حجت الله تقوی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه قطعا فرمایشات مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ها همواره توسط دشمنان رصد می شده است، بیان داشت: آنها تک تک جملات و فرمایشات و بیانات رهبر انقلاب را آنالیز و تحلیل می کنند، چون می دانند تمام سخنان مقام معظم رهبری بر پایه اهدافی گفته می شود و بر کسی پوشیده نیست که آنها برنامه بلند مدت بر علیه فرهنگ ما دارند و با این هجمه عظیمی که علیه فرهنگ کشور ما به وجود آمده، خود نشان دهنده آن است که آنها پیش از گذشته فعالیت خود را چه در فضای مجازی و رسانه ای و فعالیت های مختلف آغاز کردند و همه اینها نشان دهنده برنامه بلند مدت آنهاست.
وی افزود: آنها می دانند امروز یکی از دغدغه های رهبر و دلسوزان کشور مقوله فرهنگ است و دشمنان می خواهند به قول معروف دست پیش را بگیرند و بر علیه فرهنگ ما اقدام کنند؛ روشن است که با وجود گذشت دو ماه از سالی که به نام فرهنگ نامگذاری شده است، آنها اقدامات خود را آغاز کرده اند؛ در حالی که ما باید اقدامات خود را گسترش دهیم و یک مقداری نسبت به گذشته هشیارتر و پرکارتر باشیم.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد رودسر املش گفت: حرکت منسجمی بعد از نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری آغاز نشده است و آن هم به این دلیل است که دوستان در دانشگاه ها در مرحله آنالیز هستند؛ جسته و گریخته اقداماتی انجام می شود در قالب و بحث هایی مثل قرآن و عترت، اعتکاف، نماز و مسائل جنگ نرم و سبک زندگی و سایر فرمایشاتی که مقام معظم دارند، اما اقداماتی دارای چهار چوب، هدفدار، بلند مدت و برنامه مدونی تا بحال نداشته اند.
تقوی تصریح کرد: البته بعضی از نهادها و دلسوزان فرهنگی وارد عمل شدند و حرکت گذشته خود را شتاب بیشتری دادند؛ اما این اتفاق مستلزم این است که متولیان فرهنگی در دانشگاه ها با دید بازتری به این مسئله نگاه کنند و با در نظر گرفتن منویات رهبر انقلاب یک برنامه مدونی را انجام دهند.
وی به اقدامات دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: از اقدامات مهم دانشگاه آزاد در باب جهاد فرهنگی چند برابر شدن بودجه فرهنگی دانشگاه در سال جدید است و انتظار می رود سایر دانشگاه ها نیز این سیاست دانشگاه آزاد را در پیش گرفته و وزارت علوم برنامه بالادستی در این زمینه ارائه دهد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد رودسراملش افزود: هزینه کردن در باب فرهنگی از دست دادن و خرج شدن بودجه نیست؛ بلکه یک نوع سرمایه گذاری است.
تقوی با اشاره به وضعیت نابسامان حجاب در جامعه گفت: مقوله حجاب و عفاف یک مسئله بسیار مهم است، ما یک دوره گزاری را درباره حجاب در گذشته طی کردیم و امروزه وارد فضایی شده ایم که می توانیم راجع به حجاب با قدرت بیشتری حرف بزنیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه این مسئله نشان دهنده آن است که ما در گذشته آن طور که شایسته بود راجع به حجاب حرف نزدیم و برخوردها صرفا به نوعی سلبی یا ایجابی بوده است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد رودسر املش افزود: امروز باید مقوله فلسفه حجاب و اینکه حجاب چه نقشی در تربیت جامعه چه در بخش حجاب زنان و مردان دارد، بررسی شود.
تقوی گفت: با مطالعه آثار بهشتی، استاد مطهری و سایر بزرگانی که در زمینه مسئله حجاب و عفاف با گفتمان و تحلیل کار کردند، باید این فرهنگسازی را وارد دانشگاه ها کنیم.
وی با اشاره به اهمیت و تاثیرگذای مثبت نمایشگاه های عفاف و حجاب در دانشگاه ها گفت: تبین مفهوم الگوی ایرانی و اسلامی زن و مرد مسلمان با برگزاری نمایشگاه حائز اهمیت است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد رودسر املش گفت: جوان امروز ما الگو ندارد و ما باید برای او الگوسازی کنیم؛ اگر به او الگو بدهیم و بگوییم که این شاخص های فرهنگی ما است قطعا دانشجو پس از آن با مقوله فرهنگ برخورد سلبی نمی کند و دیگر وارد فضای کمیته انضباطی نمی شویم و به نوعی فرهنگ سازی خواهیم کرد که کاری ریشه دار و متداوم خواهد بود.
تقوی افزود: مسئله تبیین مبحث حجاب در قالب کرسی های آزاد اندیشی، سمینارها، گفتمان ها و همایش ها به صورت کاربردی و در کنار آن هم نمایش الگوهایی که در گذشته و امروز داشتیم و برداشتن خلاها امری حیاتی است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه همانطور که استاد مطهری می فرماید: نیاز به تبیین فلسفه حجاب داریم؛ یعنی عمقی کار کردن وظیفه مدیران فرهنگی است که از مرحله آزمون و خطا بیرون بیایند و از همه ظرفیت ها استفاده کنند تا فلسفه حجاب برای جوانان تبیین شود تا دیگر سطحی به آن نگاه نکنند./225الف1/