استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه با بیان اینکه میزان فساد مالی در دولت احمدی نژاد با خاتمی زیاد تفاوتی نداشت، گفت: هر دو مورد مشکل فکری داشتند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، عبدالله گنجی روز گذشته در نشست مسئولان بسیج دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان کرمان با اشاره به نامگذاری سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» از سوی رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: فهم ما از حماسه، جنبه های سلبی و ایجابی است.
وی با اشاره به اینکه انتخابات ریاست جمهوری پیچیدگی خاصی در کشور دارد، افزود: آحاد جامعه با انتخاب فرد صالح در این انتخابات میتوانند در برطرف کردن مشکلات پیرامون بسیاری از مسائل از جمله در روابط سیاسی و بینالمللی تأثیر عمیقی بگذارد، بر این اساس آنان باید دقت بیشتری در فرد منتخب داشته باشند.
استاد دانشگاه علامه با اشاره به بیانات رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر اینکه «برگزاری انتخابات با چهار مسئله مشارکت حداکثری، سلامت کامل، امنیت کامل و انتخاب اصلح پیوند عمیقی دارد»، بیان داشت: اگر آحاد جامعه به این مطلب دقت کنند یکی از این مسائل بدون دیگری معنای درستی ندارد.
گنجی با بیان اینکه در انتخابات سال 88 مردم ایران مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری داشتند، ادامه داد: متأسفانه به دلیل عنوان کردن تقلب در این انتخابات مشارکت حداکثری مردم، مهمترین موضوع به حاشیه رفت و تقلب در این انتخابات که دلیل واهی بود، بزرگنمایی شد که این امر به ضرر کشور تمام شد.
وی بیان داشت: با عنوان کردن تقلب در انتخابات سال 88 امنیت کشور دچار مشکل شد و متأسفانه با مطرح کردن تقلب در انتخابات، ایران نتوانست بر قدرت مردمیاش مانور دهد که این بیانگر عدم امنیت کامل در انتخابات کشور در این سال بوده است.
استاد دانشگاه علامه با بیان اینکه حماسه به معنی عبور از مرحله ای که قله آن سال 91 بود، از جهت سلبی فضایی را برای بازی دشمنان باقی نگذاشت؛ گفت: این مطالب بیانگر پیوند عمیق برگزاری انتخابات با چهار مسئله مشارکت حداکثری، سلامت کامل، امنیت کامل و انتخاب اصلح است.
چهار ماه قبل از برگزاری انتخابات 88 افرادی احساسات مردم را تحریک کردند
گنجی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تا زمان برگزاری انتخابات سال 92 هر فردی که احساسات مردم را تحریک کند به کشور خیانت کرده است، بیان داشت: در انتخابات سال 88 چهار ماه قبل از برگزاری انتخابات افرادی احساسات مردم را تحریک کردند و با القای بیاناتی از جمله در این انتخابات تقلب میشود، اقشار مختلف جامعه را آماده این فتنه کرده بودند.
وی ادامه داد: متأسفانه نیروهای حزباللهی و دستگاه امنیتی کشور از این موضوع مهم غفلت کردند و نتیجه آن ایجاد فتنه و خدشهدار شدن امنیت در کشور شد که باید در این راستا مسئولان مربوطه با تجربه گرفتن از اتفاقات فتنه سال 88 تحت هیچ شرایطی از انتخابات سال 92 غفلت نکنند و آماده باش کامل باشند.
استاد دانشگاه علامه با اشاره به اینکه دشمنان اسلام در برگزاری انتخابات در ایران بدون برنامه نیستند و برای خدشهدار کردن آن نقشههایی را طراحی میکنند، گفت: باید اقشار مختلف جامعه و مسئولان با بصیرت و آگاهی به مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی در کشور نقشههای آنان را نقش بر آب کنند.
ساده زیستی تنها ملاک انتخاب فرد اصلح نیست
گنجی با اشاره به اینکه برخی آحاد جامعه عنوان میکنند من به این کاندیدای ریاست جمهوری به خاطر سادهزیستی رأی میدهم، گفت: فقط این معیار در رأی دادن درست نیست؛ چراکه فرد رئیس جمهور باید بسیاری از مؤلفهها از جمله بینش سیاسی، منطقهای و بینالمللی داشته باشد.
وی تصریح کرد: نیروهای انقلابی در انتخاب فرد صالح از کاندیدای ریاست جمهوری بسیار دقت کنند و به فردی رأی دهند که بتواند مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، بینالمللی و منطقهای را برطرف کند.
استاد دانشگاه علامه با بیان اینکه نیروهای انقلابی در رأی دادن به رئیس جمهور در انتخابات سال 92 به سه مسئله اصلی کشور توجه کنند، گفت: اکنون وضعیت اقتصادی و معیشتی آحاد جامعه، اوضاع جنگ سوریه و انرژی هستهای از مهمترین مسائل است، بر این اساس به فردی در این انتخابات رأی دهند که بتواند این مشکلات را برطرف کند.
