آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۹۴۲۰
فرهنگ در کلام معمار انقلاب ـ 2

فیلم‌های ایرانی بهتر از فیلم‌های دیگر است/ سرگرم کردن جوانان به مفاسد، شگردی برای غارت ملت‌هاست/ دست‌هایی که در تلویزیون انحراف ایجاد می‌کنند

رادیو و تلویزیون و مطبوعات و سینما‌ها و تئاتر‌ها از ابزارهای مؤثر تباهی و تخدیر ملت‌ها، خصوصاً نسل جوان بوده است.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ سال جاری از سوی رهبر انقلاب با عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نام‌گذاری شده است که نشان می‌دهد یکی از اولویت‌های اصلی نظام در این سال فرهنگ است. به بهانه نام‌گذاری امسال و همچنین قرار گرفتن در آستانه سالگرد ارتحال امام خمینی در قالب سلسله گزارش های «فرهنگ در کلام معمار انقلاب» نگاهی داریم به دیدگاه‌های ایشان در عرصه‌های مختلف فرهنگی. در بخش اول این گزارش که روز گذشته منتشر شد دیدگاه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در خصوص اهمیت صدا و سیما و نقش این رسانه مهم در فرهنگ جامعه مورد بازخوانی قرار گرفت. امروز و در دومین شماره از سلسله گزارش‌های «فرهنگ در کلام معمار انقلاب» به بیان دیدگاه‌های ایشان در خصوص صداوسیما و سینما و نقش آن‌ها در فرهنگ جامعه می‌پردازیم.


تقلید از شرق و غرب با رادیو تلویزیون اسلامی نمی‌سازد


پافشاری من نسبت به رادیو تلویزیون بیشتر از چیزهای دیگر است. برای اینکه این فسادش موجب فساد ملت و جامعه می‌شود. برای اینکه چیزی که در اینجا گفته می‌شود، سرتاسر مملکت آن چیز پخش می‌شود، و انحراف در سطح مملکت و همچنین در خارج پیدا می‌شود. از این جهت، این سازمان باید صددرصد به صورتی باشد که با نهضت و انقلاب اسلامی بسازد. نه اینکه ما بگوییم – رادیو تلویزیون اسلامی هست، ولی ببینیم یک حرف‌هایی در آن می‌زنند که به اسلام و به انقلاب اسلامی لطمه وارد می‌آورد. باید کاملاً توجه داشت که به هیچ وجه ما نباید مقلد شرق و غرب باشیم. زیرا تقلید از شرق و غرب با رادیو تلویزیون اسلامی نمی‌سازد.


باید کاملاً مراقبت کنید و خوف از گفته‌‌ها و نوشته‌های این روشنفکران غربزده ابداً نداشته باشید. این روشنفکران در فکر این هستند که مملکت را به خواست خودشان یک مملکت لوکس درست بکنند و دیگر هرچه خرابی هم باشد مانعی ندارد، آن‌ها دلشان می‌خواهد یک مملکت غربی درست بشود و حال اینکه مردم اینجا همه جدیت کردند برای اینکه اسلام در ایران پیاده شود. نه فقط یک صورت اسلام و وقتی سر به هر اداره‌اش می‌زنیم اسلام در کار نباشد. باید شدیداً با روشنفکران غربزده مبارزه کرد، از این جهت شما مأموریت دارید با همکاری کارمندان مسلمان و متعهد و غیر منحرف این سازمان را تصفیه کنید، بدون اینکه خوفی از کسی و یا گروهی داشته باشید.


باید توجه داشته باشید که در این سازمان، مسلمانان متعهد حتی یک نفرشان نباید بیرون بروند. مگر تخلفاتی کنند، که این مسئله دیگری است و فرقی با دیگران ندارند. اما یک وقتی گفته نشود این‌ها مثلا یک قدری ارتجاعی هستند. از این حرف‌هایی که شاه هم به مسلمانان مبارز و متعهد در آن دوره می‌زد. مسلمانان مبارز و متعهد باید آنجا باشند و دیگرانی هم که تصفیه می‌شوند باید جایشان را افراد مسلمان مبارز غیر منحرف گذاشت.


فیلم‌های ایرانی بهتر از فیلم‌های دیگر است / کدام فیلم از نظر امام (ره) آموزنده بود؟


ما بحمدالله گویندگان و نویسندگان خوب داریم. ما همه چیز داریم. من غالباً فیلم‌‌هایی که خود ایرانی‌ها درست می‌کنند به نظرم بهتر از دیگران است. مثلاً فیلم گاو آموزنده بود. اما حالا این فیلم‌‌ها از آمریکا و یا از اروپا بیاید با یک بی بندوباری، تا روشنفکران غربزده شاد شوند. فیلم‌‌هایی که از خارج به ایران می‌آید اکثراً استعماری است. لذا فیلم‌های خارجی استعماری را حذف کنید مگر صددرصد صحیح باشد (1).


سینما برای این مقاصد شومی که این‌ها در این مدت طولانی طرح‌ریزی کردند نبوده؛ این‌ها چیزهایی است که آموزشی است. رادیو و تلویزیون یک دستگاه آموزشی است، سینما یک دستگاه آموزشی است. باید دستگاه‌ها را به طور مسالمت، به طور صحیح، به طور سلیم اداره کرد (2).


ما با سینما مخالف نیستیم، ما با مرکز فحشا مخالفیم. ما با رادیو مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم. ما با تلویزیون مخالف نیستیم، ما با آن که در خدمت اجانب برای عقب نگه داشتن جوانان ما و از دست دادن نیروی انسانی ماست، با آن مخالف هستیم (3).


نظر امام در خصوص سینما


حکومت اسلامی قمارخانه‌‌ها را می‌بندد درشان را. مراکز فساد و کاباره‌هایی که این فساد‌ها در آن می‌شود؛ این‌ها را درش را می‌بندد. این فرم سینما‌ها را تغییر می‌دهد؛ یعنی این سینماهایی که الان جوان‌های ما را دارند به فساد می‌کشند و به فحشا می‌کشند، این‌ها می‌گویند این فرم نباید باشد. می‌خواهد سینما باشد، سینمای آموزنده باشد، سینمای اخلاقی باشد. با فساد اسلام مخالف است؛ با فساد کشیدن جوان‌ها، مسلمین را به فساد کشیدن مخالف است (4).


سینما یک جایی است که برای آموزش است، برای پرورش است یا رادیو تلویزیون؛ همه این‌ها تا وقتی که رسید اینجا، به دست این‌هایی که مأمور بودند از طرف غیر که وطن را به این حال در آورند و مأموریت برای وطن داشتند، این‌ها را منقلب کردند به یک چیزی که برخلاف بود. حالا از این به بعد باید همه این‌ها یک دستگاه پرورش باشد، یک دستگاه آموزش باشد. رادیو همین طور، تلویزیون همین طور، تئاتر همین‌طور، همه اینها. اسلام با خود این‌ها مخالف نیست؛ اسلام می‌خواهد این‌ها را مهذب کند یعنی در خدمت اسلام، در خدمت تربیت جوان‌ها قرار بدهد (5).


رادیو و تلویزیون و سینما در 100 سال اخیر وسیله تباهی ملت‌ها بوده


رادیو و تلویزیون و مطبوعات و سینما‌ها و تئاتر‌ها از ابزارهای مؤثر تباهی و تخدیر ملت‌ها، خصوصاً نسل جوان بوده است. در این صد سال اخیر بویژه نیمه دوم آن، چه نقشه‌های بزرگی از این ابزار، چه در تبلیغ ضد اسلام و ضد روحانیت خدمتگذار، و چه در تبلیغ استعمارگران غرب و شرق، کشیده شد و از آن‌ها برای درست کردن بازار کالا‌ها خصوصاً تجملی و تزئینی از هر قماش، از تقلید در ساختمان‌ها و تزئینات و تجملات آن‌ها و تقلید در اجناس نوشیدنی و پوشیدنی و در فرم آن‌ها استفاده کردند، به طوری که افتخار بزرگِ فرنگی مآب بودن در تمام شئون زندگی از رفتار و گفتار و پوشش و فرم آن بویژه در خانم‌های مرفه یا نیمه مرفه بود، و در آداب معاشرت و کیفیت حرف زدن و به کار بردن لغات غربی در گفتار و نوشتار به صورتی بود که فهم آن برای بیشتر مردم غیر ممکن، و برای همردیفان نیز مشکل می‌نمود!


فیلم‌های تلویزیون از فرآورده‌های غرب یا شرق بود که طبقه جوان زن و مرد را از مسیر عادی زندگی و کار و صنعت و تولید و دانش منحرف و به سوی بی‌خبری از خویش و شخصیت خود و یا بدبینی و بدگمانی به همه چیز خود و کشور خود، حتی فرهنگ و ادب و مآثر پر ارزشی که بسیاری از آن‌ها با دست خیانتکار سودجویان، به کتابخانه‌‌ها و موزه‌های غرب و شرق منتقل گردیده است. مجله‌‌ها با عکس‌های افتضاح‌بار و اسف‌انگیز، و روزنامه‌‌ها با مسابقات در مقالات ضد فرهنگی خویش و ضد اسلامی با افتخار، مردم بویژه طبقه جوان مؤثر را به سوی غرب یا شرق هدایت می‌کردند.


اضافه کنید بر آن تبلیغ دامنه‌دار در ترویج مراکز فساد و عشرتکده‌‌ها و مراکز قمار و لاتار و مغازه‌های فروش کالاهای تجملاتی و اسباب آرایش و بازی‌ها و مشروبات الکلی بویژه آنچه از غرب وارد می‌شد. و در مقابل صدور نفت و گاز و مخازن دیگر، عروسک‌ها و اسباب بازی‌ها و کالاهای تجملی وارد می‌شد؛ و صد‌ها چیز‌هایی که امثال من از آن‌ها بی اطلاع هستیم و اگر خدای نخواسته عمر رژیم سرسپرده و خانمان‌برانداز پهلوی ادامه پیدا می‌کرد، چیزی نمی‌گذشت که جوانان برومند ما ـ این فرزندان اسلام و میهن که چشم امید ملت به آن‌ها است ـ با انواع دسیسه‌‌ها و نقشه‌های شیطانی به دست رژیم فاسد و رسانه‌های گروهی و روشنفکران غرب و شرق‌گرا از دست ملت و دامن اسلام رخت بر می‌بستند یا جوانی خود را در مراکز فساد تباه می‌کردند؛ و یا به خدمت قدرت‌های جهانخوار درآمده و کشور را به تباهی می‌کشاندند. خداوند متعال به ما و آنان منت گذاشت و همه را از شر مفسدین و غارتگران نجات داد (6).


سرگرم کردن جوانان به مفاسد شگردی برای غارت ملت‌هاست


ما از آن وضع سابق که اخیراً پنجاه سالش را، پنجاه و چند سالش را من شاهدش بودم و شما‌ها چندین سالش را که در زمان این حکومت جائر بود در نظر دارید که همه، وابستگی به غرب بود و به امریکا بود. مقصد آن‌هایی که این‌ها را پیش آورده بودند، در همه جا‌ها که شما قدم می‌گذاشتید در آن، یک چیز نمایان که اشخاص عمیق، آن یک چیز را می‌فهمیدند و آن اینکه نگذارند جوان‌های ما رشد کنند. جوان‌های ما را بار بیاورند به طوری که در قید این نباشد که در مملکتش چه در آن می‌گذرد.


