آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۶۲۵۸

عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از محور نتساریم در غزه پس از ۱۵ ماه اشغال

رژیم صهیونیستی صبح روز یکشنبه، عقب‌نشینی خود از محور نتساریم را آغاز کرد. این محور که در طول جنگ نسل‌کشی در غزه ایجاد شده بود، شمال غزه را از جنوب آن جدا می‌کرد و به مدت ۱۵ ماه تحت اشغال نیروهای رژیم صهیونیستی قرار داشت.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رای الیوم؛ به گزارش زین خلیل از خبرگزاری آناتولی، رژیم صهیونیستی صبح روز یکشنبه، عقب‌نشینی خود از محور نتساریم را آغاز کرد. این محور که در طول جنگ نسل‌کشی در غزه ایجاد شده بود، شمال غزه را از جنوب آن جدا می‌کرد و به مدت ۱۵ ماه تحت اشغال نیروهای رژیم صهیونیستی قرار داشت. عقب‌نشینی از این محور در چارچوب مرحله اول توافق آتش‌بس و تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های فلسطینی صورت می‌گیرد.

این تصمیم در پی توافق‌های جدید میان طرفین و بر اساس توافقات صورت گرفته به ویژه با وساطت کشورهای قطر، مصر و ایالات متحده اتخاذ شده است. هیئت پخش اسرائیلی اعلام کرده است که رژیم صهیونیستی عقب‌نشینی از محور نتساریم را آغاز کرده و این روند پیش‌بینی می‌شود در همان روز (یکشنبه) به پایان برسد.

مراحل عقب‌نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی از محور نتساریم

طبق گزارش‌های منتشر شده، عملیات پاکسازی محور نتساریم از نیروهای رژیم صهیونیستی حدود دو هفته پیش آغاز شده بود. نیروهای این رژیم ابتدا از بخش غربی محور عقب‌نشینی کردند و حالا به مرحله نهایی خود رسیده‌اند. روزنامه یسرا‌ئیل هیوم نیز اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در روز یکشنبه این عقب‌نشینی را تکمیل خواهد کرد.

گام بعدی رژیم صهیونیستی در محور فیلا‌دلفیا

پس از عقب‌نشینی از محور نتساریم، رژیم صهیونیستی نیروهای خود را در محور فیلا‌دلفیا مستقر خواهد کرد. این محور در مرز غزه و مصر قرار دارد و منطقه حائل (که در امتداد مرزهای غزه با اسرائیل ایجاد شده است) را شامل می‌شود. طبق گزارش‌ها، این عملیات عقب‌نشینی در چارچوب مرحله اول توافق آتش‌بس با حماس ادامه خواهد داشت.

همچنین، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داده است که نیروهای رژیم به طور کامل از محور نتساریم عقب‌نشینی کرده‌اند. این اقدام در راستای اجرای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا با حماس صورت گرفته است. به طور خاص، در ۲۵ ژانویه سال جاری، عقب‌نشینی از محور نتساریم به دلیل مشکلات فنی در غزه متوقف شد؛ اما بحران پس از مدت کوتاهی برطرف و در ۳۰ ژانویه اربیل یهود آزاد شد.

روند بازگشت فلسطینی‌ها به شمال غزه

در ۲۷ ژانویه، روند بازگشت فلسطینی‌ها به شمال غزه آغاز شد. بازگشت از طریق جاده ساحلی و جاده صلاح‌الدین با نظارت سه شرکت امنیتی آمریکایی و مصری صورت گرفت. در ۱۹ ژانویه، توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس اجرایی شد و تبادل اسرا با حمایت قطر، مصر و ایالات متحده به مرحله عمل درآمد.

لازم به ذکر است که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، رژیم صهیونیستی در غزه نسل‌کشی وحشیانه‌ای را آغاز کرد که بیش از ۱۵۹ هزار کشته و زخمی برجای گذاشت. بیشتر این تلفات شامل زنان و کودکان فلسطینی بوده است و بیش از ۱۴ هزار نفر از فلسطینی‌ها در این مدت ناپدید شدند.

این عقب‌نشینی از محور نتساریم و توافقات اخیر، نشان‌دهنده تحولات مهم در معادلات جاری در غزه است که ممکن است تأثیرات عمیقی بر روند آتی جنگ و مذاکرات منطقه‌ای داشته باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار