به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، دل پیشه روز گذشته در همایش مبارزه با ایدز که با حضور هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مسئولان، کارشناسان و کارکنان ادارات مختلف استان در ساختمان ستاد کشوری این دانشگاه برگزار شد، گفت: روز مبارزه با بیماری ایدز در جهان به عنوان یک روز مهم و شناخته شده است و در تمام کشورها به صورت جدی دنبال می شود؛ زیرا سلامت آینده کشور در گرو مبارزه با بیماریهای خطرناک و پنهان تامین می شود.
وی تاکید کرد: بیست سال است که ایدز به عنوان یک بیماری بسیار خطرناک به جهان معرفی شده است. آمارها بیانگر وجود این بیماری در سراسر دنیا می باشد، در کشور ما 25 تا 30 هزار نفر مبتلا به این ویروس هستند. در استان ایلام بالغ بر 120 نفر آلوده به HIV می باشند و تا کنون 30 نفر بر اثر این بیماری در استان جان باخته اند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: پیشگیری بهتر از درمان است، باید در رسانه های گروهی آگاهی سازی صورت پذیرد، راههای انتقال بیماری به صراحت از طریق رسانه ها برای جامعه بازگو شود، لازم است که از سنین نوجوانی و جوانی به آموزش و پیشگیری از این بیماری پرداخته شود، باید محدودیت های خود ساخته را با تلاش و هم اندیشی کنار بزنیم و آموزش های مستقیم و آگاهی ساز را به جوانان و نوجوانان انتقال دهیم، شناخت در ارائه آموزش ها به صورت مستقیم می تواند در این راه چاره ساز باشد.
دل پیشه خاطرنشان کرد: متخصصین در مراکز بهداشتی و درمانی استان در راستای انتقال آموزشهای مربوط به بیماری ایدز در خدمت جامعه خواهند بود و در این راستا از هیچ تلاشی چشم پوشی نخواهند کرد.
در ادامه این همایش راضی ناصری فر گفت: ایدز بیماری است که توسط ویروسی به نام HIV ایجاد می شود. این ویروس به سلول های بدن حمله می کند و بتدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف می نماید؛ به گونه ای که فرد به انواع عفونت ها و سرطان ها مبتلا شده و در نهایت از پای درمی آید. از زمان ورود HIV به بدن تا شروع بیماری ایدز ممکن است بیش از 10 سال طول بکشد در این مدت فرد ظاهری سالم دارد و می تواند به فعالیت های روزانه ادامه دهد ولی احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به راههای ورود ویروس HIV بدن افراد اشاره کرد: این ویروس از راههای تماس جنسی با فرد مبتلا، استفاده مشترک از وسایل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مثل تیغ و سوزن خالکوبی، دریافت خون و فرآورده های خونی آلوده و انتقال از مادر مبتلا به نوزاد طی حاملگی شیوع می یابد.
وی مسئولیت پذیری در برابر این بیماری را از وظایف همه افراد در جامعه دانست و تصریح کرد: اگر افراد جامعه به سلامتی خود اهمیتی ندهند، مسئولان نیز آموزش و آگاهیبخشی را رها می کنند و ویروس ایدز بدون هیچ مزاحمتی به تماشای قربانیان خود مینشیند.
ناصری فر بیان داشت: بیمار مبتلا به ایدز با شنیدن آزمایش مثبت بیماریش، با انکار واقعیت ممکن است واکنشهای خطرناکی را بروز دهد و این مسئله باعث کتمان بیماری و در نتیجه عدم پیگیری و درمان به موقع می شود.
وی در زمینه توجه به راهکارهای کاهش خطر ابتلا به بیماری ایدز خاطرنشان کرد: فراگیری مهارتهای زندگی، مراجعه به روانشناس و مشاور، پرهیز از مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و نیز درمان به موقع بیماریهای روانی از جمله مهمترین راههای ارتقای سلامت روان و پیشگیری از ایدز است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پایان سخنان خود با اشاره به برنامههای اجرایی برای مقابله با بیماری ایدز گفت: کارگاههای آموزشی برای گروههای سنی در معرض خطر باید برگزار شود، آموزشهایی نیز به صنف آرایشگران داده شود، علاوه بر آن پخش تراکت و پمفلت آموزشی، برگزاری جلسات آموزشی در مساجد و اماکن عمومی و پخش پیامهای آگاهیدهنده در دستور کار بخش بهداشت و درمان قرار می گیرد.