اگر یک کسی عادت کرد که این مجلات را که دیدید، دیده بودید، با آن عکس‌ها و با آن مسائل، آن سینما‌ها را که دیدند با آن بساط و امثال ذلک و آن تلویزیون آن وقت و آن رادیوی آن وقت و آن مدارس آن وقت و آن کنار دریا رفتن‌های آن وقت و آن مراکز فحشای آن وقت، همه این‌ها در یک مطلب شریک بودند و [آن اینکه] جوان‌های ما را بی تفاوت کنند راجع به مسائل خودشان. یک جوانی که عادت کرد که هر روز برود یا هر شب برود در سینما و آن طور مسائل را ببیند، این دیگر فکرش نمی‌رود دنبال اینکه نفت ما را که می‌خورند، کجا می‌رود این نفت. این ثروت ما کجا می‌رود. اصلاً تو فکرش نمی‌آید این.


این همان مثل آدم هرویینی می‌ماند، یک آدم هرویینی اصلش فکرش دنبال این نیست که چه می‌گذرد. او همه‌اش دنبال این است که چه وقت، وقت هرویین بشود، یا وقت استعمال تریاک بشود. آن کسی که عادت کرد که برود در این مراکز فحشاء، تمام همّ و غمش همان مراکز فحشاست. حالا چه می‌گذرد در این مملکت، چه به سرش دارد می‌آید، پیشش مطرح نیست، دنبال این مطلب نیست. او تمام همّش به این است که چه وقت تابستان بشود و چه وقت، وقت این بشود که بروند دریا، تمام همّش به این است که چه وقت شب بشود و برود سینما؛ چه وقت این مثلاً قضایای رادیو تلویزیون پیش بیاید و بنشینند تماشا؛ نمی‌تواند، همان‌طوری که آدم تریاکی نمی‌تواند از پای منقل پا شود برود سراغ فرض کنید جهاد سازندگی، از پای منقل نمی‌تواند فکر این معنا را بکند که به مملکت ما چه می‌گذرد؛ فرهنگ ما چه شده است؛ اقتصاد ما چه شده است. نمی‌تواند فکر کند، این‌ها هم می‌خواهند همین جور باشند. آن‌هایی که می‌خواهند ما را غارت کنند، می‌خواهند بی مزاحمت غارت کنند. چرا مزاحم برای خودمان درست کنیم؟ راه عیش و عشرت را بر این جوان‌های تازه‌رس باز می‌کنیم، هر چه می‌خواهند از این عیش و عشرت‌ها بکنند، ما هم آن مخازنشان را می‌بریم (7).


دست‌هایی که در تلویزیون انحراف ایجاد می‌کنند


دست‌هایی در تلویزیون هست که انحراف پیدا می‌شود در آن، مثل اینکه مدیران تلویزیون درست نمی‌توانند درست برسند به مسائل. دستهای فاسدی هست که بسیاری از کار‌ها و بسیاری از چیزهایی که در تلویزیون هست، چیز‌هایی انحرافی است. بسیاری از شعار‌هایی که در تلویزیون هست، اشعاری که در آنجا می‌خوانند، چیز‌هایی که درآنجا می‌گویند، از همین گروه‌های انحرافی است. این‌ها باید اصلاح بشود. تا کی باید که باز تلویزیون ما تابع مسائلی باشد که همه‌اش انحرافی است؟ یک مسئله انحرافی را چند دفعه در تلویزیون می‌گویند، اظهار می‌کنند. آن مصاحبه گر می‌رود مصاحبه می‌کند، توی دهان مردم می‌گذارد چیزهایی را که برای ناراحتی مردم[است]. چند دفعه تکرار می‌کند یک مطلب را که از آن‌ها یک اقراری بگیرد. هر چه آن هم می‌گوید حالمان خوب است، این باز اصرار می‌کند به اینکه مردم را به وحشت بیندازد که کار هیچ خوب نیست! همه جهات فاسد است! این‌ها را باید بریزند بیرون از تلویزیون (8).