گنجی با اشاره به اینکه اکنون جنگ در سوریه چالش جدی در قدرت منطقهای ایران به وجود آورده است، افزود: بدون یقین نبرد با سوریه نبرد آمریکا با ایران است و باید رئیس جمهور سال 92 بتواند به طور اساسی این مشکل را برطرف کند.
وی تصریح کرد: آحاد جامعه باید در هنگام رأی دادن در انتخابات سال 92 شناخت دقیق از کاندیدا داشته باشند و از روشهای متعدد قیاسی و گفتمانی در انتخاب کاندیدای مورد نظر استفاده کنند تا به درستی فرد اصلح را انتخاب کنند.
استاد دانشگاه علامه با اشاره به اینکه در انقلاب اسلامی ایران شاخصههای ویژه و اصول ثابتی وجود دارد، بیان کرد: آحاد جامعه با نمره دادن به ویژگیهای کاندیدای ریاست جمهوری از جمله سادهزیستی، نقششان در فتنه 88، توان برطرف کردن مشکلات و مدیریت، میتوانند فرد اصلح را در انتخابات سال 92 انتخاب کنند.
گنجی با بیان اینکه آمریکا بحث سه گانه مذاکره، بیثباتسازی و تحریم را در ایران آغاز کرده است، افزود: این کشور استکبار جهانی با تحت فشار گذاشتن ایران، این کشور را مجبور به مذاکره با آمریکا میکند و از طرفی با ایجاد تحریم، قصد فروپاشی و تحریک اجتماعی کشور ما را دارد.
وی با بیان اینکه آمریکا با فشار وارد کردن به ایران سعی میکند مردم کشور را به خیابانها بیاورد، اذعان داشت: در انتخابات سال 92 بستر ذهنی برای این کار وجود دارد؛ که باید آحاد جامعه بیشتر دقت کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در این دولت تیم همسو و کارآمد وجود ندارد، افزود: رئیس جمهور 92 باید تجربه مدیریتی کلان و تیم همسو و کارآمد با دولت داشته باشد.
گنجی نظریه پردازی را مرتبط با حوزه دانست و گفت: نظریه پردازی که در دولت خاتمی و احمدی نژاد دچار آن شدیم، مربوط به حوزه است نه عرصه دولت؛ نظریه پردارزی مربوط به رئیس جمهور نیست و یک کار مشخصی دارد.
حضور بیشتر از پنج یا شش نفر کاندید در صحنه انتخابات آفت است
وی با اشاره به اینکه تعدد کاندیداها در کشور ما زیاد است، افزود: این تعداد زیاد نامزدهای انتخاباتی هم اکنون خوب است، اما در صحنه انقلاب بد است. باید قطب بندی جدی باشد؛ در صحنه انتخابات حضور بیشتر از پنج یا شش نفر کاندید، آفت است.
استاد دانشگاه علامه تصریح کرد: در این اوضاع معیشتی دعوت 70 هزار نفر در همایش، سوال برانگیز است؛ ضمن اینکه آن کاندید انتخاباتی که قرار بود بیاید، به دلیل بازرسی نظام هم نیامد.
کرسیهای آزاداندیشی پیوند عمیقی با انتخابات سال 92 دارد
گنجی با بیان اینکه کرسیهای آزاداندیشی پیوند عمیقی با انتخابات سال 92 دارد، ابراز داشت: برخی از افراد در این انتخابات شرکت نمیکنند و برگزاری این کرسیها در دانشگاهها فضای خوبی را برای آنان فراهم میکند تا این مخالفان انتقاد و سخنانشان پیرامون عدم شرکت در انتخابات را مطرح کنند و موافقان نیز با قانع کردن این افراد، موجب حضور و مشارکت آنان در این انتخابات شوند.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر میزان امنیت انتخابات92 تصریح کرد: برخی افراد پیش بینی کردند که اگر یارانه مرحله دوم اجرا شود، بحران در اردیبهشت 92 در ایران پیش میآید، مجلس یارانه ها را بست تا از این فتنه دور شدیم.
میزان فساد مالی در دولت احمدی نژاد و هاشمی تفاوتی ندارد/ خاتمی در صحنه انتخابات نمی آید
استاد دانشگاه علامه در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر میزان فساد مالی در این دولت افزود: میزان فساد مالی در دولت احمدی نژاد با خاتمی زیاد تفاوتی نداشت، هر دو مورد مشکل فکری داشتند.
گنجی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان مبنی بر اینکه خاتمی در انتخابات شرکت می کند، تصریح کرد: خاتمی نمی آیند، اگر بیاید تأیید نمی شود و اگر تأیید هم شود، رأی نخواهد آورد.
وی با اشاره به اینکه نامگذاری چهار سال متوالی با عنوان اقتصادی توسط مقام معظم رهبری پیام دارد، گفت: مشکلات اقتصادی هم، سیاسی است؛ اعتیاد در کشور ما یک مسئله سیاسی است.