کد خبر:۱۸۸۶۱۴
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه:
تا کنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در کرمانشاه گزارش نشده است
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: تا به امروز موردی توسط دانشگاه علوم پزشکی استان برای اداره دامپزشکی مبنی بر ابتلا شهروندان کرمانشاهی به بیماری تب کریمه کنگو اعلام نشده است.
نادر پرور در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمانشاه، تصریح کرد: تا به امروز موردی توسط دانشگاه علوم پزشکی استان برای اداره دامپزشکی مبنی بر ابتلا شهروندان کرمانشاهی به بیماری تب کریمه کنگو اعلام نشده است.
وی افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمهکنگو بیماری ویروسی است که نخستین بار در شوری سابق سال 1944 و سپس در سال 1956 در منطقه کنگو گزارش شده و به همین دلیل به این نام مشهور است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه بیان داشت: مخزن این بیماری مهرهداران کوچک مانند انواع موش، جوجهتیغی، سنجاب و خرگوش است و کنه بهعنوان ناقل و حتی مخزن ویروس شناخته میشوند.
پرور افزود: حیواناتی از جمله گاو، گوسفند، بز، شتر و شترمرغ توسط کنهها به منظور خونخواهی گزیده شده و به ویروس بیماری مبتلا میشوند.
وی گفت: مهمترین راه انتقال این بیماری را گزش کنه آلوده عنوان کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: کنهها از طریق گزش حیوانات مختلف از جمله گاو، گوسفند، بز و شترمرغ را مبتلا میسازند و انسانها نیز از طریق گزش کنهها و همچنین از طریق تماس مستقیم با خون و ترشحات حیوانات آلوده مبتلا میشوند و حتی انسانها از طریق تماس با افراد بیمار و یا وسایل آلوده به این بیماری مبتلا خواهند شد.
پرور با اعلام اینکه این بیماری در حوزه دامی علائم مشخصی ندارد خاطرنشان کرد: آموزشهای گروهی در معرفی خطر این بیماری و اطلاعرسانی بدون ایجاد تشویش اذهان عمومی از مهمترین اقداماتی است که باید در سطح جامعه انجام داد.
وی، مبارزه با ناقلان این بیماری را به دو شکل بیان کرد و تصریح کرد: نخستین راه تهیه سم و سمپاشی جایگاه دام و بدن دام است که این اقدامات با همت مسئولان استان در حال انجام است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه دیگر روش را نوسازی و بهسازی جایگاههای نگهداری دام و صنعتی کردن نگهداری دام و حتی پرورش دام دانست که این اقدامات با تسهیلات دولت دهم برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.
پرور گفت: این اقدامات بسیار خوب است و با این کارها محل رشد و تکثیر کنهها برای ناقلین ضدعفونی و سمپاشی میشود و به راحتی کنهها از بین میروند.
وی مبارزه و جلوگیری از کشتارهای غیر دامی و صنعتی کردن کشتارگاهها را در پیشگیری از بیماریها بسیار مهم دانست.
وی با بیان اینکه شهروندان به هیچ عنوان از محلهایی که به شکل غیرمجاز و در کنار خیابان اقدام به کشتار دام میکنند گوشت خرید نکنند، تاکید کرد: این چنین کشتارهایی مورد تایید دامپزشکی نیست.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: مردم گوشت مورد نیاز خود را از قصابیها و فروشگاههای مجاز که دارای مهر و تایید دامپزشکی است خرید کنند و در زمان خرید گوشت حتما مهر دامپزشکی بر روی لاشه گوشت را بررسی کنید.
وی تصریح کرد: تا به امروز موردی توسط دانشگاه علوم پزشکی استان برای اداره دامپزشکی مبنی بر ابتلا شهروندان کرمانشاهی به بیماری تب کریمه کنگو اعلام نشده است.
پرور در پایان گفت: ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه همراه با دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، نیروی انتظامی، مرکز بهداشت و دادگستری مبارزه با کشتار غیرمجاز دام را در سطح معابر و جادها انجام خواهیم داد و این معضل غیربهداشتی را از سطح استان جمع خواهیم کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.