مدیرجشنواره رسانه، علم و فناوری گفت: انعکاس دستاوردهای علمی کشور در رسانه ها امیدآفرینی میکنند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، پرویز کرمی مشاور بنیاد ملی نخبگان و مدیر نخستین جشنواره رسانه، علم و فناوری گفت: انعکاس دستاوردهای علمی و فناوری کشور در رسانه ها علاوه بر امیدآفرینی و ایجاد تحرک بیشتر در سطح جامعه، موجب افزایش انگیزه فعالان این حوزه خواهد شد.
وی افزود: آثار قوی رسانه ای در حوزه علم و فناوری، جریان ساز، الهام بخش و الگوساز است و نیز انعکاس دقیق و عالمانه چالش ها و مشکلات منجر به حل آن موانع خواهد شد.
کرمی تاکید کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اذعان بر این نکته و تاکید و پیگیری چند ساله رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر تثبیت گفتمان علم و فناوری در جامعه و نیز بر اساس راهبرد 2 نقشه جامع علم کشور مبنی بر حمایت از تولیدات رسانه ای در موضوع علم و فناوری با هدف تبیین اهمیت و جایگاه علم و فناوری در پیشرفت کشور، گسترش کمی و ارتقاء کیفی سطح محتویات رسانه ای، جهت دهی رسانه ها در راستای مسئله ها و اولویت های نظام علم و فناوری و افزایش انگیزه در فعالان رسانه ای به منظور اطلاع رسانی و انعکاس مطلوب موضوعات علمی و فناوری و در یک کلام ترویج علم و فناوری این جشنواره را برگزار کرد.
مدیر جشنواره رسانه، علم و فناوری افزود: پس از معرفی شدن اعضای شورای سیاستگزاری که متشکل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور، صدا و سیما و نمایندگان مطبوعات هستند، این جشنواره از ابتدای خردادماه کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان این که این رسانه در سه حوزه دیداری، شنیداری و مکتوب و در 10 به پذیرش آثار پرداخت گفت: بر اساس آمار 240 اثر از 113 شرکت کننده در بخش دیداری، 88 اثر از بین 53 شرکت کننده در بخش شنیداری و 435 اثر از 105 شرکت کننده در بخش مکتوب در این جشنواره شرکت داشته اند.
کرمی ادامه داد: از 763 اثر ثبت شده، 115 اثر جهت داوری نهایی انتخاب شده اند که امروز در این اختتامیه از آنان تقدیر به عمل خواهد آمد.
وی شاخصه های انتخاب آثار را ترویج علم و فناوری در جامعه با نگاه تجاری سازی، توجه به کار گروهی، ضریب ندادن به کارهای کوچک، امیدآفرینی، توجه به علم نافع، ساده سازی مفاهیم علمی، توجه به پیشرفتهایی که در خدمت جمهوری اسلامی بوده اند و ایجاد جذابیت در مباحث علمی دانست و گفت: در این جشنواره تنها رسانه هایی که جنبه عمومی، اطلاع رسان و ترویجی داشته اند شرکت کرده اند و در آن بیشتر به ترویجی بودن محتوا توجه شده است.
مشاور بنیاد ملی نخبگان گفت: از آنجا که بازه زمانی آثار ارائه شده بنا به شرایط جشنواره از ابتدای سال 90 به بعد اعلام شده و همچنین به دلیل زمان کم ارائه آثار، تعداد آثار به هیچ وجه مبین تمام آثار منتشر شده در رسانه در زمینه علم و فناوری نیست که بدینوسیله از تمامی رسانه هایی که در این زمینه تلاش کرده اند اما نامشان در بین برگزیدگان نیست تشکر می کنیم.
کرمی در پایان گفت: نخستین جشنواره رسانه، علم و فناوری در قیاس با سایر جشنواره ها از نواقصی برخوردار بود که امیدواریم این نواقص در دوره های بعدی مرتفع گردد.