به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، 7 دی سال 1358، فرمان تاریخی امام مبنی بر تشکیل نهضت سواد آموزی صادر شد تا بدون از دست دادن وقت و بدون تشریفات خسته کننده برای مبارزه با بی سوادی بطور ضربتی و بسیج عمومی قیام کرده باشیم.
فرزندان امام روح الله (ره) نیز مانند او از ظلم هایی که در دوران ستم شاهی بر سر مردم ایران رفته، دلی پرخون دارند و تمام هم و غم خود را در راستای محرومیت زدایی - به هر نوعی - به کار می گیرند و به فرمان رهبرشان مبنی بر خدمت به محرومان لبیک می گویند.
تاریخ انقلاب نشان داد که امام خمینی (ره) با توجه به حساسیت ها و نیاز های جامعه و با توجه به آینده نگری منحصر به فرد خود، فرمان تاسیس نهادهای مختلفی را صادر کردند که از جمله این نهادها نهضت سوادآموزی بود که در بخش هایی از پیام آن پیر آمده بود «برادران و خواهران ایمانی! برای رفع این نقیصه درد آور بسیج شوید و ریشه این نقص را از بن بر کنید. تعلیم و تعلم عبادتی است که خداوند تبارک و تعالی ما را بر آن دعوت فرموده است. ائمه جماعات شهرستانها و روستاها مردم را دعوت نمایند و در مساجد و تکایا با سوادان نوشتن و خواندند را به خواهران و برادران خود یاد دهند و منتظر اقدامات دولت نباشند و در منازل شخصی اعضای بی سواد را تعلیم کنند و بی سوادان از این امر سر پیچی نکنند.»
حال در استانی محروم و دور افتاده، جوانی انقلابی که دل در گرو آرمان های امام خویش دارد، از درد جهل مردم به خروش آمده و برای رفع این نقص به فکر راه چاره ای افتاد.
نوروز علی جلیل پور که سال های آغازین انقلاب را در دانشگاه تهران به تحصیل مشغول بود و همزمان در مدرسه دارالفنون این شهر به امر تدریس می پرداخت، درد بی سوادی مردم استان خود را با اعماق جان درک می کرد، اما چاره چیست سیاست کلی رژیم بر رفع بی سوادی مردم نیست و گامی اساسی در این راستا برداشته نشد.
نوروز علی پس از پیروزی انقلاب، برای حل این معضل به فکر چاره ای افتاد و طرح «جهاد سوادآموزی» را تهیه کرد و برای نخست وزیر دولت موقت ارائه کرد.
طرح پیشنهادی نوروز علی در دفتر نخست وزیر بررسی و به دفتر وزیر آموزش و پرورش ، برای بررسی و تصمیم گیری ارسال می شود.
17 آذر 1358 نامه از طرف مشاور وزیر و مدیرکل روابط عمومی آموزش و پرورش به معاونت های امور آموزشی و اداری و مالی این وزارتخانه ارسال می شود و از آنها درخواست بررسی و صدور نتیجه برای ارسال به دفتر نخست وزیر را می کند.
این طرح پس از بررسی در وزارت آموزش و پروش، پذیرفته شده و به مرحله اجرا در آمد که در این طرح با استفاده از دانشجویان – معلمان واساتید دانشگاه، سوادآموزی در مناطق محروم به صورت رایگان انجام می شد.
17بهمن سال 1358 وزارت آموزش و پرورش طی نامه از سوی معاونت اداری و مالی این وزارتخانه از نوروزعلی جلیل پور به خاطر ارائه طرح جهاد سوادآموزی تقدیر می کند.
فرمان حضرت امام تحت عنوان تشکیل نهضت سواد آموزی، با جامعیت و کمال بیشتری 7 دی ماه سال 1358 صادر و به موجب آن همه مردم کشور را مکلف به شرکت در مبارزه با بی سوادی نموده و فرمودند: «من از ملت عزیز امید دارم که با همت والای خود بدون فوت وقت ایران را به صورت مدرسه ای در آورند و در هر شب و روز و در اوقات بیکاری یکی دو ساعت را صرف این عمل شریف نمایند. بپاخیزید که خداوند متعال با شماست.»
نوروز علی جلیل پور متولد 1329 در گچساران از توابع کهگیلویه و بویراحمد است که همزمان با نوجوانی و جوانی، به مبارزه با رژیم شاه برخاست و در ضمن از تحصیل علم فروگذاری نکرد و در سال 1357 که کمتر از 30 درصد مردم کهگیلویه وبویراحمد از نعمت سواد برخوردار بودند، مدرک لیسانس خود را از دانشگاه تهران اخذ کرده و همزمان در مدرسه دارالفنون تهران تدریس می کرد.
نوروز علی همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در این سنگر حضور یافته و به مبارزه خود علیه طاغوتیان ادامه می هد.
در سال 1360 به مهاباد رفت و در بخش فرهنگی این سپاه به فعالیت پرداخت و در سال 1361 به رزمنده های چریکی جنگ های نامنظم پیوست و سرانجام سحرگاه 11 رمضان سال 1361 به درجه رفیع شهادت نایل آمد.