به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، در این دیدار ضمن تشریح فعالیتهای شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ماموریتهای اصلی این شورا در حوزههای رصد، سندنگاری، ساختارسازی، راهبری و نظارت و ارزیابی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این شورا در حال حاضر اسناد متعددی را در حوزههای مختلف از جمله فرهنگ، علم و فناوری، و آسیبهای اجتماعی در دست تهیه دارد، بر اهمیت مشارکت حداکثری ذینفعان در تدوین و اجرای این اسناد تاکید کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ماموریتهای گسترده شورای عالی انقلاب فرهنگی، توضیحاتی ارائه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی ماموریتهای متعددی دارد. یکی از این ماموریتها رصد است. ما در این زمینه ۹۵ دستگاه رصدی در کشور را شناسایی کردهایم و از آنها استفاده میکنیم. ماموریت دیگر سندنگاری است. ما اسناد کلانی مانند نقشه مدرسه فرهنگی، نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را در دستور کار داریم و همچنین اسناد موضوعی مانند سند سینما، میراث فرهنگی، گردشگری، موسیقی، خانواده، سلامت بانوان، هوش مصنوعی، فناوری کوانتومی، مواد، درمانهای نوین و ... را در دست داریم.
استاد خسروپناه بیان کرد: ماموریت دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی ساختارسازی است که شامل تاسیس نهادهایی مانند دانشگاه تربیت مدرس، جهاد دانشگاهی، دانشگاه علامه تجمیع دانشکدهها و مراکز و همچنین معاونت علمی ریاست جمهوری و ستادهای زیرمجموعه آن میشود.
وی با بیان اینکه راهبری، یکی دیگر از وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است، ادامه داد: در این زمینه تاکید داریم همه متخصصین و ذینفعان در تدوین اسناد مشارکت داشته باشند. مثلاً برای سند سلامت زنان، حدود ۵۰۰-۶۰۰ نفر از بانوان مشارکت داشتند. در نهایت، نظارت و ارزیابی هم از دیگر کارهای مهم ما است که با همکاری دستگاههایی مانند سازمان بازرسی و دیگر نهادها، به صورت جدی دنبال میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت نظریهپردازی در تدوین اسناد فرهنگی، بر ضرورت تدوین نظریههای فرهنگی، اجتماعی و حکمرانی برای هر سند تاکید کرد و افزود: در هر سندی که کار میکنیم، باید به این سوال پاسخ دهیم که نظریه فرهنگی آن موضوع چیست؟ الگوی فرهنگی آن چیست؟ نظریه اجتماعی و الگوی اجتماعی آن چیست؟ در این زمینه، من در این مدت روی نظریه حکمرانی حکمی کار کردهام و کتابی هم در این زمینه آماده شده است.
حجتالاسلام خسروپناه با ابراز تاسف از وضعیت کنونی ورزش و عدم موفقیت شورای عالی نوجوانان و جوانان در گذشته، خواستار همکاری نزدیک با وزیر ورزش و جوانان برای تحول در این حوزه شد.
وی با بیان اینکه ورزش نیازمند سند دانشبنیان و فرهنگی است، به آسیبهای موجود در ورزش ناشی از عدم توجه به دانش و فناوریهای نوین اشاره کرد و از پیشرفتهای چشمگیر در استفاده از هوش مصنوعی در مسابقات ورزشی به عنوان نمونهای از این تحولات یاد کرد.