به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فخریان صبح امروز در جلسه شورای شهر در ساختمان شهرداری مشهد در خصوص عملکرد و برنامه های اداره کل آموزش و پرورش گفت: چهار مجتمع آموزشی با نام حیات طیبه در مشهد در حال ساخت است که با همکاری دیگر سازمان ها و خیران در آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی بیان داشت: این مجتمع های حیات طیبه که در شهر و روستا هستند، اگر به ثمر برسد بزرگترین خدمت به نظام آموزشی و نسل آینده آموزشی ما خواهد بود؛ زیرا در درون این مجتمع ها مراکز آموزشی پیش دبستانی، دبستان، راهنمایی، دبیرستانی و نمازخانه، سالن های ورزشی، مطالعاتی و غیره وجود دارد.
وی افزود: سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش دارای هفت فصل و هر فصل دارای ساحت های مختلفی است از جمله مبانی قرآنی که شامل بایدها و نبایدهای آموزش و پرورش است و بعد از آن اهداف کلان آموزشی در هشت هدف کلان ،اهداف راهبردی در 19 هدف و 32 هدف راهبردی و 131 راهکار در سطح مدرسه تشکیل شده که هم از نظر شکل و هم محتوا کار کارشناسی بر روی آن انجام شده است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: شورای عالی آموزش و پرورش هر سال یک بار کارهای مطالعاتی خود را به شورای انقلاب فرهنگی ارائه می کند و شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سه سال اصلاحات و تغییراتی در این سند انجام می دهد.
فخریان با اشاره به اینکه در اردیبهشت سال 91 مقام معظم رهبری در دیدار با معلمین این سند را تایید و فرمودند:«این سند مانند نسخه ای در جیب بیمار است که اگر عملیاتی نشود، نه تنها خوب نیست، بلکه باعث بدتر شدن حال بیمار هم می شود.»
وی بیان کرد: اهتمام ما بر این است که مفاد این سند را اجرایی کنیم و تجلی این امر خود را در چند مورد نشان می دهد که عبارتند از ساختار نظام آموزشی کشور معروف به 3-3-6 که در خراسان رضوی نسبت به دیگر استان ها این مهم بهتر انجام شده است، هوشمند سازی مدارس که با عنایت با مشکلات مالی تا کنون 2000 کلاس و 573 مدرسه کار هوشمند سازی انجام شده و همچنین توازن رشته های نظری و فنی و حرفه ای که در افق 1404 دانش آموزانی که از مدارس خارج می شوند باید به مهارت های لازم رسیده باشند و همچنین سعی شده رشته های فنی گسترش یابد و نسبت به رشته های نظری باید توازن 50-50 برقرار شود که در حال حاضر در خراسان رضوی 42 درصد دانش آموزان در پایه فنی تحصیل می کنند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی همچنین در بحث نیروی انسانی تصریح کرد: اصلی ترین عامل تحول در آموزش معلم است که در شهر مشهد حدود 33 هزار معلم وجود دارد که بیش از 22 هزار نفر آنها زن هستند که باید این توازن برقرار شود.
فخریان با اشاره به اینکه در این راستا دانشگاه ویژه فرهگیان احداث شده است، گفت: این دانشگاه ها در زمینه جذب نیروی انسانی بومی فعالیت می کنند که در حال حاضر در سطح کشور 25 هزار دانشجو و در خراسان رضوی 2000 دانشجو را جذب کرده است.
وی در خصوص ساختار جمعیتی آموزش و پرورش بیان کرد: حدود یک میلیون و 70 هزار دانش آموز در خراسان رضوی وجود دارد که در 51 هزار کلاس و در نواحی هفت گانه و تبادکان مشغول به تحصیل هستند که نسبت به دیگر شهرها از جمله تهران بیشترین جمعیت را به خود اختصاص داده است.
وی همچنین ادامه داد: در خراسان رضوی به علت پراکندگی 78 هزار فرهنگی وجود دارد که این آمار در تهران 64 هزار نفر است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص گزارشات استانی گفت: در سه قسمت فضاها، نیروی انسانی و تعاملات کارهایی صورت گرفته است که در خصوص فضا ها سعی شده نقل و انتقالات به مشهد کمتر شود و امسال از بین 9 هزار نفر 17 نفر درخواست انتقال از مناطق برخوردار به مناطق محروم را داده اند.
فخریان با اشاره به اینکه با شهرداری مشهد 10 توافق نامه امضا شده است، گفت: از جمله توفیقات استان این بوده که از ردیف 17 به ردیف سه در کنکور رسیده ایم؛ به این معنا که در کنکور از نفر اول تا 41 ما در سطح کشوری رتبه سوم را کسب کرده ایم و در قبولی دانش آموزان مقطع متوسطه رشد 12.5 درصدی را شاهد بوده ایم که نسبت به سنوات گذشته بی سابقه بوده است در زمینه موفقیت های دانش آموزان در المپیاد نیز موفقیت های چشمگیری را شاهد بوده ایم.
وی در پایان بیان کرد: از ابتدای انقلاب تا سال گذشته 11 استخر داشته ایم که در حال حاضر 32 استخر را کلنگ زده ایم که در شهر مشهد شش استخر در دست ساخت است و 40 سالن ورزشی در خراسان وجود دارد که 21 سالن در دست بانوان است.
لازم به ذکر است، در این جلسه تحلیف شهریاری، جانشین سروی ها و عضو جدید شورای شهر برگزار شد.