آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۵۵۱

افشین: دانشگاه‌ها آماده جذب ۶۰ همت اعتبار مالیاتی هستند

معاون علمی رئیس جمهور گفت: اعتبار مالیاتی ۶۰ همتی برای سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده که دانشگاه‌ها آماده جذب آن برای توسعه زیرساخت‌ها و تجهیز آزمایشگاه‌ها هستند.

افشین: جذب ۱۰ همت اعتبار مالیاتی برای تجهیز زیرساخت‌های دانشگاه‌های برتر هدف‌گذاری شد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، افشین، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با شرکت فولاد مبارکه و پتروشیمی خلیج فارس که امروز برگزار شد، گفت: حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور در این نشست گفت: چند نکته را لازم می‌دانم مطرح کنم تا اهمیت این تفاهم روشن شود. باید توجه داشت که این نوع تفاهم‌ها پیش از این هم زیاد امضا شده‌اند، اما تفاوت این تفاهم در نوع اجرای آن است. بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان، به ویژه ماده ۱۱ و ماده ۱۳ و توافقاتی که با هم انجام دادیم، اعتبار مالیاتی برای سال ۱۴۰۳ به میزان ۶۰ همت پیش‌بینی شده است. این مبلغ تقریباً معادل کل بودجه‌ای است که شاید وزارتخانه داشته باشد یا دو تا سه برابر آن. این عدد قرار است کجا هزینه شود؟ در دانشگاه‌ها، در پارک‌های فناوری، یعنی جایی که متعلق به دولت است.

 

افشین با اشاره به اینکه تاکنون در استفاده از ظرفیت این قانون کم‌کاری شده، افزود: باید اذعان کنیم که خروجی استفاده از این بودجه بسیار پایین بوده و کمتر از چهار همت هزینه شده است؛ اگرچه عدد مصوب ۱۰ همت بوده است. این نشان‌دهنده آن است که مشکل مالی برای توسعه فناوری و دانش‌بنیان دیگر وجود ندارد و نیاز نیست به دنبال تأمین‌کننده یا خیر برای ساخت آزمایشگاه یا تجهیز دانشگاه‌ها باشیم. مشکل در استفاده از ظرفیت‌های قانونی است و ما تاکنون نتوانسته‌ایم بودجه قابل توجهی را جذب کنیم. جلسات متعدد برای آسیب‌شناسی این روند برگزار کرده‌ایم.

 

وی ادامه داد: ضعف هم از سمت خودمان و هم از سمت دانشگاه‌ها وجود داشته است. دانشگاه‌ها حرکت کافی برای جذب این اعتبارات نداشته‌اند، حتی در بهترین دانشگاه‌ها هم عملکرد مطلوبی دیده نشده است. به عنوان مثال، ماده ۱۱ حتی امکان هزینه‌کرد برای تکمیل ساختمان‌های نیمه‌کاره دانشگاه‌ها را فراهم می‌کند، در حالی که پیش از این باید متکی به بودجه دولتی می‌بودیم.

 

افشین تأکید کرد: ما این قانون را در دانشگاه‌های ممتاز و برتر اجرا می‌کنیم و سعی داریم برای این موارد حتی فراتر از ضوابط عمل کنیم. طبق تصمیمات اخیر، اگر صنایع بزرگ به دانشگاه‌ها پول واریز کنند، این پرداخت به سرعت در شورا بررسی و مشخص می‌شود که مشمول معافیت مالیاتی می‌شود یا خیر. به محض واریز پول به دانشگاه و پس از کنترل آن، صنعت مطمئن باشد که دیگر نیازی به پیگیری‌های موازی و پیچیده ندارد و ما گواهی لازم را صادر خواهیم کرد.

 

وی با تشریح نقش دولت و انتظار از صنعت و دانشگاه افزود: اکنون فرصتی بی‌نظیر پیش آمده است. حضور دو صنعت بزرگ کشور و شخصیت‌های ملی در کنار هم، فرصت طلایی برای کل اکوسیستم دانشگاهی و علمی کشور ایجاد کرده تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، هم برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و هم برای توسعه امور تحقیق و توسعه. چرا که ریشه توسعه اکوسیستم دانش‌بنیان و نوآوری در کشور، دانشگاه‌ها هستند. بدون دانشگاه‌هایی که آزمایشگاه‌های مجهز یا نیروی انسانی متخصص داشته باشند، این توسعه ممکن نیست.

 

افشین تصریح کرد: این حمایت‌ها سبب می‌شود دانشجویان بتوانند شرکت تأسیس کنند، ایده‌ها را به محصول و شرکت دانش‌بنیان تبدیل کنند و ثروت نوآورانه ایجاد شود. دولت با اعطای اعتبار مالیاتی در واقع تصمیم گرفته بخشی از مالیات خود را در حوزه آموزش و پژوهش هزینه کند، و بعد‌ها این هزینه را به شکل چندبرابری از محل ارزش افزوده و عملکرد شرکت‌ها دریافت می‌کند. این یک جابجایی سیاستی است نه صرف هزینه کردن.

 

وی با اشاره به ضرورت اجرای دقیق‌تر این تغییرات گفت: دولت اجازه داده این اعتبار در حوزه علمی کشور مصرف شود و عدم استفاده از این اعتبار در سال گذشته و عملکرد ضعیف ما و دانشگاه‌ها، بخشی از تقصیر را متوجه ما نیز می‌کند. برای رفع این مشکل، ابتکار به خرج دادیم و جلسات متعددی با رئیس محترم سازمان امور مالیاتی و سایر مسئولان گذاشتیم و چندین تعهد دادیم تا مشکل رفع شود. در توافق با شورای رهبری نیز تعهد کردیم چنانچه موضوع مالیاتی به امضا برسد و شورا مصوبه کند، رسیدگی و تأیید در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.

 

افشین در ادامه با اشاره به سازوکار عملیاتی این روند افزود: بر اساس این توافق، شرکت‌هایی که تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها منعقد می‌کنند، به محض واریز وجه، این پرداخت مشمول معافیت مالیاتی خواهد شد. انتظار داریم در دوره فعلی و دولت چهاردهم، دغدغه ایجاد زیرساخت‌های شایسته برای دانشگاه‌های پیشرو کشور رفع شود و در تعداد قابل توجهی از دانشگاه‌های برتر، این زیرساخت‌ها ایجاد شود. این فرصت اکنون پیشِ روی دانشگاه‌ها و صنایع قرار گرفته، و ما هم تمام تلاش خود را برای تحقق این هدف انجام خواهیم داد تا شاهد تحول مثبت و اثرگذار در دانشگاه‌های کشور باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار