کد خبر:۲۸۱۰۲۰
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی تبریز:

حضور بازرسان وزارت علوم در دانشگاه حرکت نمایشی برای همراه کردن دانشجویان با اهدافشان است

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی تبریز در بیانیه‌ای اعلام کرد: هدف از حضور بازرسان وزارت علوم در دانشگاه، عوام فریبی و حرکتی نمایشی جهت نشان دادن همراهی دانشجویان با اقدام و قصد ایشان است.
حضور بازرسان وزارت علوم در دانشگاه حرکت نمایشی برای همراه کردن دانشجویان با اهدافشان است
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از تبریز، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی تبریز با صدور بیانیه ای نسبت به وضعیت نامناسب بازرسی هایت نظارت وزارت از علوم واکنش نشان داد.
 
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
 
 18 آذر ماه، آقایان دکتر فتحی و دکتر فیضی، به عنوان نمایندگان وزیر علوم جهت بازدید و ارزیابی و تهیه گزارش از وضعیت موجود، در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان حضور پیدا کردند. بنابر جلسه‌ای که در 17 آذر با حضور ریاست، معاونت فرهنگی- اجتماعی و نمایندگان تشکلها و کانونهای دانشگاه در دفتر ریاست، صورت گرفت مقرر شد نمایندگان کانونها و تشکلها از ساعت 14 تا 16 هر کدام جداگانه، جلسه‌ای خصوصی به مدت 12 دقیقه با بازرسان وزارت داشته باشند و البته دو وقت دقیقه‌ای هم برای نمایندگان عموم دانشجویان تعیین شد.
 
اما متاسفانه در عمل برخلاف آنچه مقرر شده بود، نمایندگان کانونها، نشریات و انجمن های علمی (3گروه) با توافق همدیگر و به صورت هماهنگ با نمایندگان وزارت جلسه گذاشتند و مسائلشان را مطرح کردند، بعد از پایان این جلسه که بیشتر از زمان تعیین شده هم طول کشید، مسئول هماهنگی جلسه، از نمایندگان جامعه اسلامی، بسیج دانشجویی، شاهد و ایثارگران، شورای صنفی خواست که آنها هم بصورت مشترک وارد اتاق جلسه شوند، البته نمایندگان انجمن تربیت بدنی و پردیس خطیب و نمایندگان عموم دانشجویان هم به این جمع اضافه شده بودند!!(7گروه) و مسئول هماهنگی جلسه در پاسخ به اعتراضات نمایندگان مبنی برعدم رعایت عدالت و زمان بندی، پس از چندبار انتقال اعتراضات به بازرسان وزارت و بی‌توجهی آنان، خود را بی‌تقصیر دانسته و معترضین را به بازرسان وزارت علوم ارجاع دادند که البته ایشان هم پاسخ مناسب و روشنی ندادند.در ابتدای جلسه دوم، بازرسان وزارت علوم هدف خود را از حضور در دانشگاه، بررسی وضع موجود و شنیدن حرف دانشجویان اعلام کردند و سپس از نمایندگان تشکلها و کانونها خواستند مسائلشان را مطرح کنند که البته به خاطر ناهماهنگی و بی‌برنامگی پیش آمده و حضور همزمان نمایندگان هفت تشکل و کانون به اضافه دانشجویان دیگر و نیز مدیریت ضعیف و نا صحیح نمایندگان وزارت علوم، نظم جلسه چندین بار به هم خورد.
 
در اواخر جلسه، نمایندگان وزارت با طرح حرفهایی هدف اصلی خود را تغییر ریاست و جویا شدن نظرات و پیشنهادات دانشجویان در این بار عنوان کردند که با توجه به اتمام فرصت حرف زدن نمایندگان تشکلها و کانونهای حاضر نمایندگان وزارت اجازه به ایشان نداده و مانع اظهارنظرشان شدند.
 
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، بر خود لازم می‌داند مواردی را جهت اطلاع جامعه دانشگاهی در این باره به شرح زیر اعلام کند:
 
الف) هیات نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
 
1- هر شخصی که به عنوان نماینده‌ی نهادی مأمور به تکلیفی می‌شود باید نهایت حساسیت و دقت را در انجام تکلیف خود به خرج دهد، چرا تکلیف ایشان(نمایندگان وزارت) حق دیگران(دانشجویان) است؛ اما این مهم در عمل از سوی معتمدین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت نگرفت که بارزترین مصداق آن عدم رعایت عدالت برای بیان نظرات و سخنان دانشجویان است.
 
