به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رضا سعیدی صبح امروز در نشست خبری هفته سلامت با شعار «فشار خون را جدی بگیرید» که در مشهد برگزار شد، تصریح کرد: به مناسبت هفته سلامت 785 نفر مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد 71 درصد مبتلا به بیماری فشار خون بودند.
وی فشار خون نرمال را 12 روی هشت دانست و افزود: یک سوم بزرگسالان که افراد بالای 30 هستند، توسط (who) آمارگیری شده است که به فشار خون بالا مبتلا هستند، این بیماری برای همه اقشار حتی نوزادان نیز وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص علائم بیماری فشار خون بالا بیان داشت: در افراد بالای 18 سال فشار 14 روی 8 نرمال نیست، این بیماری در مراحل اولیه شیوع فراوان و شروع بی علامت دارد که همین باعث صدمه چشمی، کلیوی و قلبی میشود که از آن به عنوان قاتل خاموش یاد میکنند.
سعیدی با اشاره به آمار مبتلایان این بیماری در استان ادامه داد: طبق آمار در سال 85، 21 درصد افراد و در سال 88، 18 درصد افراد بالای 30 سال سن به فشار خون بالای 14 روی هشت مبتلا هستند، که این کاهش مبتلایان به این بیماری را نشان می دهد.
وی تنها راه شناخت و پی بردن به این بیماری را چکاپ مداوم برای افراد جوان سالی یکبار و سایر سنین را سالی چهار بار دانست و افزود: چاقی، اضافه وزن، سابقه فشار خون بالا در خانواده و دیابت ریز فاکتورهایی است که اگر فرد دارا باشد باید از کودکی فشار خون خود را تحت کنترل قرار دهد.
رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی در خصوص دقت دستگاههای دیجیتال و حالت فرد برای کنترل فشار خون خاطرنشان کرد: دستگاههای دیجیتال دقت خوبی ندارند و کنترل فشار خون کار افراد خانواده نیست، فرد باید در هنگام فشارگیری به حالت دراز کش بدون استرس باشد.
سعیدی نقش رسانهها را در ترویج فرهنگ سلامت در جامعه مهم دانست و افزود: 22 واحد کنترل دیابت فشار خون در سطح استان فعال هستند که طبق آمار سال 85 حدود 500 هزار نفر در جمعیت روستایی غربالگری شدند که از این تعداد 14 درصد افراد مبتلا به فشار خون بودند.
وی ادامه داد: طبق آمارگیری در سال 88، 41 درصد افراد بین سنین 15 تا 64 سال چاق هستند.
فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: 45 درصد جمعیت خانمها و 37 درصد آقایان مبتلا به فشار خون هستند که خانمها نسبت به آقایان شرایط بدتری برای فعالیت بدنی دارند.
سعیدی بی تحرکی، چاقی، تغذیه نامناسب، استرس و پرخاشگری را از عوامل ایجاد فشار خون دانست و افزود: خوردنها هزینه دارد و نخوردنها هزینه ندارد، پس بهتر است آنها را رعایت کنیم.
وی بیان داشت: 7.5 میلیون مرگ بر اثر فشار خون در سال 2004 صورت گرفته است که 13 درصد مرگ در جهان را شامل می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اصلاح سبک زندگی میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند؛ چرا که سبک زندگی اکنون ما سکته آور، فشار خون آور و سرطان آور است.