گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» - سید مسعود پرهیزگاری؛ اسامی نفرات برتر کنکور 92 را که شنیدم، از اینکه نام بچه های مناطق محروم و حتی بچه شهرهایی که با شهر ما فاصله چندانی ندارند در صدر آنها قرار دارد، خیلی خوشحالم کرد، از اینکه بالاخره موفقیت ها می تواند شامل بچه های مناطق محروم هم شود و محرومیت نمی تواند سدی برای عبور آنها از کنکور شود.
چند روزی گذشت و متوجه شدم سه نفر اول کنکور امسال در منطقه 3 از سه گروه آزمایشی ریاضی، هنر و زبان های خارجی از شهر خودمان یاسوج هستند که موفق شده اند فرضیه مرا محقق و ثابت کنند که حتی در مناطق محروم هم می شود جزو نفرات برتر کنکور بود.
با پیگیری های صورت گرفته موفق به انجام مصاحبه با دو دانش آموز موفق کنکور امسال استان نشدیم، اما تلاش هایمان برای مصاحبه با «پروین ملک زاده»، رتبه اول کنکور ریاضی و فیزیک 92 در منطقه 3 به ثمر رسید و با قرار و مداری که با پدر او انجام دادیم، آماده شدیم تا علل موفقیت این دانش آموز یاسوجی را جویا شویم.
«خبرگزاری دانشجو» - ضمن تبریک این موفقیت به شما و خانواده محترمتان، از موفقیت خود در کنکور سراسری امسال و رتبه ها و درصدهایتان بگویید.
پروین ملک زاده: پروین ملک زاده هستم، رتبه اول رشته ریاضی در منطقه 3 و رتبه 75 کشوری، از شهر یاسوج هستم و درصدهایم در ریاضی 81، فیزیک 78 و شیمی 77 درصد بودند.
«خبرگزاری دانشجو» - چه رشته دانشگاهی و چه دانشگاهی را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنید؟
پروین ملک زاده: رشته برق رشته مورد نظرم برای ادامه تحصیل است که ابتدا دانشگاه صنعتی شریف را مد نظر قرار دادم و بعد از آن دانشگاه تهران؛ البته رشته انتخابی ام بعد از برق، نرم افزار است که این رشته را نیز در دانشگاه شریف انتخاب می کنم.
«خبرگزاری دانشجو» - به چه علتی رشته برق را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟
پروین ملک زاده: یکی به دلیل علاقه شخصی که به رشته برق داشتم انتخابش کردم و یکی هم به این دلیل که رشته برق در بین رشته های گروه ریاضی بالاترین رشته به حساب می آید.
«خبرگزاری دانشجو» - کدوم گرایش؟
پروین ملک زاده: گرایش قدرت را بیشتر دوست دارم؛ اما دانشگاه شریف فعلا تعیین گرایش نمی کنند. اما خودم این گرایش را دوست دارم.
«خبرگزاری دانشجو» - با توجه به اینکه رشته برق و گرایش قدرت معمولا به خصوصیا مردانه بیشتر نزدیک است، به نظرتان تا چه اندازه می توانید در این رشته موفق باشید؟
پروین ملک زاده: رشته ریاضی را هم که انتخاب می کردم اوایلش می گفتند که این رشته برای خانم ها خیلی خوب نیست، ولی توانستم در آن موفق بشوم و حالا ان شا الله در رشته برق هم موفق می شوم.
«خبرگزاری دانشجو» - مهم ترین عوامل موفقیتتان را چه ارزیابی می کنید؟
پروین ملک زاده: مهم ترین علت اینکه یک هدفی برای خودم از اول در نظر گرفته بودم و تلاش و پشتکاری که داشتم تا به آن هدف برسم، اعتمادی که به خدا داشتم و خیلی وقت ها روحیه ام ضعیف می شد خدا خیلی بهم کمک می کرد و بهم اعتماد به نفس می داد، بعد از آنها خانواده، معلمان و مدیران همه کمک کردند و فضای مناسبی برایم ایجاد کردند.
«خبرگزاری دانشجو» - چطور از رتبه خود مطلع شدید و هنگام شنیدن این خبر چه حسی داشتید؟
پروین ملک زاده: شب 23 ماه رمضان بود و احیا بودیم، حدود ساعت پنج و نیم صبح بود که برادرم از بوشهر تماس گرفت و اطلاع دادند که رتبه ام یک شده؛ خیلی خوشحال شدم اما انتظار رتبه یک را نداشتم و خدا را شکر کردم که توانستم نتیجه زحماتم را ببینم.
احساس می کردم که هدیه ای الهی است که در سحرگاه سومین شب احیا به من عطا شد چون دو شب قبلش که احیا بود همیشه از خدا می خواستم که نتیجه تلاشم را با رتبه خوبی دریافت کنم و شب بیست و سوم خدا نتیجه دعا و تلاشم را بهم داده بود.
«خبرگزاری دانشجو» - دین و آموزه های دینی تا چه اندازه در آرامش روحی و پشتکار شما نقش داشتند؟
پروین ملک زاده: کنکور با توجه به اینکه مدتش خیلی طولانی است و فرد جاهایی خسته می شود و از لحاظ روحی ممکن است نتواند دیگر ادامه بدهد؛ ولی با اعتماد به خداست که آدم می داند وقتی نتیجه کار را به او بسپارد، حتما نتیجه زحماتش را می بیند، خیلی در این مواقع کمک می کند.
مخصوصا اواخر سال که به کنکور نزدیک می شویم، فرد ممکن است از نظر روحی خیلی ضعیف شود و اعتماد به خدا می تواند خیلی کمکش کند.
نزدیک های عید بود که برای مدتی نمی توانستم ادامه بدهم، که بعد از مدتی با توکل به خدا با خودم کنار آمدم و سعی کردم دوباره ادامه بدهم.
«خبرگزاری دانشجو» - به نظر شما چه عملی باعث شد که با توجه به اینکه شما در منطقه محروم قرار دارید موفق به کسب این رتبه شوید؟
پروین ملک زاده: منطقه محروم بودن نمی تواند مانعی برای موفقیت باشد چون که مهم ترن عامل خود فرد است.
شاید منطقه محروم بودن باعث شود که کلاس های بیرون را فرد نتواند بخوبی در اختیار داشته باشد ولی خیلی ها بودند که در همین منطقه محروم توانستند با مشکلات کنار بیایند و بدون نیاز به هیچ کلاسی خودشان تلاششان را بکنند و از معلم های خصوصی و آن چنانی هم استفاده نکنند.
خودم خواستم و خودم تلاش کردم بدون اینکه به آموزشگاه های خصوصی و معلم هایی که در مناطق یک و دو تدریس می کنند نیازی داشته باشم.
«خبرگزاری دانشجو» - مهم ترین عامل موفقیت بچه های مناطق محروم را چه می دانید و چه توصیه ای برای موفقیت بیشتر آنها دارید؟
پروین ملک زاده: اول از همه تلاششان را داشته باشند و توجه نکنند که منطقه محروم هستیم؛ پس معلم در اختیار نداریم و کلاس خوبی نداریم که برویم، نه، اینها هیچ کدام به اندازه خود فرد تاثیری در موفقیت او ندارد.
نباید فکر کنند که منطقه محرم بودن یعنی ناتوانی در کسب رتبه های برتر در کنکور، و امسال دیدیم که خیلی از رتبه های برتر از مناطق محروم بودند.
«خبرگزاری دانشجو» - کلاس کنکور استفاده کردید؟
پروین ملک زاده: نه.
«خبرگزاری دانشجو» - کلاس کنکور تا چه اندازه می تواند عامل موفقیت در کنکور شود؟
پروین ملک زاده: خود فرد تاثیرش خیلی بیشتر است.
«خبرگزاری دانشجو» - نقش پدر و مادرتان را در این موفقیت تا چه اندازه می دانید؟
پروین ملک زاده: نقش پدر و مادر در موفقیت فرزند خیلی مهم است و ممکن است یک فرد حتی خیلی تلاش خودش را داشته باشد، ولی ممکن است شرایط خانه خیلی مناسب نباشد و هر اندازه هم که بخواهد، تا کمک و همراهی پدر و مادر نباشد فایده زیادی ندارد؛ چون بعضی جاها هست که کم می آوریم و نیاز به کمک افرادی مثل اعضای خانواده و پدر و مادر است تا به او اعتماد به نفس بدهد تا بتواند راه را بخوبی ادامه بدهد.
«خبرگزاری دانشجو» - بهترین هدیه شما به پدر و مادر در برابر زحماتشان؟
پروین ملک زاده: اینکه سعی کنم موفقیت هایم را ادامه بدهم.
فعلا اول کار است و دارم شروع می کنم، وقتی وارد رشته برق شدم باید سعی کنم تا مقطع دکترا ادامه بدهم و سعی کنم که به جامعه خودم خدمت کنم.
خیلی ها هستند که رتبه برتر را کسب می کنند به خارج از کشور می روند؛ اما من سعی می کنم داخل جامعه خودم بمانم و کمک کنم به پیشرفت جامعه خودم.
«خبرگزاری دانشجو» - هدف نهایی تان در رشته برق چیست و می خواهید در این رشته به چه چیزی دست یابید؟
پروین ملک زاده: کشور ما کشوری در حال توسعه است و صنایع آن در حال ارتقا هستند و رشته برق هم در صنعت خیلی می تواند کمک کند و من علاقه مندم بتوانم به صنعت جامعه خدمت کنم.
مهندسی برق در هر سه گرایش خیلی به صنعت ربط دارد به خاطر همین این رشته را انتخاب کردم تا بتوانم به صنعت جامعه کمک کنم.
«خبرگزاری دانشجو» - مهم ترین توصیه شما به دانش اموزان پشت کنکوری چیست؟
پروین ملک زاده: اینکه برای هر رتبه ای که مد نظرشان هست برنامه ریزی داشته باشند و بدانند که چه می خواهند و چطوری درس بخوانند، نه اینکه بیایند و از روش یک نفر تقلید کنند، بلکه ببینند خودشان درس ها را چگونه متوجه می شوند و برای آن تلاش کنند.
«خبرگزاری دانشجو» - عبور از سد کنکور را تا اندازه عامل موفقیت جوانان می دانید؟
پروین ملک زاده: در زندگی عوامل زیادی برای موفقیت هست که یکی از آنها می تواند کنکور باشد و ما که از کنکور عبور کردیم تازه یک قسمت کوچکی از زندگی را گذراندیم و خیلی راه پشت سر داریم که باید آنها را پشت سر بگذرانیم.
همه چیز کنکور و درس نیست شاید خیلی ها بتوانند در بخش های دیگر جامعه به مردم کمک کنند.
«خبرگزاری دانشجو» - از مادر پروین ملک زاده از حسی که بعد از تلاش دخترشان و نتیجه خوبی که کسب کردند می پرسم.
مادر پروین ملک زاده: خیلی خوشحال بودم و خدا را شکر کردم که فرزندم نتیجه کار و تلاش و پشتکارش را دید.
سعی کردیم محیط خانواده آرام باشد برای مطالعه دخترم و هر طوری باشد محیط را آرام کنیم.
خیلی به او اعتماد داشتیم و روحیه اعتماد به نفس را در او تقویت می کردیم.
«خبرگزاری دانشجو» - و از پدر خانواده در مورد علل و نقش آنها در کسب موفقیت دخترشتان سوال کردیم.
پدر پروین ملک زاده: هنوز تلاوت آیات قرآن مرحوم پدرم در گوشمان طنین انداز است و یکی از عوامل موفقیت را من دعاهای مرحوم پدرم می دانم که از آن موقع یک روح مذهبی بر خانواده ما حاکم کرد و عمل دیگر را موقعیت زمان می دانم که فرزندم از آن بخوبی استفاده کرد؛ چون در قرآن به زمان سوگند یاد می کند (والعصر) و این زمان را با توجه به دستور قرآن فرزندم بخوبی از آن استفاده کرد که زمان هدر نرود؛ چون بازگشت نا پذیر است.
توکل به خداوند سرلوحه کار فرزندم، خود و خانواده ام بود که تلاش کردیم دخترمان درس بخواند و نتیجه خوبی گیرد.
تلاش کردیم محیطی آرام برایش فراهم کنیم و مشکلات را تحمل کنیم.
دعاهای مادرم در شب های قدر نیز مورد توجه بود که مرتب می گفت: من برای دخترم دعا می کنم نگران نباشید رتبه خوبی می آورد.
و تلاش و پشتکار خود و همراهی معلمان و بقیه بود که توانست این موفقیت را رقم بزند.