امیررضا غلامی در گفت و گو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام بیان کرد: روابط آمریکا و ایران از دیرباز تا به امروز فراز و نشیب های زیادی را طی کرده. سرآغاز بروز تنش ها از سوی آمریکا در ایران ریشه در کودتای 28 مرداد 1332 دارد مهم ترین استکبار ستیزی با آمریکا در روز سیزده آبان رخ داده است، این واقعه حاوی چند رویداد مهم در مقاطع مختلف تاریخی بوده و هر کدام سرفصل جدیدی از منازعات آمریکا و انقلاب اسلامی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی در روز 13 آبان در سال های مختلف برگ زرین مبارزه با خیانت ها و جنایت ها را در تاریخ به ثبت رسانده است، در این روز هر چند سال یک بار موضوع جدیدی رقم خورد و عظمت انقلاب اسلامی در جهان به نمایش درآمد این موضوع جز رسوایی چیزی برای آمریکا به ارمغان نداشت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ایلام گفت: قیام مردم ایران در 13 آبان 58 به به پاس گرامیداشت خون شهدای 13 آبان 1357 و 1343 بود در این روز به حیات سیاسی پر از خیانت آمریکا در ایران پایان داده شد. با وجود اینکه نظام شاهنشاهی در 22 بهمن 57 برای همیشه بر چیده شد اما آمریکایی ها به عناصر لیبرال خود دلخوش بودند و برای براندازی نظام جمهوری اسلامی توطئه ها را از طریق سفارتشان در تهران مدیریت می کردند. روز 13 آبان 1358 دانشجویان در یک اقدام انقلابی دست به ابتکار عمل زدند و با برنامه ای هماهنگ به سرعت محل سفارت آمریکا در تهران را به تصرف خود درآوردند.
غلامی افزود: آمریکایی ها از وحشت، اقدام به محو کردن اسناد و مدارک جاسوسیشان کردند، دانشجویان تصرف کننده با تلاش های مضاعف موفق شدند برخی از اسناد آسیب دیده را جمع آوری و طرح و نقشه های آمریکا علیه انقلاب اسلامی را افشا کنند و به این وسیله برخی توطئه ها به شکست و بن بست کشیده شد، به خصوص در این رابطه اسنادی متعلق به عناصر دولت موقت، جریان لیبرال ها و سازش کاران به دست آمد که دولت موقت تاب مقاومت نیاورد و به محض دریافت خبر تصرف سفارت استعفا داد.
وی تصریح کرد: کنار رفتن عناصر مزاحم انقلاب، حرکت انقلاب را علیه آمریکایی ها تندتر از گذشته کرد و شورای انقلاب که با حمایت از جوانان انقلابی همراه شد شوک تکان دهنده ای به بدنه استکبار جهانی و در رأس آن آمریکا وارد کرد که مدت ها در گیجی به سر می بردند به خصوص هنگامی که امام راحل از این اقدام به انقلاب دوم تعبیر کردند و فرمودند: آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ایلام گفت: این حرکت دستاوردهای بسیار بزرگی را به دنبال داشت، به خصوص به حقیقت جویان جهان معاصر چنان شهامت و جرئتی داد که هر سال شاهد مقابله با ظلم و ستم آمریکا در جوامع مختلف هستیم و سر حلقه آغاز جنبشی شد که محور «بیداری اسلامی» را در سطح جهان به وجود آورد و امروز با گذشت 32 سال از آن روز افتخار آفرین، هنوز شاهد دستاوردهای آن هستیم.
غلامی ادامه داد: مجلس سوم شورای اسلامی روز 13 آبان را روز مبارزه با استکبار جهانی تصویب کرد، بدین مفهوم که مبارزه با آمریکا و عوامل آن در جهان معاصر ادامه دارد و این روند در سال های اخیر به جنبش بیداری اسلامی تبدیل شده است و جریان انقلاب اسلامی روزبه روز در بین ملت های جهان از جایگاه ویژه و مقبولیت جهانی برخوردار شده و از آن به عنوان الگو برای سایر کشورهای تحت سلطه یاد می شود و در مقابل، آمریکایی ها و استکبار جهانی هر هزینه ای که علیه انقلاب خرج کردند نتیجه عکس گرفتند، امروز شاهد نشانه های فروپاشی استکبار جهانی هستیم که ماجرای جنبش وال استریت یکی از آنها می باشد.
وی در خصوص نقش دانشجویان در شکل گیری انقلاب بیان کرد: با استناد به واقعیات تاریخی و تاریخچه شکلگیری جنبش، بدنه جنبش دانشجویی همواره با استکبار، سلطه، دیکتاتوری و استبداد به شدت مقابله کرده و با همه وجود عدالت خواه بوده است. جنبش دانشجویی در کشور ایران با آغاز نهضت روحانیت در سال 13۴۲به این حرکت عظیم پیوست، دانشجو و دانشگاه دوشادوش روحانیان به یکی از بازوهای اساسی نهضت روحانیت و یکی از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل شدند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ایلام گفت: تشکیل سپاه پاسداران و جهاد سازندگی در ماه های نخست پیروزی انقلاب اسلامی از دیگر نشانههای ذات حقیقی جنبش دانشجویی محسوب می شوند . مقابله دانشجویان با گروهک ها و عناصر مسلحی که دانشگاه را لانه خود کرده بودند، حرکت عظیم تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، تشکیل جهاد پربرکت دانشگاهی، حضور فعال در هشت سال دفاع مقدس و حضور موثر در مقابله با همه توطئههای سی سال اخیر، نشان میدهد که جنبش دانشجویی با ویژگیهایی همچون ضدیت با استکبار، مقابله با فساد، ضدیت با استبداد و اشرافیگری و مخالفت با گرایش های انحرافی، توانسته است در پرتو عدالت خواهی مستمر، سهم اساسی خود را در پیشبرد اهداف انقلاب و ملت ایفا کند.
غلامی مهم ترین مسئولیت دانشجویان مراقبت از ظاهر و باطن نظام اسلامی و جلوگیری از انحراف آن دانست و تصریح کرد: کمک به حفظ وحدت ملی، حضور و شرکت در پیکار همگانی ملت ایران با توطئههای بیگانگان از جمله اهداف حقیقی تشکل های دانشجویی است، این تشکلها اصلیترین شاخه فعالیتهای دانشجویی به شمار میرود به ویژه همزمان با اوجگیری نهضت و پس از پیروزی آن، نقشی مضاعف یافته و بار اصلی فعالیتهای علنی دانشجویی را بر دوش داشته است.
وی افزود: همچنان که در تاثیر و نقش دانشجویان در پیشبرد خواست های ملی نمی توان شک کرد، در این نکته نیز که این تاثیرات به مذاق ارباب قدرت و استبدادطلبان خوش نمی آید نمی توان تردید روا داشت. سرگذشت حرکت های دانشجویی گویای این است کسانی که در تاریکخانه های خود رویای شیرین باز تولید استبداد و خودکامگی می بینند هیچ گاه از تابیدن نور نقد استقبال نخواهند کرد و این دانشجویان بوده و هستند که روحیه پرسشگری و آرمان خواهیشان همیشه معضلی برای سوداگران قدرت بوده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ایلام خاطرنشان کرد: نهادینه شدن آزادی و مصونیت آکادمیک و افزایش میزان استقلال دانشگاه ها از مراکز قدرت اصلی ترین شروط برای شکل گیری روند تعالی علمی- معنوی و نقش آفرینی مؤثر دانشگاه در مسیر رشد و پیشرفت همه جانبه ایران اسلامی به عنوان یکی از آرمان های انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود.