به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، برات علی خاکپور، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد امروز در همایش ملی خلیج فارس در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به اینکه ناپایداری های مرزی در خلیج فارس حساسیت این منطقه را بالا برده است، خاطرنشان کرد: به این دلیل این منطقه آبستن حوادث و تنش های مرزی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس شده است.
وی با اشاره به تنش های میان برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: به عنوان مثال عربستان خواستار واگذاری دو سوم از سرزمین یمن به خاک خود شد و در جنگ ایران و عراق نیز، عراق برای افزایش میزان دسترسی خود به آبهای آزاد به دنبال تصاحب اروندرود و تحت حاکمیت درآوردن استان خوزستان ایران بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه بیش از 50 مورد اختلاف مرزی در منطقه وجود دارد، گفت: از میان هشت کشور حاشیه خلیج فارس، در 10 مرز زمینی اختلافاتی وجود دارد.
وی افزود: همچنین علاوه برآنها در مرزهای دریایی نیز از میان 15 مرز موجود، در 10 مرز دریایی اختلافاتی وجود دارد که عامل تنش هایی شده است.
خاکپور با بیان اقدامات عراق و عربستان در زمینه افزایش دستیابی به آبهای خلیج فارس یاد آور شد: عراق تنها کشوری است که به لحاظ دسترسی پایین به خلیج فارس به دنبال تقویت این مسئله است و کشور عربستان نیز همواره به دنبال پیشروی در مرزهای شرقی خود بوده است.