آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۹۶۱۰
آیت‌الله سبحانی:

از اعمال سلیقه شخصی در قرائت قرآن خودداری شود

آیت‌‌الله سبحانی از مراجع معظم تقلید با تاکید بر اینکه باید از هرج و مرج و اعمال سلیقه شخصی در قرائت قرآن خودداری شود، گفت: متخصصان قرآني از جمله حافظان، قاریان و علما جمع شوند و مشكلات قرائت قرآن را تصحیح كنند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیت الله سبحانی در ادامه سلسله مباحث تفسیر قرآن که در روز پانزدهم ماه مبارک رمضان در مدرسه حجتیه برگزار شد، با بیان اینکه برخی کلمه قدر در این سوره را به معنای اندازه گیری گرفته اند که در این چنین شبی تمام حوادث جهان اندازه گیری می شود، گفت: برخی دیگر از مفسران این کلمه را به معنای شرف و ارزش گرفته اند؛ یعنی اینکه شب قدر شب ارزش هاست.
 
وي با بیان اینکه خط عثمان طه چون از خط گذشته پیروی می کند، مشکلاتی دارد، خاطرنشان کرد: همانطور که قرآن در گذشته نقطه و اعراب نداشت و به شکل امروزی تغییر یافت، می توان مشکلات امروزی آن را که از خط گذشته نشات گرفته برطرف كرد. 
 
این مرجع تقلید افزود: هیچ دلیلی مبنی بر اینکه خط عثمان طه فعلی را نباید تغییر داد، وجود ندارد و این خط ملاک نمی باشد.
 
سبحاني با اشاره به اينكه بیشتر آیات جزء سی قرآن کریم در زمان صدر اسلام نازل شده است، بيان داشت: اگر بخواهیم صدر اسلام را بهتر درک کنیم و با زندگی پیامبر و برخورد مردم مکه و مدینه با ایشان بیشتر آشنا شویم تدبر در این آیات کمک فراوانی خواهد كرد.
 
وي با اشاره به اینکه در زمان پیامبر(ص) زندگی به صورت عشیره ای بوده و نظر رئیس عشیره در تمام کارها لحاظ می شده است، اظهار داشت: از نظر اسلام خلیفه اسلامی باید از طرف خداوند منصوب شده باشد و انتخاب خلیفه در اسلام جایگاهی ندارد.
 
 این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه با بیان این که در زمان پیامبر(ص) انتخاب اصلح ممکن نبود، گفت: حق رای در زندگی عشیره ای برای یک نفر که رئیس باشد وجود داشت و دیگر افراد تابع نظر شخص رئیس عشیره بودند.
 
وی با اشاره به اینکه ابوجهل به پیامبر (ص)خطاب کرد که اگر من اراده کنم تمام عشیره من پشت سر من به عبادت اصنام می پردازند، اظهار داشت: طبق آیات قرآن خداوند متعال نیز در برابر قدرت او اعمال قدرت خواهد کرد و توسط ماموران خود در آخرت او را تهدید می کند.
 
این مرجع تقلید با بیان اینکه سوره قدر را به نام های «سوره لیله القدر» و «سوره القدر» می دانند، گفت: محل نزول سوره قدر مشخص نیست؛ ولی آهنگ، مضمون و جمله های آن شباهت بیشتری به سوره های مکی دارد.
 
سبحاني با اشاره به اینکه آیات الهی هر سال بر امام زمان(عج) نازل می شود، اظهار داشت: نزول نیاز به منزول دارد و برای این کار باید انسان کاملی باشد که ملائکه به سوی او بیایند و این نزول علاوه بر زمان پیامبر(ص) در زمان حال نیز هر سال بر امام زمان(عج) اتفاق می افتد.
 
وی با بیان اینکه برخی کلمه قدر در این سوره را به معنای اندازه گیری گرفته اند که در این چنین شبی تمام حوادث جهان اندازه گیری می شود، گفت: برخی دیگر از مفسران این کلمه را به معنای شرف و ارزش گرفته اند؛ یعنی اینکه شب قدر شب ارزش هاست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار