آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۴۲۳
گزارش|

اگر بودجه ارتش آمریکا کاهش یابد، زمین نفس می‌کشد!/ ارتش آمریکا یکی از بزرگترین عوامل تخریب محیط زیست

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کاهش بودجه نظامی ایالات متحده می‌تواند تأثیر چشمگیری در کاهش مصرف انرژی و آلاینده‌ها داشته باشد. با توجه به نقش کلیدی ارتش آمریکا در تخریب محیط زیست و مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی، این اقدام می‌تواند به نجات کره زمین کمک کند و راه‌حلی فوری و مؤثر برای بحران اقلیمی باشد.
اگر بودجه ارتش آمریکا کاهش یابد، زمین نفس می‌کشد!/ ارتش آمریکا یکی از بزرگترین عوامل تخریب محیط زیست

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تحقیقات جدید نشان می‌دهد: کاهش بودجه نظامی ایالات متحده می‌تواند به صرفه‌جویی گسترده در مصرف انرژی و کاهش آلاینده‌ها منجر شود

در شرایطی که جهان با بحران‌های زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند، پژوهشی تازه نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین عوامل مصرف بی‌رویه انرژی در جهان، نه صنایع سنگین یا حمل‌ونقل شهری، بلکه ارتش ایالات متحده آمریکا است.

مطالعه‌ای که در ژوئیه ۲۰۲۵ در مجله PLOS Climate منتشر شده، نشان می‌دهد کاهش بودجه نظامی آمریکا می‌تواند تأثیری معنادار و فوری در کاهش مصرف انرژی، به‌ویژه سوخت‌های فسیلی، داشته باشد؛ تأثیری که از بسیاری از طرح‌های سبز و فناوری‌های پاک فعلی، ملموس‌تر و مؤثرتر است.

 ارتشی که زمین را می‌بلعد

بر اساس این تحقیق، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان سوخت فسیلی در جهان است. از سوخت جت هواپیماها گرفته تا خودروهای نظامی و پایگاه‌های بی‌شمار در اقصی نقاط جهان، ارتش آمریکا چنان حجمی از انرژی مصرف می‌کند که مصرف سالیانه‌ی برخی کشورها را پشت سر می‌گذارد.

محققان با بررسی داده‌های چهار دهه (۱۹۷۵ تا ۲۰۲۲) دریافتند که با هر کاهش بودجه پنتاگون، مصرف انرژی این نهاد نیز کاهش یافته است. این رابطه به‌وضوح نشان می‌دهد که می‌توان تنها با کاهش هزینه‌های نظامی، به کاهش آلاینده‌های جهانی کمک کرد.

 کمتر خرج کن، کمتر آلوده کن

داده‌های این مطالعه بیانگر آن است که:

کاهش در بودجه نظامی، کاهش مستقیم و فوری در مصرف انرژی به‌ویژه سوخت جت در پی دارد.

در مقابل، افزایش بودجه نظامی الزماً منجر به افزایش متناسب در مصرف انرژی نمی‌شود؛ نشانه‌ای از بی‌ثباتی و ناکارآمدی در سیستم مصرف منابع ارتش.

نکته حائز اهمیت آن‌که پیش‌بینی شده اگر روند کاهش بودجه نظامی آمریکا ادامه پیدا کند، تا سال ۲۰۳۲ میزان انرژی صرفه‌جویی‌شده معادل مصرف کل سالیانه ایالت دلاور یا کشور اسلوونی خواهد بود.

 ارتشی که با بودجه‌اش می‌توان زمین را نجات داد

نویسندگان مقاله تأکید می‌کنند که راه‌حل بحران اقلیم، الزاماً در ساخت خودروهای برقی یا نصب پنل‌های خورشیدی نیست. گاه تنها با بازنگری در بودجه‌های نظامی و کاهش هزینه‌های بی‌پایان جنگ‌افزارها، می‌توان به نتایجی بسیار ملموس‌تر در مسیر نجات زمین رسید.

برخلاف بسیاری از اقدامات زیست‌محیطی که نیازمند زیرساخت‌های پیچیده یا تغییرات رفتاری گسترده هستند، کاهش بودجه نظامی یک راهکار سیاسی و فوری است؛ تصمیمی که می‌تواند همزمان منابع مالی عمومی را آزاد کند و از فشار زیست‌محیطی بر کره‌ زمین بکاهد.

در دنیایی که برای نجات اقلیم، مردم تشویق به استفاده کمتر از پلاستیک و کاهش مصرف گوشت می‌شوند، شاید وقت آن رسیده که نگاه‌ها به سمت بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی و آلاینده‌های واقعی جهان، از جمله ارتش آمریکا، معطوف شود.

کاهش بودجه نظامی، دیگر تنها یک موضوع سیاسی یا امنیتی نیست؛ بلکه به‌وضوح یک مسأله حیاتی برای نجات زیست‌بوم جهانی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار