
مارک کارنی با ترامپ دیدار میکند؛ تلاش برای بازسازی روابط کانادا و آمریکا

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ نخستوزیر کانادا، مارک کارنی، قرار است روز سهشنبه در دفتر بیضی با دونالد ترامپ دیدار کند، هدف از این دیدار تلاش برای بازسازی روابطی است که به گفته او توسط تعرفههای رئیسجمهور آمریکا و سخنان درباره الحاق آسیب دیده است.
حزب لیبرال کارنی در انتخابات ۲۸ آوریل به پیروزی رسید و بر پایه وعدههایی برای مقابله با ترامپ و ایجاد روابط اقتصادی و امنیتی جدید با ایالات متحده، برنامهریزی کرده است. این دیدار نخستین ملاقات حضوری او بهعنوان نخستوزیر با ترامپ است.
کارنی در کنفرانس خبری جمعه گفت: «مهم است که فوراً وارد تعامل شویم و خوشحالم که فرصت ملاقاتهای گستردهای فراهم شده است»، افزود که انتظار دارد این گفتوگوها دشوار ولی سازنده باشد.
او گفت که نباید انتظار دستاوردهای فوری را داشت: «انتظار نداشته باشید که از این دیدار دود سفید بیرون بیاید»، اشارهای به سیگنالی که واتیکان برای انتخاب پاپ جدید ارسال میکند.
کارنی، ۶۰ ساله و رئیس سابق بانک مرکزی بدون تجربه سیاسی قبلی، در مارس بهعنوان رهبر لیبرالها انتخاب شد تا جایگزین جاستین ترودو شود، که روابط ضعیفی با ترامپ داشت.
کانادا دومین شریک تجاری بزرگ ایالات متحده پس از مکزیک است و بزرگترین بازار صادراتی کالاهای آمریکایی به شمار میآید. در سال گذشته بیش از ۷۶۰ میلیارد دلار کالا میان دو کشور مبادله شد و در حالی که کانادا در دو سال اخیر مازاد تجاری بیش از ۶۰ میلیارد دلار داشت، بیشتر آن ناشی از وضعیت این کشور بهعنوان بزرگترین تأمینکننده نفت خارجی به ایالات متحده است.
ترامپ در ماه مارس تعرفه ۲۵ درصدی برای واردات فولاد و آلومینیوم از خارج به آمریکا وضع کرد و سپس تعرفهای دیگر ۲۵ درصدی بر خودروها و قطعاتی که با توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی همخوانی نداشتند، اعمال کرد.
در روز یکشنبه، ترامپ اعلام کرد که تعرفه ۱۰۰ درصدی برای تمام فیلمهای تولید شده خارج از آمریکا اعمال خواهد کرد، بدون اینکه جزئیاتی ارائه دهد، که این ممکن است به صنعت فیلم کانادا آسیب بزند.
کارنی و مشکلات روابط تجاری
برای برقراری توافق تجاری با کانادا، وزیر تجارت ایالات متحده، هاوارد لوتنیک، در مصاحبهای با شبکه «فاکس بیزینس» گفت که رسیدن به توافق با کانادا پیچیده خواهد بود.
برای کارنی، دیدار با ترامپ نقطه آغاز برای فرآیندی است که در نهایت به برداشتن تعرفهها منجر شود. اگرچه برخی از حامیان او نارضایتی خود را از شل شدن محدودیتهای استقراض ابراز کردهاند.
کارنی هنوز به طور دقیق مشخص نکرده است که منظورش از ایجاد روابط جدید اقتصادی و امنیتی با ایالات متحده چیست، در حالی که کانادا، ایالات متحده و مکزیک هماکنون عضو توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی (USMCA) هستند. سه کشور قرار است در سال آینده این توافق را بازبینی کنند.