دکتر سید سعید احمدی زاده در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو»در مشهد، در حاشیه جشنواره منطقه ای اختراعات خراسان در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این جشنوار توسط بنیاد نخبگان درمناطق، استانها و در سطح ملی انجام میشود.
رئیس ستاد اجرایی جشنواره منطقه ای خراسان بیان داشت: چهارمین جشنواره نوآوری وشکو فایی خراسان با حضور سه استان خراسان رضوی، جنوبی وشمالی برای اولین بار در مشهد و باموضوع کشاورزی برگزار شد که در این جشنواره تمام مخترعین بخش کشاورزی میتوانستند از تمامی نقاط کشور شرکت کنند.
احمدی زاده با اشاره به اینکه هدف از این جشنواره استعداد یابی و زمینه سازی برای رقابت بین مخترعین بود افزود: در برگزاری این جشنواره معرفی ایده های مخترعین برای تجاری سازی وتکمیل چرخه ثروت نیز مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: کارگاه خلا قیت، تجاری سازی وحمایت حقوقی از مخترعین برای عقد قراداد از دیگر بخش های این جشنواره بود.
دکتر احمدی زاده با بیان اینکه در این جشنواره 120 نفر از مخترعین سطح کشور واستانی حضور داشتند بیان داشت: از این تعداد شرکت کننده در سطوح مختلف تحصیلی 18 نفر دکترا، 33 نفر کارشناسی ارشد، 34 کارشناسی و درسطح دیپلم وسایر مدارک، که 30 درصد از پذیرفته شدگان امتیاز سطح سه نفر بنیاد نخبگان را در یافت کردهاند.
وی در خصوص سطح اختراعات این دوره از جشنواره اظهار داشت: ارزیابی داوران جشنواره که از استادان دانشگاهای کشور و فردوسی مشهد بودند این است که سطح اختراعات بالا تر از سطح های قبل بود.
احمدی زاده افزود: ما دائمان در رسانه ها به صاحبان صنایع میگوییم، که اختراعات مخترعین را از نزدیک ببینند و از آنها استفاده کنند، این ایدها باید به محصول تبدیل شوند وبعد به مرحله تولید و در نهایت به فروش برسند که تحقق این مهم باعث ایجاد ثروت در کشور میشود.
وی با بیان اینکه برخی از جشنوارهای خارجی از نظر ما استانداد نیستند گفت: ما به جوانان توصیه نمیکنیم به این جشنوارها بروند، این جشنوارهها از لحاظ شاخصهای کشور ما استاندار نیستند، ممکن است پولی هم از جوانان بگیرند و دیپلم افتخار بدهند، تنها جشنوارهای مورد تایید هستند که اختراعات بتواند مشکلات کشور ما را رفع کند.
احمدی زاده گفت: این اختراعات باید بومی سازی شده باشند وبه صورت بومی مشکل یک منطقه ویا استان را برطرف کنند.