به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، حشمت الله عسگری در همایش علمی- تخصصی پژوهش، مالیات و توسعه که روز گذشته با حضور روئسای ادارات و دانشگاهیان استان ایلام در هتل زاگرس برگزار شد گفت: پژوهش و مالیات عنصر ایجاد توسعه هستند. دنیایی که در آن زندگی می کنیم پر از مجهولات است به طور حتم اقتدار و ثروت اندوزی کشورها در گرو کشف این مجهولات و تبدیل کردن آن ها به معلوم است.
وی ادامه داد: در دیدگاه دانشگاهیان ما، پژوهش به عنوان کالایی لوکس و تزئیناتی مطرح است که برای جا نماندن از قافله علوم تئوری به نوشتن آن استناد می شود. در این میان آن چه مشهود است غافل بودن جامعه دانشگاه از اصل و اساس پژوهش است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استان ایلام بیان کرد: عدم بهره گیری از نتایج پژوهشی، ریشه در بازار نوسانات عرضه و تقاضاهای علمی دارد، مدیران اجرایی هیچگاه خود را مقید به پژوهش و عمل به آن نمی دانند.
عسگری با بیان این که بین پژوهشگر و کارشناسان اجرایی باید پیوند محکمی وجود داشته باشد تصریح کرد: این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند اما در ایران عمل به این اصل نه تنها صدق نمی کند بلکه هر روز بر فاصله ایده تا اجرا، تئوری تا عمل اضافه می شود.
وی افزود: بزرگترین خیانت به توسعه و پیشرفت ایران در این فرایند به وجود آمد که عده ای برای سرپوش نهادن بر عملکرد ضعیف کاری خود پژوهش را مشتی الفاظ دور از ذهن کتاب ها خواندند.
مدیر گروه اقتصاد دانشگاه ایلام اذعان داشت: عدم تعادلی که در انجام پروژه های پژوهشی در ایران وجود دارد باید بررسی و اصلاح شود. در حیطه پژوهش، تقاضاهایی از ادارات و نهادهای دولتی و خصوصی ارائه شود و اشخاص حقیقی و حقوقی برای پاسخگویی به نیازهای پیش آمده از مجرای پژوهش دست به کار گردند، این اولویت ها می بایست از سوی مراکز اجرایی ساماندهی شوند.
عسگری گفت: در آنجا که پژوهش به حل شدن مسائل کمک نمی کند نتایج کار، انرژی، وقت و هزینه پژوهشگر مستقیما به انبارها محول می شود و غبار زمان آن ها را به فراموشی خواهد سپرد.