به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛روز ۹ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
در این روز، سربازان دانمارکی بیش از ۵۰ نفر را در حادثه معروف "حمام خون استکهلم" به اتهام مخالفت با حکومت دانمارکی اعدام کردند. این واقعه بهعنوان یکی از خونینترین و خونآلودترین حوادث تاریخ سوئد شناخته میشود.
منطقه نخجوان که طبق قرارداد ترک مخاصمه ایران و روسیه در سال ۱۸۲۸ از ایران جدا شده بود، در نهم فوریه سال ۱۹۲۴ از سوی دولت مسکو به عنوان یک منطقه خودمختار اعلام شد. نخجوان که پیش از آن جزو خاک ایران بود، به موجب قرارداد ننگین ترکمنچای از ایران جدا شد.
در این روز، پس از اعدام چارلز اول، پارلمان انگلستان جمهوری را به ریاست الیور کراموِل بنیانگذاری کرد و سلطنت را لغو کرد. جمهوری کراموِل یک تجربه کوتاهمدت بود که پس از مرگ وی در سال ۱۶۵۸ با بازگشت دوباره سلطنت در انگلستان پایان یافت.
پس از انقلاب آلمان و در پی فشارهای انقلابیون و پایان جنگ جهانی اول، قیصر ویلهلم دوم از سلطنت آلمان استعفا کرد و حاکمیت این کشور به جمهوری تبدیل شد. این رویداد، نقطه عطفی در تاریخ آلمان بود که به سقوط حکومت امپراتوری آلمان و آغاز جمهوری وایمار منتهی شد.
در نهم فوریه ۱۹۵۷، نخستین موشک قارهپیمای جهان به نام R-7 Semyorka توسط دانشمندان شوروی ساخته شد. این موشک اولین مرحله از انقلاب فضایی بود و به استفاده عملی رسید. این پروژه نقطهچینچینی در تاریخ فناوری فضایی به حساب میآید و به توسعهی پرتابهای فضایی کمکهای زیادی کرد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ که در سال ۱۸۶۳ تأسیس شد، اولین جلسه خود را در این روز برگزار کرد. صلیب سرخ بهعنوان یک نهاد بشردوستانه جهانی در زمان جنگها و بحرانهای انسانی فعالیتهای گستردهای دارد و امروز از بزرگترین سازمانهای امدادی جهان محسوب میشود.
گری کاسپارف با پیروزی مقابل آناتولی کارپف به عنوان جوانترین فرد به مقام قهرمانی شطرنج جهان رسید. او تا سال ۲۰۰۵ یکی از قدرتمندترین و معروفترین چهرههای شطرنج در جهان بود.
۱۸۱۸ - ایوان ترگنیف، نویسنده مشهور روس.
۱۸۴۱ - ادوارد هفتم، پادشاه پادشاهی متحده.
۱۸۴۷ - کارلو آلبرتو کاستیلیانو، فیزیکدان ایتالیایی.
۱۸۷۷ - اقبال لاهوری، فیلسوف و شاعر هندی - پاکستانی.
۱۹۲۹ - ایمره کرتس، نویسندهٔ اهل مجارستان و برندهٔ جایزه نوبل ادبیات ۲۰۰۲.
۱۹۳۴ - کارل سیگن، اخترشناس و نویسندهٔ آمریکایی.
۱۹۶۰ - آندریاس برمه، فوتبالیست آلمانی.
۱۹۷۲ - اریک دانی، بازیگر آمریکایی.
۱۹۷۴ - آلساندرو دل پیرو، فوتبالیست سرشناس ایتالیایی.
۱۹۸۴ - دلتا گودرم، خواننده، پیانیست و هنرپیشه استرالیایی.
۹۵۹ - کنستانتین هفتم، امپراتور بیزانس.
۱۸۹۳ - پیوتر ایلیچ چایکوفسکی، آهنگساز و موسیقیدان اهل روسیه.
۱۹۱۸ - گیوم آپولینر، شاعر، نویسنده و منتقد ادبی فرانسوی.
۱۹۴۰ - نویل چمبرلن، نخستوزیر بریتانیا.
۱۹۵۳ - دیلان تامس، شاعر ویلزی.
۱۹۵۳ - ملک عبدالعزیز، نخستین پادشاه عربستان سعودی.
۱۹۷۰ - شارل دوگل، رئیسجمهور فرانسه.
۲۰۰۴ - استیگ لارسن، نویسنده و روزنامهنگار سوئدی.