2-  وظیفه پاسداری و رعایت حدود، نباید تکلیف احقاق حقوق دانشجویان را تحت الشعاع قرار دهد و حقوق عده‌ای با تعیین حدود نابجا و من درآوردی نادیده گرفته شود، مکلفانی که در قبال احقاق حقوق دانشجویان و رعایت عدالت احساس تکلیف نمی‌کنند، یقینا بیشترین ضربه را به حاکمیت قانون می‌زنند.
 
3- مچ گیری از عملکرد ضعیف مسئولین مکتب احمدی نژادیسم! (بقول عده‌ای که دید کاملا منفی به مدیران دوره قبلی دارند) رفع تکلیف، اظهار وجودو القاء توجه متفاوت دولت منتخب به آنانی(دانشجویان) که افراط را از اعتدال بخوبی تمییز می‌دهند کاری است نابجا و غیرمنطقی.
 
4- باید پرسید چنین رفتار و برخوردی از طرف کسانی که ادعای راستگویی و اعتدال را دارند چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد؟ به نظر می‌آید هدف از حضور بازرسان محترم وزارت علوم در دانشگاه،عوام فریبی وحرکتی صوری و نمایشی جهت نشان دادن همراهی دانشجویان با اقدام و قصد ایشان می‌باشد اما جامعه اسلامی دانشجویان به عنوان تشکلی اسلامی و مستقل با انتقاد شدید از این شیوه، اعلام می‌دارد؛ در صورتی که وزارت علوم قصد دارد نسبت به تغییر ریاست که البته جزو اختیاراتش است و تا کنون در چند دانشگاه کشور شاهدش بودیم، اقدام نماید، باید در جهت رشد و تعالی هرچه بهتر و بیشتر فضای دانشگاهی و ایجادشور و نشاط علمی، فرهنگی و سیاسی در دانشگاه فردی انتخاب شود که هم از "تعهد" و "تخصص لازم" برخوردار باشد و هم مشی "اسلام ناب محمدی" داشته باشد؛ اما چنانچه فردی تعیین ‌شود که با شعارهای دولت تدبیر و امید همخوانی نداشته باشد یا از افراد وابسته به جریانات تندرو باشد جامعه اسلامی دانشجویان ساکت ننشسته و از طرق مختلف به بیان مواضع اصولی و  منطقی خود خواهد پرداخت.
 
5- گفتنی است که این هیات به نوبت به دانشگاه‌های کشور سرکشی کرده و به بررسی وضعیت آنها پرداخته؛ اما آنچه که مهم است نتیجه این سرکشی هاست که منجر به برکناری روسای دانشگاه به دلایل و توجیهات مختلف و یا استعفای روسا شده است و این دقیقا برخلاف سخن رئیس جمهور است که گفتند: «من با داس نیامده‌ام من با کلید آمده‌ام.»
 
ب) نمایندگان کانونها و تشکلها و دانشجویان
 
- نقد منصفانه، لازمه‌ی یک محیط علمی،فرهنگی و سیاسی است در مسیر رشد و تعالی نه تخریب و ترور شخصیت؛ بنابراین باید میان نقادی و پرده دری، نقد و نفی تمییز قائل شد و حدود را رعایت کرد.
 
- طبیعت قشر جوان و دانشجوست به انتقاد و اعتراض بپردازد، ورود اکثر دانشجویان صرفا از موضع نقد نباید حمل بر نفی کامل شخص مورد نقد تلقی گردد، بنابراین عدالت وجدانی ایجاب می‌کند اگر در موقعیتی هستیم که نمی‌توانیم جنبه‌ی مثبت موضوع مورد ارزیابی را بیان کنیم حداقل فراتر از نقد منصفانه پا ننهیم.
 
یادمان باشد که پروردگار متعال علی(ع) را بر ما عطا فرمود تا بهتر و بیشتر مفهوم عدالت را درک کنیم و بدانیم که همیشه باید عدل و انصاف را در اعمال و امور خود اصل قرار دهیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
سهراب سعيدي
-
۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۴
آقاي وزير لطف بفرما رئيس مورد نظر را تعويض کن واز فرستادن گروبازرسي دست بردار که عاقبت خوشي ندارد ومردم به اعتدال راي دادند نه به اصلاح طلبان اينقدر نگو مابه کساني که با تفکرمابودند مديريت خواهيم داد خودت ميداني که تفکر شما راي نياورد وتفکر هاشمي بود که راي آورد واصلاح طلبي دوروغين مرد آيه 12 سوره بقره را حد اقل بخوان وتفکر کن
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار