آخرین اخبار:
کد خبر:۲۷۸۷۷۲
معاون مطبوعات وزیر ارشاد در جمع اصحاب رسانه:

وضعیت معیشتی خبرنگاران را سامان دهی می‌کنیم/ ارائه لایحه نظام صنفی رسانه به دولت

معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تا آخر امسال لایحه نظام صنفی رسانه را تقدیم دولت کرده تا فضای مطبوعاتی دارای ساختار مشخصی شود.

 به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسین انتظامی امروز در جمع مدیران و اصحاب رسانه در سالن جلسات سازمان فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی در مشهد گفت: از برنامه هایی که در دست اجرا داریم بازنگری در جامعه رسانه و مطبوعات است.


وی ادامه داد: متاسفانه ما قانون سازمان دهی شده و درستی در حوزه رسانه نداریم و حدود 20 سال است که می گویند نظامی مانند نظام پزشکی باید برای رسانه ایجاد شود که در حد حرف باقی مانده است.


انتظامی به لایحه در دست اقدام این سازمان اشاره کرد و افزود: لایحه نظام صنفی رسانه را تا آخر سال تقدیم دولت می‌کنیم تا بر طبق این لایحه فضای مطبوعات نیز دارای ساختار مشخص، انتخابات و هیئت مدیره شود.


معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به داشتن صلاحیت حرفه ای در عالم مطبوعات و رسانه اشاره داشت و تصریح کرد: با داشتن صلاحیت حرفه ای در حوزه رسانه می توان از نظام صنفی توقع داشت که تخلفات حرفه ای در این راستا را نیز بررسی و رسیدگی کند.


دولت کار مردم را به خود آنان واگذار می کند


وی در ادامه به دولت و تلاش آن برای واگذاری کار مردم به دست خود آنان اشاره داشت و گفت: دولتی که مدعی است ما کار مردم را به خودشان واگذار می کنیم در عمل هم می خواهد این را نشان دهد و تصدی خود را در امور مردم کمتر و کاهش دهد.


انتظامی توانمند سازی در حوزه اختصاصی و حرفه ای را از دیگر امور مورد پیگیری دانست و گفت: ما به دنبال این هستیم که دولت و حاکمیت به فرهنگ یارانه دهد کاری که در تمام دنیا به صورت مستقیم یا غیر مستقیم اجرا می شود؛ اما این امر نباید موجب دست درازی مداوم مطبوعات پیش دولت و  از بین رفتن کرامت آنان شود.


اقتصاد مطبوعات بر پاشنه توانایی خود بچرخد


معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه جامعه مطبوعاتی را خطاب قرار داد و افزود: اقتصاد مطبوعات باید با تکیه برتوانایی خود در زیر پرچم حمایت دولت بچرخد و ما نیز به دنبال اصلاح روش ها هستیم.


وی به حذف یارانه مطبوعات اشاره داشت و تاکید کرد: حذف یک باره یارانه موجب ایجاد شوک در میان اصحاب رسانه خواهد شد ما در ابتدا باید زیر ساخت ها را آماده و قیمت تمام شده نشریات را اصلاح کرده و پس از آن بتدریج به سمت قطع یارانه قدم برداریم.


باید مالیات ارزش افزوده را اصلاح کنیم


انتظامی در ادامه بر اصلاح مالیات ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: روشها عوض شده است و حوزه های مطبوعات به کمک فناوری اطلات رشد کرده و مدرن شده‌اند و یا به عبارتی سه چرخه جای را به وانت مزدا داده است.


معاون مطبوعات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به توانمند سازی اقتصادی اشاره کرد و افزود: توانمند سازی اقتصادی وظیفه دولت نیست بلکه آمایش سرزمینی وظیفه اوست باید این را بدانیم تعداد نشریات به معنای توسعه یافتگی یک کشور نیست بلکه تیراژ سرانه نشریات نشان از توسعه یک کشور است.


وی ادامه داد: توانمند سازی در حوزه حرفه‌ای نیز جزو برنامه‌های ماست یعنی برنامه‌ای را صورت دهیم که دادن اطلاعات شفاف و دقیق جزو گام‌های اولیه برنامه ریزی باشد.


انتظامی به وجود 6000 نشریه در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 6000 نشریه در کشور ثبت و دارای مجوز هستند.


وی به وضعیت معیشتی خبرنگاران در کشور اشاره کرد و افزود: خبرنگاران در اروپا از وضعیت معیشتی خوبی برخوردارند و ما تلاش داریم تا وضعیت معیشتی خبرنگارانمان را ساماندهی کنیم.


انتظامی گفت: خبرنگاران باید دوره‌های آموزشی را بگذرانند و در تبلیغات به صورت قانونی عمل کنند؛ زیرا ما در حال حاضر آیین نامه‌هایی را در خصوص تبلیغات داریم که با هم متعارض هستند و تکلیف مطبوعات و سایت‌ها در آن مشخص نیست.

 

لازم به ذکر است، در این هم اندیشی مسئولان استانی خبرگزای فارس، دانشجو، نسیم، مهر، ایسنا و سایر رسانه‌ها حضور داشتند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار