رئيس دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان با اشاره به مرحله دوم تشخيص پيش از تولد گفت: مرحله دوم تشخيص پيش از تولد (PND) براي نخستين بار در هرمزگان آغاز و تا قبل از اين مرحله، فقط مرحله اول شامل تست ژنتيك انجام ميشد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، محمد شکاری روز گذشته در مراسم آغاز مرحله دوم تشخيص پيش از تولد (PND) براي نخستين بار در هرمزگان در جمع خبرنگاران تصریح کرد: تا قبل از اين مرحله فقط در مرحله اول تست ژنتيك انجام مي شد و براي انجام آزمايش مرحله دوم تشخيص پيش از تولد بايد به ساير شهرستان ها مراجعه مي كردند.
وی افزود: در مرحله دوم (PND) تحت راهنمايي سونوگرافي از سلول هاي جفت جنين در هفته دهم بارداري نمونه گيري انجام مي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان بیان داشت: نمونه گرفته شده براي آزمايش هاي تشخيصي ژنتيك در آزمايشگاه ژنتيك براي مشخص شدن بيماري هاي غير قابل علاج و بيماري هايي كه موجب در تنگنا قرار دادن مادر و خانواده مي شود از جمله بيماري هاي تالاسمي ماژور، معلوليت و غیره انجام مي شود.
شکاری ادامه داد: در تشريح مرحله دوم (PND) ادامه داد: در صورت مثبت شدن آزمايش هاي ژنتيكي در تشخيص برخي بيماري هاي ارثي برابر قوانين سقط جنين انجام مي شود.
وی با اشاره به فاز دوم تشخيص پيش از تولد خاطرنشان كرد: با انجام اين مرحله مي توان از بروز بسياري از معلوليت ها و بيماري هاي ارثي و ژنتيكي قبل از تولد پيشگيري و از تولد نوزادان معلول و بيماري هاي خاص جلوگيري كرد.