کد خبر:۲۵۳۸۲۱
رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری:
دولت یازدهم سهم اعتبارات پژوهش و فعالیتهای علمی را افزایش دهد
رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری با بیان اینکه رقابت بیشتر با کشورهای تولیدکننده علم توجه جدی دولت را میطلبد، گفت: دولت یازدهم سهم اعتبارات اختصاص داده شده به پژوهش را افزایش دهد.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، جعفر مهراد بیان داشت: حفظ وضعیت کنونی و رقابت بیشتر با کشورهای تولید کننده علم مستلزم توجه جدی دولت به امر پژوهش است.
وی افزود: دولت یازدهم سهم اعتبارات اختصاص داده شده به پژوهش و فعالیتهای علمی را افزایش دهد.
رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری تصریح کرد: اعتبارات پژوهش در ترکیه افزایش شش برابری داشته است و این سهم در ایران در مقایسه با سایر کشورها ناچیز است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: علیرغم این سهم، ایران از اول سال میلادی تا کنون «ماه ژوئیه» 11هزار و 886 مقاله در ISI به ثبت رسانده است.
مهراد افزود: رقم مقالات منتشر شده در ISI در ماه ژوئن 9586 مقاله و در ماه می 7834 مقاله بوده است.
وی تصریح کرد: ایران به یقین عملکرد علمی خود را توسعه و رشد بخشیده است و این رشد دارای نرخی است که تقریبا با نرخ کشور ترکیه رقابت می کند.
رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری گفت: وضعیت تونس نیز در زمینه اعتبارات پژوهشی در خور توجه است، بهطوریکه این کشور توانسته است درصد تولیدات ناخالص داخلی که به تحقیق و توسعه اختصاص داده می شود را از 0.3 درصد در سال 1996 به 1.25 درصد در سال 2009 افزایش دهد.
مهراد افزود: در حالیکه میزان تولیدات علمی ایران در ISI در این بازه زمانی 11 هزار و 886 مقاله است، ترکیه موفق به تولید 12 هزار و 210 مقاله در مجلات معتبر بینالمللی شده و ارقام مزبور، ایران و ترکیه را به ترتیب در جایگاه 20 و 19 تولید علم جهان نشانده است.
وی گفت: در بین کشورهای تولید کننده علم و از قاره آسیا تنها کشورهای چین، هندوستان، کرهجنوبی و تایوان به ترتیب با تولید 109 هزار و 583 مقاله، 26 هزار و 685 مقاله، 24 هزار و 826 مقاله و 14 هزار و 298 مقاله نسبت به ایران و ترکیه پیشی گرفتهاند و رتبه این کشورهای آسیایی به ترتیب 2، 11، 12 و 15 است.
رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری تصریح کرد: جایگاه برزیل نیز در بین کشورهای تولید کننده علم که در ISI جایگاه بلندی را به خود اختصاص داده است، درخور توجه است؛ برزیل با تولید 18 هزار و 219 مقاله و با رتبه 14 به عنوان یک کشور نوظهور علمی با سایر کشورهای پیشرفته در رقابت است.
مهراد بیان داشت: گرچه ایران تا این بازه زمانی در رتبه 20 جهان قرار دارد؛ اما باید به این نکته توجه کنیم که کشورهای پیشرفته دیگری مانند بلژیک، دانمارک، اتریش، نروژ، سنگاپور و فنلاند از نظر تولید علم بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار دارند و رتبه رژیم غاصب صهیونیستی با تولید 6819 مقاله، 26 است.
وی خاطرنشان کرد: بین 30 کشور برتر تولید کننده علم براساس مستندات ISI، بجز کشورهای ترکیه و ایران هیچ کشوری از کشورهای اسلامی وجود ندارد و ایران و ترکیه از نظر تولید علم در رأس کشورهای منطقه و اسلامی قرار دارند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.