به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، ستار هدایت خواه و مصطفی کواکبیان شب گذشته در خصوص «مذاکره، تهدید یا فرصت - گفتمان انقلاب و رابطه با آمریکا» در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با هم به مناظره پرداختند.
کواکبیان در ابتدا با انتقاد از مسئولان دانشگاه به خاطر بستن درهای سالن، به خصوصیات جنبش دانشجویی اشاره کرد و گفت: پنج خصوصیت اصلی جنبش دانشجوی آرمان گرایی، استکبار ستیزی، مردم گرایی و حرکت جمعی و تشکیلاتی است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند: «خدا لعنت کند دست هایی که می خواهند دانشجوی ما سیاسی نباشد و امروز یک عده می خواهند دانشجویان ما اصلا از مسائل اجتماعی و سیاسی سر در نیاورد و سرش فقط توی کتاب باشد تا بعدا بتوانند با یک آب نبات ترش گولش بزنند.»، بیان کرد: امام خمینی نیز در انتخابات مجلس دوم گفتند: «یک عده قبل از انقلاب بحثشان این بود که سیاست، مخصوص دانشگاه است و روحانیت نباید در سیاست شرکت کنند و الان یک توطئه بالاتری است که می گویند سیاست مخصوص روحانیون است و دانشجویان نباید شرکت کنند.»
کواکبیان به رابطه با آمریکا اشاره کرد و گفت: سه روز است که کلینتون درباره مذاکره با ایران موضع گرفت و هیچ مقام مسئول کشورمان پاسخ رسمی نداد. باید این پاسخ داده شود.
این نماینده سابق مردم سمنان مجلس ادامه داد: ما باید برای مذاکره با آمریکا استراتژی مدونی داشته باشیم؛ هر چند که سیاست های چماق و هویج به عنوان یکی از سیاست های رایج قدرت سیاسی غرب در این شرایط هست.از طرف دیگر دوستان سپاهی ما باز هم توانستند پهباد دیگری را شکار کنند که نشان می دهد آمریکایی ها دست بردار نیستند و هنوز برای شناسایی وضعیت اطلاعاتی و نظامی ما وارد خاک کشورمان می شوند و این یعنی از یک طرف می گویند مذاکره و از طرف دیگر کار خودشان را انجام می دهند و در سنا علیه ما تحریم تصویب می کنند.
ستار هدایتخواه سخنان خود را با دو سوال آغاز کرد و گفت: چرا آمریکایی ها فقط از مذاکره و گفتگو دم می زنند و حرفی از رابطه به میان نمی آید و به دنبال برقراری رابطه نیستند؟ برای ما مشخص شود دنبال کدام یک از این دو هستند؟ سوال دوم این است که قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را؟ اگر دنبال مذاکره هستند پس پهبادشان در آسمان ما چه کار می کند؟
استراتژیمان در بحث مذاکره و رابطه با آمریکا مدون است
نماینده سابق مردم یاسوج در مجلس ادامه داد: این ادعا صادقانه نیست و بیشتر یک جنگ روانی است. ما استراتژیمان در بحث مذاکره و رابطه با آمریکا مدون است، حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بارها این استراتژی را بیان کردند.
هدایتخواه در ادامه به امکان رابطه و مذاکره با آمریکا پرداخت و گفت: از سه منظر به این بحث می پردازیم و اولین موضوع، منظر اعتقادی ماست؛ ما به عنوان کشوری که بر اساس آموزه های دینی انقلاب کردیم و همه رفتار های ما در سیاست خارجی و داخلی و فرهنگ و غیره باید بر اساس دین باشد، آیا مبانی دینی ما این اجازه را می دهند.
