به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیت الله قریشی صبح امروز در جمع دانشجویان دانشگاههای شرق کشور در مرکز تداوم آموزش عقیدتی سیاسی سپاه امام رضا (ع) در مشهد بیان کرد: در تاریخ بشریت همیشه کتاب های حق و باطل با هم دعوا داشته اند و امروز بعد از 1400 سال این توفیق پیدا شده که کتاب الهی را بر سر بگذاریم، در صورتی که قبل از انقلاب اینگونه نبود و استفاده از کتاب در آن زمان به این شکل یک رویا محسوب میشد.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان ما در دنیا نادرترین دانشجویان هستند که باید قلم الهی را بردارند، افزود: مشاهده میشود در سراسر دنیا قرآن به آتش کشیده و یا کاریکاتورهایی علیه اسلام منتشر میشود که این نشان دهنده گسترش دین است و این انقلاب ایران بود که اولین انقلاب قرآن بعد از بعثت پیامبر (ص) محسوب میشود و دیگر ملتها را با خود همراه کرده، همچنین خداوند اراده کرد تا به دست قوم سلمان اسلام دوباره احیا شود و دین حق در دنیا برپا گردد.
معاون فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی با اشاره به اینکه زمانی که امام خمینی (ره) کشور را احیا کرد فرمود: «دعوای ما فراعنه دعوای اسلام است نه زمین و نفت» بیان کرد: دین ناطق و پویا برای فراعنه مشکل ساز بود به همین دلیل هر جا انفجار و خرابکاری رخ می دهد مسلمانان را نشانه میروند و دانشگاه از آن مکانهایی است که دشمن بر روی آن خط قرمز کشیده، زیرا دانشگاه محل علم است و باید بکوشد تا قرآن را گسترش و راه امام خمینی (ره) را ادامه دهند.
قریشی با تاکید بر اینکه تمدن سازی فقط با خود اندیشی نیست، گفت: تمدن سازی همراه بودن دین و دانشگاه است و با انسان های متمدن ایجاد میشود و این وظیفه انسان های پاک و متمدن است که عهده دار این وظیفه باشند.
وی خاطرنشان کرد: از جمله فعالیت هایی که کانون های قرآنی میتوانند جهت گسترش قرآن انجام دهند عبارتند از حرکت به سمت فعالیت های دینی و ورود مباحث قرآنی به رشته های علمی، زیرا چنانچه قرآن وارد مباحث علمی دانشگاه ها نشود دانشگاه های کشور قرآنی نخواهند شد.
معاون فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی ادامه داد: حرف قرآن باید در رشتههای علمی دیده و شنیده شود و مباحث درون قرآنی وارد رشته های علمی شوند و چنانچه این عمل صورت نگیرد قرآنی شدن دانشگاه ها در حد شعار باقی خواهد ماند، بنابراین دانشگاه اسلامی این نیست که مسجد و قاری قرآن داشته باشد، البته این عوامل در جای خود مفید و موثرند، اما این عوامل شرایط دانشگاههای مسلمانان است، بنابراین دانشگاهی اسلامی است که علم و دین با هم همراه باشد؛ مانند روح و بدن و تا زمانی که این دو همراه نباشند، دانشگاه قرآنی به وجود نخواهد آمد.
قریشی یادآور شد: از دیگر وظایف کانون های قرآنی جهت گسترش قرآن برطرف کردن شبهات است و از آنجا که مهمترین مشکل ما در جهان بحث تعارض علم و دین است، این وظیفه ماست که شبهات را برطرف کنیم، زیرا علم بعد از مدتی به اشتباه خود پی خواهد برد، اما کلام الهی هیچ گاه راه اشتباه را نمیپیماید و با توجه به اینکه در جامعه شبهات زیادی وجود دارد، چنانچه قرآن به سمت برطرف کردن این شبهات پیش نرود و فقط بر سر طاقچه باقی بماند، مشکلی حل نخواهد شد.
وی افزود: در دانشگاه ها برای پویاتر شدن قرآن باید به سمت جوابگویی شبهات برویم و عالمانه این سوالات را پاسخگو باشیم.
معاون فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی سومین پارامتر را یادگیری و به دنبال علم بودن دانست و بیان کرد: فراگرفتن علم باید در مراکز معتبر صورت گیرد، به همین دلیل است که مسلمانان مرجع تقلید انتخاب میکنند، زیرا به هر کتابی نمیتوان اعتماد کرد.
قریشی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر دانشگاه ها با مشکلات مالی مواجه هستند و ممکن است نتوانند دراین راستا همکاری کنند، میتوان از افرادی که تمایل دارند کمک مالی گرفت و اینگونه پیام های قرآن را انتشار داد.