به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، کرسی آزاداندیشی «آیا در ایران سلامت رأی داریم؟» روز گذشته با حضور طبرسا، عضو هیئت علمی دانشگاه جامع گلستان و جمعی از دانشجویان در تالار شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد.
یک دانشجوی مخالف در ابتدا بیان کرد: اینکه در ایران سلامت رأی داریم سؤالی است که باید از مسئولان و مردم پرسید؛ اما آیا آن عده از مردم که پاسخ منفی می دهند همگی اشتباه می کنند؟
وی افزود: سلامت آراء فقط در شمارش آن نیست، بلکه به تأیید شخصی که مورد قبول مردم باشد نیز بستگی دارد که واضح است شورای نگهبان معیارهای سنجشش اسلامی است و در اسلام محدودیت ها بسیار است که با دموکراسی منافات دارد.
دانشجوی دیگری پاسخ داد: عقلانی است که در تمام ملل و جوامع چارچوبی به نام قانون وجود دارد و عواملی نیز باید باشند که از آن نظام موجود پاسداری کنند. آیا 98 درصدی که با این نظام موافقت کردند از میان مردم نبودند؟حال انقلابی که با خون شهدا ایجاد شده با پاسداری ملت دوام می یابد.
وی تصریح کرد: کمال و جامعیت اسلام بر کسی پوشیده نیست؛ بنابراین بهترین چارچوب زندگی فردی اجتماعی دستورات این دین است که از صدر اسلام تا کنون تمامی دستورات آن حتی از لحاظ علمی ثابت شده است و این نشان می دهد اگر محدودیتی است در برداشت ما از آن می باشد و بهترین معیار برای سنجش درستی یا نادرستی همین اسلام است.
دانشجویی مخالف بیان داشت: رأی همه مردم آگاهانه نیست و آگاهی لازمه را بایستی رسانه ها ایجاد کنند که متأسفانه رسانه و روزنامه ها در ایران دولتی و جهت دار است؛ در حالی که باید بی طرف باشند و از اینرو حق تبلیغات برای تمام کاندیداها یکسان نیست.
دانشجویی در پاسخ تصریح کرد: مدتی پیش در مقاله ای نسبت به جریان انحرافی و احمدی نژاد نقدی صورت گرفته بود و این نشان دهنده بی طرفی رسانه هاست که علیه دولت وقت سخن می گویند.
دانشجویی دیگر گفت: طبق قانون اساسی صدا و سیما وظیفه دارد برای تمام کاندیداها، زمان مساوی و عادلانه قرار بدهد که اگر رسانه های داخلی را دنبال کنیم می بینیم که کاملا این موضوع رعایت می شود؛ البته اگر قانون گریزی از کاندیدی دیده شود واضح است که باید تمام حق های قانونی از او صلب شود.
در پایان این کرسی، طبرسا، عضو هیات علمی دانشگاه جامع گلستان بیان داشت: چیزی که در این جمهوری برای ما روشن است الگو بودن دین مبین اسلام است و هنوز ادعا نمی کنیم که کاملا اسلام در آن محقق شده است؛ بنابراین اگر مشکلی دیده می شود از اشخاص است نه در اصل جمهوریت کشورمان که دین کامل و همه جانبه اسلام است.
وی افزود: همین فضای کرسی اثبات می کند که در ایران سلامت رأی وجود دارد و ما در سلیقه ها ممکن است تفاوت داشته باشیم؛ اما در یک چیز مشترکیم و آن هم منافع ملی ماست که نباید با بی احتیاطی و اشتباهات و اختلافات داخلی آن را در معرض خطر قرار بدهیم.
طبرسا تصریح کرد: وجود گرایش های مختلف و احزاب چیز بدی نیست؛ اما هیچ حزبی حق ندارد تمامیت خواه شود و نگاه عالی آن حزب باید حفظ منافع ملی باشد و نباید برای حفظ منافع خود در منافع ملی دست اندازی و از احساسات ناب مردم سوء استفاده شود.
در پایان عضو هیات علمی دانشگاه جامع گلستان گفت: فضای انتخاباتی در ایران فرصتی مثبت است برای تعیین سرنوشت سیاسی مملکت عزیزمان و نباید بگذاریم که برخی موضوعات زودگذر که تفسیرهای گونانی می توان از آنها داشت روی ما سایه بیندازند و اصول حقیقی انقلاب را نادیده بگیریم و یا فراموش کنیم.