آخرین اخبار:
کد خبر:۳۰۵۲۶۸
یک مشاور خانواده مطرح کرد:

بحث و جدل؛ مهمترین عامل کاهش محبت همسران نسبت به یکدیگر

یک مشاور خانواده با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم‌صلی‌الله‌وعلیه‌وآله‌وسلم در خصوص پرهیز از دروغ، حتی به شوخی و بحث و جدل، حتی اگر حق با ما باشد و پایبندی به اخلاق نیکو گفت: مهمترین عامل کاهش محبت همسران نسبت به یکدیگر، بحث و جدل است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سیدمجتبی حورایی، روانشناس و مشاور خانواده امروز در بیست و یکمین دوره کارگاه آموزشی زوج‌های شرکت کننده در مراسم ازدواج دانشجویی در محل تالار صبای مشهد گفت: آگاهی دینی، حفظ احترام، مدارا، اعتدال و میانه روی در معیشت و آگاهی به عیوب خود پنج ویژگی زندگی استاندارد است.


وی با بیان اینکه دین برای همه جزئیات زندگی طرح و برنامه دارد، گفت: زندگی نیازمند نقشه و برنامه است و تنها خداوند است که بهترین و جامع‌ترین و بی‌نقص‌ترین نقشه زندگی انسان را ارائه داده است.


این مشاور خانواده همچنین دین را بهترین مشوق خوبی ها و بهترین بازدارنده از بدی ها دانست و با اشاره به روایتی از  پیامبر اکرم (ص) در خصوص پرهیز از دروغ(حتی به شوخی) و بحث و جدل(حتی اگر حق با ما باشد) و پایبندی به اخلاق نیکو، افزود: مهمترین عامل کاهش محبت همسران نسبت به یکدیگر، بحث و جدل است.


حورایی، آسان شدن تحمل سختی‌ها را از دیگر اثرات دین در زندگی بیان کرد و ضمن توصیه زوج‌های جوان به داشتن برنامه مطالعه جمعی، گفت: سرانه مطالعه هر ایرانی در 24 ساعت، 10 دقیقه است در حالی که سرانه تماشای تلویزیون برای هر نفر بیش از چهار ساعت است.


این روانشناس و مشاور خانواده گفت: خانواده‌ها برای تقویت بنیان معنوی خانواده، باید به طور مستمر با عالم دین ارتباط داشته و جلسات مذهبی هفتگی داشته باشند.


حورایی در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ احترام در تحکیم بنیان خانواده گفت: زن و شوهر تحت هیچ شرایطی نگذارند احترام متقابل میانشان از بین برود چرا که بی احترامی بستر تغییر را از بین می‌برد؛ در حالی که اگر احترام وجود داشته باشد امکان اصلاح هر نقص و مسأله‌ای وجود دارد.


به بهانه صمیمیت به هم بی احترامی نکنید


وی خطاب به زوج‌های جوان خاطرنشان کرد: این که به بهانه صمیمیت به هم «تو» بگویید، دروغ بزرگی است که رایج شده است زیرا احترام ورای صمیمیت بوده و استفاده از واژه «تو»، دروازه بی احترامی‌ها است.


حورایی ادامه داد: همدیگر را زیبا صدا کنید؛ زندگی قانون دارد از جمله این که پیامبر اکرم(ص)  فرمودند: «هرکس به خانواده اش توهین کند، خوشی زندگی را از دست می دهد».


ریشه مدارا در زندگی، درک متقابل است


وی با بیان این که ریشه مدارا در زندگی، درک متقابل است، افزود: باور این که هر کس یک میزان توان و قابلیت خاص خود را دارد بسیار مهم است به گونه‌ای که عمده لطمه‌ای که زوجین به هم می‌زنند از عدم شناخت نشأت می‌گیرد.


این مشاور و روانشناس با اشاره به تفاوت‌های بسیار میان زن و مرد گفت: از جمله این تفاوت ها این است که زن از طریق گفت و گو و مرد با سکوت آرام می‌شود، زن، جزئی نگر و مرد، کلی نگر است، در مرد،  غریزه جنسی جدی‌تر و در زن، نیاز عاطفی قوی‌تر است، همچنین به عکس زن، خشم مرد بر ترس او غلبه دارد.


عدم شناخت صحیح، توقعات بی جا را به دنبال دارد


حورایی با تأکید بر این که عدم شناخت صحیح، توقعات بی‌جا را به دنبال دارد، افزود: مرد ساکت و کم حرف، روان زن را به هم می ریزد؛ آقایان به جای ارزش گذاری روی حرف‌های خانم‌ها، باید به اثر گوش دادن در زن توجه کنند.


وی به آقایان خاطرنشان کرد: اگر با نیت پاک شنونده حرف همسرتان نباشید، نیت‌های ناپاک بسیاری در کمین حرف‌های او هستند؛ از سوی دیگر، زن هم باید به مرد خصوصا هنگام ورود به خانه فرصت خلوت بدهد، موقع شناس باشد و بداند کی و کجا صحبت کند.


این کارشناس مسائل خانواده، با بیان این که شرایط امروز جامعه، اهمیت پاسخ به نیازهای غریزی شوهر از سوی زن را بیشتر کرده است، افزود: بسیاری از طلاق ها ناشی از عدم مدیریت اتاق خواب است. خانم ها توجه داشته باشند هیچ گاه نیاز غریزی مرد را اسباب تنبیه او قرار ندهند.


حورایی با بیان این که آقایان بیشتر عصبی می شوند و خانم ها بیشتر جوش می‌زنند، افزود: مراقب باشید شوهرتان را عصبی نکنید؛ بدین منظور لیستی از مواردی که همسرتان را عصبی می‌کند داشته و از آن پرهیز کنید.


حورایی شوخی برای ازدواج مجدد، ارتباط با زنان دیگر، محدود کردن زن در خبرگیری از خانواده‌اش و سخت گیری در مخارج ضروری زندگی را از عوامل رنجش زن و پرهیز نکردن از سایر مردان، تعریف نکردن از سایر مردان، ندادن فرصت خلوت و تنهایی، پرتوقعی در تشریفات و تجملات و تجسس را از عوامل رنجش مرد برشمرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
رضاراحت
-
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۲
خيلي قشنگ گفتند
عالي بود ان شاءا... که مردم استفاده و عمل کنند...
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار