بهمنش در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه سفر روحانی به نیویورک عقبه دوماهه ای دارد، گفت: در دو ماه گذشته دکتر ظریف توانست فضای اعتماد سازی را در بین کشورها بوجود بیاورد.
وی با بیان اینکه این اعتماد سازی در دولت نهم و دهم وجود نداشت، گفت: دولت نهم و دهم به دلیل بی اعتمادی که در میان سران کشورهای غربی و دستگاه سیاست خارجی ایران وجود داشت، نتوانست در بیشتر زمینه ها با مقامات سران کشورها رابطه برقرار کند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه تیم جدید سیاست خارجی توانست فضای بی اعتمادی را کم رنگ کند، تصریح کرد: یکی از دلایلی که آمریکا برای ارتباط با ایران پا پیش گذاشت، به جهت این بود که تیم جدید ایران توانست فضای اعتماد سازی را بوجود بیاورد.
بهمنش دلیل دیگر این ارتباط را تاثیرپذیری جمهوری اسلامی ایران در حوادث منطقه و سوریه عنوان کرد و گفت: حتی بعد از گفت و گوی تلفنی با روحانی، آمریکا به تاثیر گذاری جمهوری اسلامی ایران در منطقه اعتراف کرد و در سخنان خود به جای واژه ایران از واژه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.
وی گفت: مقامات غرب موجودیت سیاسی به نام ایران را باور کردند و بر این باور نیز اعتراف کردند.
دانشجوی دکترای دانشگاه پردیس بین الملل تهران با بیان اینکه ملاقات با اوباما به راحتی انجام پذیر نیست، گفت: در یک صحبت کوتاه تلفنی و یک دیدار کوتاه مدت مشکلات و سوء ظن ها بر طرف نمی شود؛ چرا که دیوار دیپلماسی آنقدر بلند است که با مذاکره حل نمی شود.
بهمنش افزود: اگر روحانی ملاقات حضوری با رئیس جمهور آمریکا نداشت، به این خاطر بود که اگر قرار است ملاقاتی انجام شود و مذاکره ای صورت بگیرد، به چند سال زمان نیاز است و این اقدام عملی شرایط خاصی دارد که باید صورت بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر مذاکره ای صورت بگیرد، باید فضای اعتماد بینشان انجام گیرد و از قبل در نشستی با دیپلمات های آمریکایی چالش ها، مختصات کار و اهداف مذاکره مشخص شود.
دانشجوی دکترای بین الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه مقامات غربی نسبت به ایران سوء ظن دارند، گفت: باید با یک راهکار مشخص سوء ظن ها برطرف شود.
بهمنش با بیان اینکه به رسمیت شناختن ایران از طرف اوباما یک نوع اعتراف است، گفت: اگر آمریکا ایران را به عنوان کشور شناخته شده به رسمیت می شناسد، نباید با او به عنوان یک تروریست رفتار کند.
وی گفت : صحبت تلفنی رئیس جمهور آمریکا با دکتر روحانی به این معنا نیست که آمریکا با ایران سازش داشته باشد و یا اینکه آمریکا خوب شده است، ما در عرصه بین المللی چیزی به معنای خوب و بد نداریم؛ یعنی اینکه خوب مطلق وجود ندارد.
این فعال سیاسی تصریح کرد: در کنار اختلاف های دیگر می توانیم گفتوگو هم داشته باشیم؛ اما گفت و گو به این معنا نیست که نظر وی را از هر لحاظ قبول داریم؛ بلکه به بعضی از مسائل مشترک دست پیدا کنیم.
بهمنش گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری می توان با یک دیپلماسی نرم و ماهرانه و نرمش قهرمانانه جوری رفتار کرد که بسیاری از کشورهای غربی را به حسن نیت ایران مجاب کرد و لبه تیز تحریم را از روی کشور ایران برداشت.