
1 نفر از هر 5 نفر در دنیا مبتلا به سرطان است
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو » از مشهد، سید امیر آل داوود امروز در نشست خبری هفته ملی مبارزه با سرطان در سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به ضرورت شناخت زمینه های ابتلا به سرطان بیان داشت: عوامل ژنتیکی ابتلای به سرطان را نمیتوان تغییری داد؛ اما سایر عوامل قابل اصلاح است که این مسئله به گونه ای است که اکثر سرطان ها قابل پیشگیری است.
وی دخانیات را عامل مهمی در ابتلا و پیشرفت بیماری سرطان دانست و افزود: بیش از 30 درصد از موارد ابتلا به سرطان به مسئله دخانیات و سیگار ارتباط دارد که اگر در آن زمینه اقدامی جدی صورت پذیرد، علاوه بر کاهش بیماری های قلبی عروقی، سکته و دیگر بیماری ها شاهد کاهش ابتلا به بیماری سرطان نیز خواهیم بود.
رئیس بیمارستان امید با انتقاد به کاهش سن مصرف دخانیات گفت: متاسفانه در جامعه شاهد افزایش مصرف دخانیات هستیم و سن گرایش به این مواد روز به روز کاهش مییابد.
آل داوود با بیان نقش تغذیه در سرطان تصریح کرد: رفتارهای تغذیه ای و مسئله سبک زندگی تاثیری بالغ بر 30درصد در بیماری سرطان دارد و میتوان با اصلاح آن ابتلا به این بیماری را کاهش داد که فرایند تولید، تهیه و نگهداری غذا در این مسئله موثر است.
وی یکی از عوامل خطرساز در ابتلای به سرطان را استفاده از غذاهای صنعتی عنوان کرد و افزود: مصرف سوسیس، کالباس و غذاهای فست فود به این دلیل که نحوه تهیه و فرآوری صحیحی ندارند و مواد نگهدارنده ای که به آنها اضافه میشود مشکلاتی را برای قسمت های مختلف بدن ایجاد میکند در شیوع سرطان مخصوصا در سنین جوانی نقش مهمی ایفا میکند.
متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با اشاره به نقش آلودگی هوا در شیوع سرطان در جامعه خاطرنشان کرد: عواملی شیمیایی و فیزیکی در ابتلای به سرطان موثرند که از جمله عوامل شیمیایی میتوان به آلودگی های هوا اشاره کرد و امواج با فرکانس های بالا نیز از عوامل فیزیکی موثر در سرطان هستند.
آل داوود با بیان اینکه سرطان معده به عنوان یکی از شایع ترین نوع سرطان در مشهد است، تصریح کرد: این بیماری علائم مبهمی دارد که از آنها می توان به احساس سیری زودرس، احساس درد در ناحیه فوقانی معده و سوزش شکم که به مدت حداقل دوهفته ادامه پیدا کند، اشاره کرد که باید به آن توجه شده و به پزشک مراجعه شود.
وی یکی از انواع سرطان در ایران که درصد بالایی از مبتلایان درگیر این نوع از سرطان هستند را سرطان پوست عنوان کرد و بیان داشت: این نوع از سرطان در اغلب موارد قابل درمان است و مشکلی برای افراد ایجاد نمیکند که از عوامل ایجاد آن می توان به حضور طولانی مدت در برابر اشعه ماورای بنفش اشاره کرد.