وی افزود: اگر از نگاه حقوقی نیز به این مهم بپردازیم، با توجه به تجاوزهای مکرری که آمریکا به حقوق ملت ایران کرد و در چندین دهه حقوق ملت ما پایمال شد، آیا مجازیم بدون هیچ پیش شرطی وارد مذاکره با آمریکا شویم؟
این نماینده سابق مجلس گفت: سه شهید 16 آذر که نماد حضور دانشجو در عرصه مبارزه با استکبارند چرا به شهادت رسیدند؟ دلیل اعتراضشان چه بود؟ در پای چه کسی قربانی شدند؟
هدایتخواه به بررسی رابطه با آمریکا از منظر سیاسی پرداخت و گفت: از منظر سیاسی نیز باید ببینیم که این رابطه و مذاکره به نفع ماست و منافع و اهداف ما را تامین می کند؟
مبارزه با استکبار ریشه در آموزه های دینی ما دارد و تکلیف دینی ماست
وی به بررسی این رابطه از منظر اعتقادی پرداخت و گفت: به عنوان کشوری که انقلابمان بر پایه دین بنا شد، به دلایل متعددی که در کتاب آسمانی ما رسیده و در سیره ائمه (ع) ما آمده و همچنین با توجه به بیانات امام و رهبری موظفیم که هر جا مظلومی وجود دارد از او دفاع کنیم و مصداق «کونوا لظالم خصما و لمظلوم عونا» باشیم و با هر کسی که به دنبال سلطه بر بشر و جوامع بشری است، مبارزه کنیم. مبارزه با استکبار ریشه در آموزه های دینی ما دارد و تکلیف دینی ماست، زیرا سلطه گر و سلطه پذیر هر دو عضوی از نظام سلطه هستند و باید سلطه پذیر را بیدار کنیم و سلطه گر را متقاعد کنیم که دست از سلطه گری بردارد.
عضو جبهه پایداری به بیانات امام خمینی (ره) در دیدار با خانواده شهدای 15 خرداد سال 42 اشاره کرد و گفت: امام آرمان های انقلاب را به سه بخش تقسیم کردند، حاکمیت اسلام در ایران، در منطقه و بعد از آن اهتزاز پرچم اسلام در سراسر جهان.
وی افزود: قرآن می فرمایند شما نمی توانید با دشمنان من و خودتان دوستی کنید و دشمن تر از نظام سلطه و استکبار که مظهرش آمریکاست، چه کسی را در جهان سراغ دارید؟ رابطه با آمریکا جز رابطه براندازی نیست، آیا می توانیم با کسی که دنبال براندازی ماست تا وقتی که مطمئن نشدیم که دست از این روحیه بر داشته، رابطه برقرار کنیم؟
کواکبیان با انتقاد از هدایت خواه به دلیل ارائه سه منظر از رابطه با آمریکا گفت: مقدمه هر رابطه ای، مذاکره هست و بدون مذاکره، رابطه برقرار نمی شود. ممکن است حرف های پرت و بلا هم بزنند تا رابطه برقرار شود!
وی افزود: ما تا قبل از تحریم ها در زمینه های غیر سیاسی با آمریکا رابطه داشتیم، هم اکنون هم در بعضی زمینه ها مثل ورزشی رابطه داریم. بحث روی رابطه سیاسی است که مقدمه اش مذاکره است.
کواکبیان به حدیث امام علی (ع) اشاره کرد و گفت: آیا فقط در روابط بین الملل آمریکا ظلم می کند، چچنستان مسلمان نیستند؟ در مورد روسیه نباید بحث کنیم؟ ممکن است بگویند مسئله داخلی خودشان است به ما چه، اما لمظلوم عونا ، هر کجای دنیا باشد.
ریشه اینکه مباحث هسته ای مان طولانی شد، به خاطر نداشتن رابطه با آمریکاست
وی افزود: اینکه ما آمریکا را به عنوان نماد استکبار می دانیم حرف درستی است، اما باید شرایط و منافع ما در این مقابله هم تامین شود. ریشه اینکه مباحث هسته ای مان طولانی شد، به خاطر نداشتن رابطه با آمریکاست. هند و پاکستان سلاح هسته ای هم دارند اما هیچ کس در مورد این دو کشور بحث نمی کند و هیچ گاه آژانس و غرب به اسرائیل گیر نمی دهند که چرا سلاح اتمی دارد و جزو NPT نیست. چون ما با آمریکا مشکل سیاسی داریم، باید برای رفع مشکل هسته ای باید فکری بکنیم.
