به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهدی طبسی امروز در همایش ملی «پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی» که در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، بیان داشت: با توجه به گستردگی هنر معماری در ایران و قدمت آن، اعتبارات تخصیص یافته برای این هنر بسیار ناچیز است و از طرفی دولت برای نیروهای متخصص در این رشته که به جایگاه علمی بالایی دست یافته اند، هیچ برنامه ای در نظر ندارد و وظایف مشخصی برای آنان تدوین نکرده است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اسلامی شدن سیمای شهر اذعان داشت: وزارت راه و شهرسازی هیچ برنامه مدونی در این حوزه ندارد؛ بنابراین دستگاه های اجرایی خودشان وارد عمل می شوند و این سبب می شود رابطه سالاری جایگزین شایسته سالاری شود و نتیجه آن ارائه تحقیقات با کیفیت پایین می شود که برای دستگاه های اجرایی مفید نخواهد بود؛ چرا که مدیران اجرایی رویکرد پژوهشی نداشته اند.
دبیر علمی همایش ملی «پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی» ادامه داد: از دیگر مشکلات موجود در این رشته ها این است که اکثریت پژوهشگران نسبت به روش های تحقیق آگاهی کاملی ندارند؛ بنابراین نتایج تححقیقات بر اساس یافته ها نخواهد بود.
طبسی وجود مدیریت متمرکز در حوزه هنر را مهم دانست و گفت: با توجه به شرایط متفاوت به لحاظ هنرهای معماری باید یک مدیریت متمرکز جهت گرفتن سفارش از دستگاه های اجرایی و ارائه آن به موسسات هنری و در نتیجه عملیاتی کردن خروجی آن وجود داشته باشد و تا زمانی که مدیریت متمرکز ایجاد نشود، پژوهش در هنرهای ایرانی اسلامی هیچ نتیجه ای را به دنبال نخواهد داشت.
وی بیان داشت: ممکن است که نتوانیم در سطح کلان تاثیرگذار باشیم، ولی با تعامل اداره شهرسازی، شهرداری و دانشگاه ها می توانیم در شهر خود تاثیرات بسزایی داشته باشیم.