به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، سردار علی فدوی شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه هرمزگان در سالن فرهنگ این دانشگاه تصریح کرد: آمریکایی ها با توان نظامی دریا دنبال ایجاد سلطه برای کسب منافع خود هستند از طرفی این توان نظامی آنها باید دریا پایه باشد تا بتوانند این مقصود با استفاده از توان دریایی و از سویی جدایی اصلی این را میسر کند، یعنی در واقع آمریکایی ها یک توان نظامی دریاپایه ای هستند که تمام توان آنها بر پشت ناوهایشان است.
وی در ادامه در بحث اهمیت و جایگاه دریا از ابعاد مختلف آن و حضور نیروهای آمریکایی در دریا افزود: در سالیان بسیار دور کشور ما یک کشور خشک و زمینی بوده که تبعاتی را هم به دنبال داشته است؛ بنابراین می بینیم تقریبا به لحاظ این تفکر سالیان بسیار طولانی، وضعیت دریاهای ما و سواحل آن تقریبا یک جای فراموش شده ای محسوب شده است.
فرمانده نیرو دریایی سپاه بیان داشت: در طول تاریخ هم هر وقت ما از دریاها عبور نکردیم فرصت ها را از دست داده ایم؛ چراکه دریا و وسعت سرزمین هایی که در این مجموعه قرار داشتند فرصت های ذی قیمتی بوده است، درحالی که برخی از کشورها مثل انگلیس در مقطعی از تاریخ با این وسعت کم از دریا به عنوان یک فرصت استفاده کردند.
فدوی گفت: امروز سمت و سوی اساسی در بحث دریا شکل گرفته است و هزاران سال تهدید این جغرافیا از زمین بوده است و مدت تهدید این سرزمین و انقلاب آمریکایی ها هستند.
وی ادامه داد: آمریکا نمی تواند با اتکا به سرزمین در هر جایی از دنیا حضور یابد و مقاصد خود را اعمال کند؛ بنابراین تنها راه سلطه جویی او از طریق دریا و با اتصال به دریاست که می تواند در همه جا باشند و برنامه های خود را پیاده کنند.
آمریکا امروز در موضع انفعال قرار دارد
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه ما به دنبال امنیت در خلیج فارس هستیم و از نظر اسلام نیز هر اقدامی که مردم دنیا در شرایط بهتری قرار بگیرند واجب است، بیان داشت: آمریکایی ها امروز در موضع تهاجم نیستند؛ بلکه صرفا در موضع دفاعی قرار دارند؛ بنابراین به دنبال ناامن کردن تنگه هرمز و خلیج فارس هستند.
فدوی با اشاره به اینکه تفکر دریایی به عنوان جایگزین تفکر خشکی یک الزام است، تصریح کرد: آمریکایی ها در جاهای مختلف برای به دست آوردن آن چیزی که خودشان از آن به عنوان منافع حیاتی امنیت ملی یاد می کنند و این را از زمان کارتر به صورت رسمی اعلا کردند.
وی با اشاره به منابع عظیم نفت و گاز درخلیج فارس گفت: قریب به اتفاق نفت دنیا در خلیج فارس است، به نحوی که از 1300 بشکه نفت در دنیا، 800 بشکه آن در خلیج فارس قرار گرفته؛ گاز هم همین وضعیت را دارد و به نوعی انحصاری تر است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه بیان داشت: میزان برداشت از نفت زیاد است و از سویی نفت کشف نشده هم در بسیاری از نقاط دنیا تقریبا دیگر نیست، به طور مثال در آمریکا احتمال کشف را نمی دهند؛ اما در منطقه ما احتمال کشف منابع نفتی زیاد است.
فدوی ادامه داد: اوایل انقلاب 70 میلیارد بشکه نفت قطعی شده داشتیم، اکنون آن چیزی که دنیا قبول دارد 138 و نیم میلیارد بشکه است؛ اما خود ما و وزارت نفت حدود 180 میلیارد بشکه ادعا می کنیم و در واقع گازی که در دنیا می توان روی آن حساب کرد، روسیه، ایران و قطر است که مصرف کننده آن نیز دنیای غرب است.
وی در خصوص وضعیت ایران با منابع دریایی غنی گفت: دانشگاه ها با فرهنگ سازی، الگوهای تفکر دریایی را ارائه دهند که از یک کشور زمینی به دریایی تبدیل شود که این کار باعث مصون بودن از تهدید می شود و به نوعی کشور باید از این پتانسیل به خوبی استفاده کند.
«دریا» و «فضای سایبری»؛ دو چالش جدی آمریکایی ها
فرمانده نیروی دریایی سپاه در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در سال 90 دکترین جدید آمریکا رسما اعلام کردند که نیروی زمینی را کوچک می کنند و اعلام کردند در دو جا آمریکا در آینده با چالش جدی مواجه است، یکی موضع دریا و دیگری فضای سایبری است و برای این اظهار نظر رسمی خود مصداق دریا را خلیج فارس و سایبری را چین و منطقه ایران اعلام کردند.
سردار فدوی ادامه داد: همینطور طبق مستندات آنها یکی از مهمترین سیاست های غرب به خصوص آمریکا برای تهاجم سخت افزاری قبل از انقلاب، ایران بوده است؛ به نحوی که در آخر دهه 80 آمریکایی ها برای ادامه کنترل بر دنیا می خواستند در چندین منطقه از جنوب و از جمله همین هرمزگان برنامه داشتند که در آنها مستقر شوند؛ اما انقلاب اسلامی آنها را منتفی کرد.
وی افزود: در واقع انفعال از سوی آمریکایی ها شروع شد و به لحاظ تفکری امام راحل و انقلاب اسلامی تهاجمی را انجام داد؛ بنابراین پاسخ آنها فیزیکی بود، یعنی از 24 بهمن 57 آنها به صورت فیزیکی و سخت افزاری به ایران حمله کردند؛ ولی همواره در انفعال به آن تهاجم حضرت امام که تفکری و اعتقادی و راهبرد نرم افزاری بود، در موضع تهاجم قرار داشتند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: به لحاظ سخت افزاری در خلیج فارس، آمریکایی ها همیشه در موضع دفاع هستند؛ زیرا برای ماندن در خلیج فارس ابزار دیگری برای کنترل دنیا در اختیار ندارند.
فدوی همچنین با اشاره به تحولات اخیر اسرائیل در غزه و نقش آمریکایی ها خاطرنشان کرد: در بحث جنگ غزه و اسرائیل کشورهای اروپایی و عربی به دنبال این هستند برای اینکه واسطه ای شوند که جنگ تمام شود و در واقع تمام دنیا به فلسطین خیانت می کنند؛ اما اکنون این اسرائیلی ها هستند که مستاصل شده اند.