کد خبر:۲۱۷۳۹۱
همایش ملی خواجه نصیر الدین طوسی-4

برکت: ظرافت انتخاب خواجه نصیرالدین از کتاب «اجوبه» موجب استفاده دانشمندان از گزارش وی شد

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت:‌ ظرافت و دقت انتخاب مرحوم خواجه نصیرالدین از کتاب «اجوبه» موجب شد که دانشمندان از گزارش وی بهره برده و در تألیفات خود از آن نام ببرند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، حجت‌الاسلام محمد برکت شب گذشته در اولین روز از همایش ملی استاد بشر که به مناسبت بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی برگزار شده است، گفت:‌ ظرافت و دقت انتخاب مرحوم خواجه نصیرالدین از کتاب «اجوبه» موجب شد که دانشمندان از گزارش وی بهره برده و در تألیفات خود از آن نام ببرند.

 

وی با یادآوری اینکه بزرگانی همچون ملاصدرا و میردادماد از این جمله‌اند، افزود: مرحوم خواجه نصیرالدین طوسی در سه موضع از «اجوبه مسائل المسعودی» در «شرح الإشارات» نام برده، که روش بهره‌گیری در هر سه مورد با یکدیگر متفاوت است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه  گفت: مرحوم محمدتقی دانش‌پژوه در مقدمه چاپ «دو رساله در‌باره آثار علوی» با کمک گرفتن از آثار مسعودی چون «جهان دانش»، «آثار علوی»، «شرح خطبه غرایِ ابن‌سینا» و «رساله مختلطات» و کتاب‌هایی چون حدوث عالم غیلانی و المناظرات فخر رازی؛ گزارش ارزشمندی از زندگی، آراء و آثار مسعودی بیان کرده که مراجعه به آن بسیار سودمند است.

 

برکت تصریح کرد: البته این نکته درباره متفکران مکتب فلسفی شیراز در قرن 9 و 10 نیز مشاهده می‌شود که از میر سیدشریف جرجانیِ متکلم شروع و با نیمه متکلّمانی چون قوام‌الدین کربالی و ملا جلال‌الدین دوانی ادامه یافته، تا به فیلسوفانی چون صدرالدین محمد و غیاث‌الدین منصور دشتکی شیرازی می‌رسد و اوج شکوفایی آن «ملاصدرا شیرازی» است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار