چهارمین همایش سراسری راهکارهای ارتقای سلامت و چالشها با محوریت فشار خون بالا امروز در مازندران گشایش یافت.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، چهارمین همایش سراسری راهکارهای ارتقای سلامت و چالش ها با محوریت فشار خون بالا امروز در سالن آیت الله کوهستانی ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران آغاز بکار کرد.
قاسم جان بابایی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این مراسم گفت: فشارخون بالا سومین عامل کشنده در دنیا و یکی از عوامل مهم سکتههای قلبی، مغزی و آسیبهای کلیوی و چشمی است.
وی با اشاره به اینکه شایعترین علت مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است، تصریح کرد: در بقیه بیماری ها که عامل مرگ و میر بوده فشار خون موثر است، به عنوان معضل بهداشتی باید هرچه سریع تر فشار خون تشخیص داده شود.
قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران با بیان اینکه پرفشاری خون سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود، گفت: فشار خون بالا و کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی شود به عبارت دیگر؛ خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند دیابت افزایش می یابد.
جان بابایی با اشاره به اینکه فشار خون بالا قابل پیشگیری و درمان است، تصریح کرد: با پیشگیری و کنترل فشار خون بالا مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی کاهش می یابد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع اجرای طرح پزشک خانواده در مازندران اشاره کرد و گفت: پزشک خانواده برای تشخیص زودرس بیماری ها بوده که بالاترین میزان اقتصاد سلامت را برای فرد مشخص می کند.
قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران با بیان اینکه از پزشکان خانواده انتظار داریم که با ویزیت دوره ای و پایه عوارض بیماری ها را بهتر تشخیص دهند، تصریح کرد: آنچه از اصول و پایه پزشک خانواده بوده تشخیص زودرس بیماری ها است.
جان بابایی در بخش پایانی سخنانش تاکید کرد: در پایان این همایش باید به این نتیجه برسیم که باید چه سنی را برای اندازه گیری فشار خون در نظر بگیریم و اگر شرایط اجازه دهد الگوریتمی از کار درمانی را ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه کارهای تحقیقاتی ما جهت دار نیست و باید نتیجه مثبتی این نشست برای استان داشته باشد، گفت: راهکارهای پژوهشی فشار خون در این همایش باید خوراکی برای دانشجویان رشته های پزشکی، پرستاری و مامایی شود.
قاتل خاموش عامل مرگ سالانه پنج میلیون نفر در جهان است
زهره حسینی، دبیر همایش سراسری راهکارهای ارتقای سلامت و چالشها با محوریت فشار خون بالا نیز در ادامه با بیان اینکه سالانه پنج میلیون مرگ بر اثر فشار خون بالا در دنیا رخ می دهد، تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت سال 2013 را به عنوان اندازه گیری فشار خون و کاهش دادن فشار ابتلا نامگذاری کرده است.
وی با تاکید بر اینکه در 50 درصد موارد فشار خون علائمی وجود ندارد و به همین دلیل قاتل خاموش نام گرفته است، افزود: در صورت وجود علائم میتوان به سردرد در ناحیه پس سر، سرگیجه، تاری دید، خستگی زودرس، تنگی نفس، تپش قلب و افزایش میزان ادرار اشاره کرد.
دبیر همایش سراسری راهکارهای ارتقای سلامت و چالشها با محوریت فشار خون بالا در ادامه در خصوص برگزاری این همایش گفت: 157 مقاله مروری و پژوهشی از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شد و از مجموع مقالات ارسال شده، 21 مقاله به صورت سخنرانی و 63 مقاله به صورت پوستر ارایه می شود.
حسینی با اشاره به زمان دو روزه همایش تصریح کرد: در روز اول، دو کارگاه آموزشی با موضوع مطالعات ترکیبی و پزشکی مبتنی بر شواهد برگزار می شود.
وی ادامه داد: این همایش دارای 13 امتیاز آموزشی برای رشته های دکتری مامایی و پرستاری، پزشک عمومی و خانواده، کارشناسان و کارشناسان ارشد رشته های پرستاری مامایی، بهداشت عمومی، کاردان پرستاری و مامایی و 9 امتیاز برای کارشناسان و کارشناسان ارشد علوم تغذیه، مدیریت خدمات بهداشتی، آموزش بهداشت، طب سنتی، اپیدمیولوژی است.