هیچ رسانه‌ای مانند رادیو و تلویزیون نمی‌تواند به مردم خدمت کند


تبلیغات مسئله‌ای است پر اهمیت و حساس، یعنی دنیا با تبلیغات حرکت می‌کند. آن قدری که دشمنان ما از حربه تبلیغات استفاده می‌کنند از طریق دیگری نمی‌کنند و ما هم باید به مسئله تبلیغات بسیار اهمیت دهیم و از همه چیزهایی که هست، بیشتر به آن توجه کنیم. باید تبلیغات فرهنگی ما خصوصا در رادیو و تلویزیون بیشتر باشد؛ چرا که الان وضع طوری شده است که آن روستایی که در صحرا مشغول امر کشاورزی می‌باشد هم، به رادیو گوش می‌دهد و در بعضی نقاط تلویزیون هم هست آن قدری که رادیو و تلویزیون می‌تواند به مردم خدمت کند، روزنامه‌‌ها و دستگاه‌های دیگر نمی‌توانند خدمت کنند. شما می‌دانید که تبلیغات خارجی علیه ما زیاد است؛ شما باید با تبلیغ فرهنگ اسلامی، به دروغ پراکنی‌های صداهای خارجی پاسخ دهید (9). این‌ها تبلیغات دست خودشان است. از آن طرف این‌طور تبلیغات می‌کنند، از آن طرف این‌طور کشتار می‌کنند. تمام این مفاسد برای اسلحه دار بودن غیر صُلَحاست. صُلَحا باید اسلحه داشته باشند (10).

 

منابع:
1. صحیفه امام، ج 12، ص 290-293، سخنرانی در تاریخ 23/2/1359، اهمیت رادیو وتلویزیون
2. تبیان، آثار موضوعی امام، ج 23، سخنرانی در تاریخ 5/1/1358
3. تبیان، آثار موضوعی امام، ج 23، سخنرانی در تاریخ 12/11/1357
4. همان 18/8/1357
5. همان15/1/1358
6. صحیفه امام، ج21، ص434، وصیتنامه سیاسی-الهی
7. همان 5/8/1358
8. همان 3/11/1361
9. همان 19/10/1356
10 تبیان، آثار موضوعی امام، ج 23، سخنرانی در تاریخ 2/6/1362

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
nhhh
-
۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۳
بايد توجه داشته باشيد که در اين سازمان، مسلمانان متعهد حتي يک نفرشان نبايد بيرون بروند. مگر تخلفاتي کنند، که اين مسئله ديگري است و فرقي با ديگران ندارند. اما يک وقتي گفته نشود اين‌ها مثلا يک قدري ارتجاعي هستند. از اين حرف‌هايي که شاه هم به مسلمانان مبارز و متعهد در آن دوره مي‌زد. مسلمانان مبارز و متعهد بايد آنجا باشند و ديگراني هم که تصفيه مي‌شوند بايد جايشان را افراد مسلمان مبارز غير منحرف گذاشت.
1
0
سامان
-
۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۷
فيلم‌هاي ايراني بهتر از فيلم‌هاي ديگر «بود»...
1
0
بدون نام
-
۱۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۹
با سلام
در کنار تشکر از فعاليت رسانه ملي اما
1.تعدد شبکه ها هنوز جوابگوي مخاطب نيست(شبکه هاي گيج کننده) مثلا چندين شبکه فيلم و سريال وجود داره
2.هزينه هاي هنگفت خريداري فيلم و موازي کاري ، بودجه سازمان را به چالش کشيده
3. آيا کمي بودجه سازمان رو باور کنيم يا ريخت و پاش ها و دکورهاي آنچناني؟
4. دوستان دانشجو مستحضرند که برنامه چالشي دانشجويي حذف و اضافه از شبکه 3 که پنجشنبه ها پخش مي شد متوقف شد ديگر چه انتظاري باقي مي ماند از انقلاب سي و چند ساله که باهاش مثل نوزاد برخورد مي کنند.

اميدواريم رسانه ما هر چه زودتر به آرمان هاي امام (ره) و رهبري عزيز نزديکتر شود تا جامعه جهاني به حکومت حضرت مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف گره بخورد
ان شاءالله
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار