آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۴۰۲۸
تکمیلی/ متکی در جمع مردم نیشابور:

زمزمه «انتخابات آزاد» یک بازی است / تولید ناموس اقتصاد

متکی گفت: اینکه مردم دولت‌ها و نمایندگان مختلفی را روی کار می‌آورند، گویای آزادی انتخابات در کشور است، لذا زمزمه «انتخابات آزاد» یک بازی است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، وزیر سابق وزارت خارجه دیشب در برنامه «تکیه ابوالفضلی» نیشابور با عنوان «حماسه سیاسی و اقتصادی» در پاسخ به اینکه راهبرد شما در مواجح با آمریکا چیست؟ گفت: ما به قطع روابط تا ابد با آمریکا معتقد نیستیم حکومت آمریکا را مشروع و قانونی می‌دانیم هرچند پرونده قطوری بین ایران و آمریکا وجود دارد.


وی بیان داشت: شرایط مذاکره این است که اگر طرفین آمادگی مذاکره داشته باشند می تواند مذاکره صورت گیرد در صورتی که رفتار آمریکا تحمیلی و یا شیطنت آمیز نباشد.


کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: آمریکایی‌ها اگر تصمیم داشته باشند مذاکره کنند ایران مشکلی برای مذاکره ندارد درصورتیکه صادقانه پیش بیایند اما کسی که فکر می کند فشار بر ایران تاثیر گذار است او در ذهنش مذاکره نیست.


کاندیدای اصلاحات می‌تواند رای بیاورد؟


وی در خصوص حضور اصلاح طلبان در انتخابات 92 گفت: کلیه سلایق در چارچوب نظام ور درتبعیت از قانون برای نشاط سیاسی در کشور می توانند حضور پیدا کنند اصلاح طلبان فکر می کنند از مرحله بررسی شرکت و عدم شرکت عبور کرده اند و بنای شرکت دارند و هم اکنون در مورد نامزدهای خود بحث می کنند اما نکته مهم آن است که آیا کاندیدای مورد نظرشان میتواند رای بیاورد یا خیر؟


متکی تاکید کرد: در حال حاضر آنها مثل سایر جریان های سیاسی دنبال رسیدن به نامزد واحد هستند.

 

ائتلافات اصولگرایان قبل از ثبت نام و مقبولیت تعداد خود را کم کنند


وزیر اسبق وزارت خارجه در مورد عملکرد دولت احمدی‌نژاد گفت: هر سیاستمداری باید به واسطه کارهای مثبت و خوبش و یا اشتباه و منفی که داشته مورد ارزیابی قرار بگیرد این دولت گام‌های فراوانی برداشته، به خصوص از سوی رهبری به ویژه در دولت نهم مورد حمایت قرار گرفته است رهبری نیز در سخنرانی اخیری که در مشهد داشته اند در خصوص انتخاب رئیس جمهور فرمودند «دولت آینده باید جامع کارهای مثبت دولت قبلی را داشته باشد و نقاط ضعف دولت‌های قبل را نداشته باشد».


وی با اشاره به کارهای اجرایی دولت دهم گفت: این دولت در کارهای اجرایی گام های بلندی برداشته است در پایان دولت هشتم کل تولید برق 35 هزار مگابایت بوده که در دولت نهم و دهم به قریب 700 هزار مگابایت رسیده است.


متکی با اشاره به اینکه در بین هر گرایش سیاسی اگر تعداد کاندیداها زیاد باشد بایستی تدبیری اندیشیده شود تا تعداد آنها کم شود افزود: ائتلافاتی که از اصولگرایان تشکیل شده چنین قصدی را دارند و ما امیدواریم به قصد خود عمل کنند و قبل از ثبت نام و مقبولیت بتوانند تعداد خود را کم کنند.


وی در مورد جبهه پایداری گفت: این جبهه هنوز کاندیدای خود را معرفی نکرده است.

 

متکی با اشاره به انتخاب بهترین گزینه برای ریاست جمهوری گفت: یهترین انتخاب این است که این دو شاخصه اصلح و رای آوربودن را داشته باشد و اگر کسی باشد که زمینه رای آوری نداشته باشد باید به این مهم توجه کند.