تا ما با آمریکا رابطه نداشته باشیم شورای امنیت قطع نامه های قبلی را ملغی اعلام کند
نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم بیان داشت: برای اینکه قطع نامه هایی که علیه ما صادر شد رفع شود، باید شورای امنیت قطعنامه ای صادر کند که قطع نامه های قبلی را ملغی اعلام کند و تا ما با آمریکا رابطه نداشته باشیم، این اتفاق نمی افتد. این قطع نامه ها باید رفع شود. در شورای امنیت و سازمان ملل فقط آمریکا می تواند وتو کند.
وی افزود: اگر رابطه با آمریکا به بهای از دست دادن آرمان ها و جوهره انقلابی مان باشد، نمی پذیریم و سیره پیامبر هم این اجازه را نمی دهد.
هدایتخواه به تبیین چرایی پیشنهاد آمریکا برای رابطه با ایران پرداخت و گفت: امروز قدرت رسانه ها و سلطه امپراتوری آمریکا در رسانه ها زیاد است و در صورت نشستن پای میز مذاکره چنان تبلیغ می کنند که دیدید انقلابیون ایران که سی و چند سال ایستادند، تسلیم شدند و از مواضع خود کوتاه آمدند، و نتیجه اش این است که ملت هایی که به تاسی از ملت ایران در مقابل سلطه گری در جهان ایستادند مایوس می شوند که هدف اصلی آمریکا نیز مایوس کردن آنهاست.
کواکبیان به لزوم هماهنگ بودن با شرایط در مذاکرات اشاره کرد و بیان داشت: امام(ره) در مورد مذاکره با صدام فرمودند امکان ندارد با او مذاکره کنیم؛ اما آخرش نشستیم و مذاکره کردیم و نتیجه هم پیروزی ما شد.
وی افزود: این طور که شما می گویید از 193 کشور دنیا 192 کشور زیر بار زورند و ما نیستیم و این نیست، اشکالاتی از اول انقلاب پیش آمد که به اینجا رسید و این باید حل شود.
نماینده سابق مجلس به ادامه جدال بر سر واژه قتال پرداخت و گفت: آیا منظور قرآن در مورد جنگ، جنگ سایبری و نرم است؟ منظور قرآن حتما جنگ نظامی است و بحثی از جنگ سایبری و جنگ نرم در آن نیست؛ بحث جنگ نظامی است.
در خصوص مذاکره با آمریکا طرفدار عجله نیستم
کواکبیان افزود: در مورد مذاکره با آمریکا طرفدار عجله نیستم چون ما مشکلات اساسی داریم. از مسایل هسته ای قطعا رها نمی شویم تا رابطه با آمریکا حل شود، مسایل حقوق بشر، تروریست بین الملل که به ما نسبت می دهند تا رابطه با آمریکا حل نشود، حل نمی شوند و اسرائیل به عنوان اصلی ترین موضوع! که با دیپلماسی می توانیم تمام اهداف نظام را پیش ببریم.
هدایتخواه در این بخش از سخنان خود به چگونگی رابطه با آمریکا پرداخت و گفت: حرف امام(ره) و رهبر انقلاب هم همین است که با حفظ اصل عزت، حکمت و مصلحت، مذاکره و رابطه برقرار کینم، با توجه به روحیه ای که آمریکا دارد و با توجه به آرمان های انقلاب.
وی افزود: قرآن می فرماید: اگر در مقابل آنها کوتاه بیایید آنها به شما امتیاز نمی دهند و می فرماید از شما راضی نمی شوند مگر اینکه از آرمان هایتان کوتاه بیایید.
نماینده سابق مجلس در ادامه جدال بر سر واژه قتال بیان داشت: قرآن برای همه زمان ها آمده است و در هر زمانی باید تناسب با شرایط اجتماعی آن زمان تفسیر شود.
آمریکایی ها در مقابل خواسته های ایران کوتاه نمی آیند
هدایتخواه به کوتاه نیامدن آمریکایی ها در مقابل خواسته های ایران اشاره کرد و گفت: آمریکایی ها نمی خواهند عزت ما حفظ شود، مگر در دولت هاشمی دنبال تنش زدایی نبودند و نتیجه اش دادگاه میکنوس شد و تمام سفرای اروپایی از کشور ما رفتند که رهبر فرمود بروند، و خودشان بازگشتند. مگر در دوران خاتمی برای اعتماد سازی گام های زیادی بر نداشتند؟ نتیجه اش این شد که تمام فعالیت های هسته ای ما را تعطیل کردند و ما را محور شرارت معرفی کردند.
وی افزود: آیا در شرایطی که ما بر آرمان آزادی فلسطین پا فشاری می کنیم آمریکا با ما مذاکره می کند، در حالی که خیلی از سیاست های آمریکا را لابی صهیونیست تعیین می کنند، در حالی که فلسطین خط مقدم دنیای اسلام است.
نماینده سابق مجلس به سیاست های دوگانه آمریکا اشاره کرد و گفت: آیا در این شرایط که آمریکا به قول خودش تحریم های فلج کننده علیه ما به کار برده (که من معتقدم 30 درصد فشار اقتصادی ناشی از تحریم است و ما بقی به سوء مدیریت در داخل بر می گردد) مذاکره به نفع ماست؟
هدایتخواه ادامه داد: امروز اگر وارد مذاکره شویم مذاکره از موضع ضعف است و اگر روزی خواستیم وارد مذاکره شویم باید از موضع قدرت باشد.
وی افزود: امام (ره) در پیام دوم فروردین 68 خود می فرماید: «من بار دیگر از مسئولان بالای نظام جمهوری اسلامی می خواهم که از هیچ کس و از هیچ چیز جز خدای بزرگ نترسند و کمرها را ببندند و دست از مبارزه و جهاد علیه فساد و فحشاء سرمایه داری غرب و پوچی و تجاوز کمونیزم نکشند که ما هنوز در قدم های اول مبارزه جهانی خود علیه غرب و شرقیم ...
شرق و غرب تا ایران را از هویت اسلامی خود بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست
نماینده سابق مجلس تصریح کرد: من باز می گویم؛ همه مسئولان نظام و مردم ایران باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامی تان - به خیال خام خودشان - بیرون نبرند، آرام نخواهند نشست. نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور؛ همیشه با بصیرت و با چشمانی باز به دشمنان، خیره شوید و آنان را آرام نگذارید که اگر آرام گذارید، لحظه ای آرامتان نمی گذارند»
کواکبیان با به حاشیه کشاندن مجلس خطاب به هدایتخواه گفت: به آقای هدایت خواه می گویم اگر قرار باشد بحث وضعیت دولت های پیشین را داشته باشیم بحث جای دیگری می رود. روی حرکت های زیگ زاگی آقای احمدی نژاد می رود که پای سخنرانی روئسای جمهور آنها در نیویورک نشست و آنها جلسه را موقع سخنرانی او ترک کردند.
اگر وارد شویم می گوییم که یک کشور اروپایی در هشت سال ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد او را راه ندادند. می توانستیم دیپلماسی قوی تری داشته باشیم.
هدایت خواه در پاسخ بیان داشت: من به دنبال مطرح کردن بحث دولت های پیشین نبود و گفتم که تجربه هم داریم و آمریکایی کوتاه نیامدند.
وی افزود: از سیاست های آقای احمدی نژاد هم دفاع نمی کنم. وقتی آنها می روند ما هم برویم این برای دنیا پیام دارد که آنها اهل منطق و گفتگو نیستند و منطق شنیدن حرف ندارند و ما اهل منطق و گفتگو هستیم.
اما اینکه گفتید راه ندادند، دیگران را که راه دادند و رفتند، خوش و بش هایی کردند و حتی با زنان نا محرم هم آنجا دست دادند، چه گلی به سر مملکت زدند که اگر آقای احمدی نژاد می رفت اروپا اون گل را به سر مملکت می زد؟
در آخر با شعار مرگ بر آمریکای دانشجویان جلسه به پایان رسید.