهای خود بکنند.
حسین سوری، دبیر معاونت تربیت رسمی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه شهید رجائی در ادامه بحث یکی دیگر از راهکارهای کلان جهت تحول در حکمرانی تعلیم و تربیت را، بازنگری در شیوههای بکارگیری و بهینه نیروی انسانی عنوان کرد و افزود:مشکلات کنونی آموزش و پرورش ما صرفا در قلمرو کمی و کیفی نیروهای انسانی و معلمین خلاصه نمیشود بلکه ما حتی در توزیع عادلانه نیروی انسانی نیز با مشکل روبرو هستیم؛ قطعا با توجه به مطالبات و منویات مقام معظم رهبری، مطلوبترین راهکار برای تامین نیروی انسانی نخست دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی بوده و پس از آن باید به فکر آزمونهای ماده ۲۸ و تامین معلم افتاد.
دبیر تربیت رسمی انجمن اسلامی مستقل دانشگاه شهید رجایی در ادامه یکی دیگر از مولفههای تحول در حکمرانی آموزش و پرورش را به رسمیت شناختن حلقههای میانی فعال در عرصه تعلیم و تربیت دانست و افزود:مردمی سازی آموزش و پرورش علاوه بر کوتاه کردن دستهای جریانهای آلوده سیاسی از این نهاد مقدس، عرصه را برای ورود نخبگان انقلابی و دغدغهمند فراهم میسازد.
حسین سوری در ادامه خاطر نشان کرد: تشکلهای دانشجویی دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی باید علمدار گفتمان سازی و تحول خواهی در نظام تعلیم و تربیت باشند. تحول آموزش و پرورش بخشنامهای نیست و نیازمند عقلانیت و بازنگری در حکمرانی میباشد.