 

وزیر سابق امور خارجه با اشاره به انقلاب اسلامی ایران افزود: محور نظام و درگیری و مخالفت با حکومت پهلوی این بود که مردم به حساب نمی آمدند، برای همین انقلاب شد تا مردم تعیین کننده و حاکم بر سرنوشت خود باشند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی غربی ها یک چالش را با حکومت اسلامی شروع کردند، آنها علنا نمی توانستند بگویند با حکومت دینی در ایران مخالف هستند، چراکه با یک میلیارد مسلمان در جهان مواجه می شدند، برای همین گفتند این حکومت به مردم توجه ندارد و دموکراسی در ایران رعایت نمی شود، این در صورتی بود که مردم در رژیم گذشته برای دموکراسی انقلاب کردند.
 
وی با اشاره به رهنمودهای امام راحل بیان داشت: هدیه ای که امام (ره) به ایران داد، استقلال این ملت و کشور بود. مردم ما طی 34 سال گذشته خودشان تعیین کننده بودند. اگر انتخابات را نماد دموکراسی و مردم سالاری بدانیم، نتیجه انتخابات را مردم رقم زدند نه دولت ها. دولت ها در اواخر عمرشان به این نتیجه می رسند که خوب کار کردیم، پس بهتر است خط ما بعد از ما ادامه پیدا کند و راغب بودند از بین کسانی که کاندیدا می شوند افراد مورد نظرشان رای بیاورند، اما این اتفاق نه در آخر دولت پنجم و ششم و نه در آخر دولت هفتم و هشتم رخ نداد.
 
متکی افزود: این نشان می دهد که نتیجه دولت ها را مردم تعیین می کنند نه دولت ها. اینکه مردم دولت های مختلف و نمایندگان مختلفی را روی کار می آورند، گویای آزادی انتخابات در کشور است، لذا زمزمه اینکه انتخابات آزاد باشد یک بازی است.
 
وزیر سابق امور خارجه با اشاره به حضور همیشگی مردم در انتخابات های مختلف گفت: مردم به لحاظ سیاسی همیشه حضور دارند، حتی زمانی که نارحت بوده یا مشکلاتی داشته اند، البته مطالبات خود را نیز در جای خود می گویند و مسئولان موظفند به آنها رسیدگی کنند، ولی جایی که پای اعتقاد، دین، آبروی امام و انقلابشان در میان باشد، کاری به مطالبات ندارند و محکم در میدان حضور پیدا می کنند.
 
اقدام حماسی در شرایط خاص صورت می گیرد
 
وی در خصوص نامگذاری امسال به نام سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» افزود: مردم بیش از 60 درصد در انتخابات شرکت کرده اند، حال که مردم همیشه حضور دارند پس چرا سال «حماسه سیاسی»؟ اقدام حماسی در شرایط خاص صورت می گیرد. در وضعیتی که صحنه را دیگران به شکل دیگری طراحی می کنند یا در 2 یا 3 سال اخیر وقتی حوادث را مردور می کنیم در مناظره رامبی و اوباما آنها به این نکته تاکید می کردند که ایرانی ها را به خانه آخر می رسانیم، اگر ما یک فشار دیگر بیاوریم می توانیم در حوزه تحریم ایرانی ها را تسلیم کنیم. پیامدهای انتخابات سال 88 و مسائلی که در کشور به وجود آمد عده ای را دلخوش کرد تا شاید بتوان در انتخابات 92 حرکت و کاری انجام داد. این طراحی را ملت در یک حماسه سیاسی می شکنند.
 
متکی عنوان کرد: حماسه سیاسی یعنی شکوه حضوری که در بعد ایجابی تثبیت دیگری است برای نظام و در بعد سلبی خنثی کننده پیدا و پنهانی است که برای این ملت در انتخابات پیش رو تدارک دیده شده است.
 
وزیر سابق امور خارجه با اشاره به نام گذاری سال های گذشته از طرف مقام معظم رهبری در هر سال با عناوینی چون همت مضاعف، تولید ملی و جهاد اقتصادی گفت: حماسه اقتصادی با یک تمرکز ویژه بر مسائل اقتصادی شکل گرفته است و امسال در تمرکز مسائل اقتصادی به عنوان حماسه اقتصادی نامیده شده است.
 
وی بیان داشت: رهبر انقلاب با رصد مسائل کشور امسال را به عنوان سال حماسه اقتصادی نامگذاری کرده اند، چراکه مشکلات اقتصادی را می توان در یک حماسه اقتصادی رفع کرد. باید در بینش مسائل اقتصادی، تصمیمات، اقدامات و عزم جزم اقتصاد تحول پیش آید. در بینش اقتصادی باید بدانیم که اقتصاد یک علم است و مدیریت اقتصادی یک تجربه و عرف بشری است و جهت گیری ما در این مسائل باید به صورت دینی باشد.
 
درآمدها بین مردم عادلانه تقسیم شود
 
متکی با اشاره به اینکه آنهایی موفق هستند که به اقتصاد به عنوان یک علم و تخصص نگاه می کنند، گفت: هر جای دنیا اگر تقاضای کالا با عرضه آن همخوانی نداشته باشد، یعنی تورم. مدیریت اقتصادی یعنی ما به دو چیز در جامعه حساس باشیم؛ اول مناطق پایین جامعه که دخل و خرج آنها با هم همخوانی ندارد و دوم جایی که باید تولید ثروت صورت بگیرد. ما باید درآمدها را بین مردم عادلانه توزیع کنیم، این در حالی است که درآمد باید وجود داشته باشد تا توزیع انجام شود.
 
وزیر سابق امور خارجه بیان داشت: همه دولت ها می گویند ما از تولیدکنندگان حمایت می کنیم، اما در سال تولید ملی آیا نگاه ما، سیاست های ما و تسهیلات ما در راستای تولیدات بوده است؟
 
تولید ناموس اقتصاد است
 
وی با بیان اینکه تولید ناموس اقتصاد است، گفت: فرهنگ تولید باید جا بیفتد تا تولید ثروت در کشور مقدس باشد. در آموزه های دینی ما آمده است کسی که برای خانواده خود تلاش کند جایگاهش فی سبیل الله است، حال اگر کسی برای تولید در جامعه تلاش کند چه جایگاهی دارد؟
 
بانک‌ها پشتوانه تولید در کشورها هستند
 
متکی عنوان کرد: بانک ها پشتوانه تولید در کشورها هستند؛ یعنی بانک در جایگاه ثابتی است و ظرفیتی را که باید، به تولید پمپاژ می کند. اگر در هر جایی دیده شد که ساختمان های بانک ها روز به روز بالا می رود ولی تعداد کسانی که وام می گیرند، روز به روز کاهش می یابد، یعنی تولید در آن کشور وجود ندارد.
 
وزیر سابق امور خارجه با اشاره به طرح هدفمندی یارانه ها در کشور گفت: در یک جراحی اقتصادی تصمیم گرفته شد یارانه به مردم داده شود، اما باید توجه داشت کشورهایی مانند ژاپن، فرانسه و اسکاندیناوی که به بحث یارانه بسیار توجه می کنند، این هزینه را از کجا تامین می نماید؟ آنها پول یارانه ها را از فعالیت اقتصادی در کشورشان به دست می آورند، چراکه پول یارانه باید از اقتصاد بجوشد و بیرون بیاید.
 
80 درصد فعالیت‌های اقتصادی کشورهای موفق در دست مردم است
 
وی با اشاره به اینکه کشورهایی که 80 درصد از فعالیت اقتصادی آنها در دست مردم است در کار اقتصادی موفق هستند، گفت: با بررسی این موضوع در ایران می بینیم که 20 درصد از فعالیت های اقتصادی به مردم واگذار شده و این یعنی در مدیریت ما اشکال وجود دارد.
 
متکی افزود: ار ابتدای دولت نهم میزان نقدینگی ما 60 هزار میلیارد تومان بود و هم اکنون بعد از هفت سال این نقدینگی به 56هزار میلیار تومان رسیده است، اکنون باید دید ما چقدر از این نقدینگی را هدایت کرده ایم؟
 
تفسیر دین کار دولت نیست
 
وزیر سابق امور خارجه با اشاره به اینکه حوزه اشکالات هم در دولت هفتم و هشتم و هم در دولت نهم و دهم این بود که جایگاه دولت و مسئولیت دولت از تعریف دولت خارج شد، گفت: جایگاه دولت یک جایگاه استراتژیک برای کشور است و دولت باید بهترین راهکار را برای مدیریت انتخاب کند.
 
وی تصریح کرد: قرائت از دین و تفسیر دین و مکتب را متخصصانی مانند روحانیت، مراجع و دین شناسان می دانند. شان و جایگاه دولت در جایی نیست که بگوید این تفسیر از دین را من می گویم و مردم بپذیرند، چه در دولت های قبل، هرگاه دولت دین مردم را دست کاری کرده دچار انحراف شده و انحراف اصلی همین است، دولت بنا نیست دین مردم را دولتی کند و این در ارزیابی ها از دولت یکی از اشکالات محسوب می شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار