به گزارش گروه دانشگاههای کشور «خبرگزاری دانشجو»؛ برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها یکی از دغدغههای رهبری است که امروز به دلایل مختلف در دانشگاههای کشور مورد غلفت واقع شده است.
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیش از 1500 دانشجو در رشتههای مختلف حوزه پزشکی و بهدشت و درمان در ترم جاری فقط به دلیل پیدا نکردن سوژه مناسب، هرگز موفق برگزاری حتی یک کرسی آزاداندیشی هم نشده است.
صادق افضلی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه برگزاری کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها از دغدغههای رهبر انقلاب است، گفت: اگر دانشجویان برای برگزاری این کرسی ها دغدغه نداشته باشند، مسئولان دانشگاهی هیچ اقدامی در این زمینه انجام نمی دهند.
وی با اشاره به اینکه در برخی از دانشگاهها مسئولان دانشگاه بر سر راه برگزاری کرسیها سنگ اندازی میکنند، افزود: علت اینگونه اقدامات ترس از دست دادن کرسی ریاست است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم سختگیری ها در مورد انتخاب کارشناس کرسی در دانشگاه ها بیشتر شده است.
افضلی تاکید کرد: باید در دانشگاهها فضایی فراهم شود که دانشجویان احساس کنند به راحتی میتوانند حرف خود را در فضایی به دور از تهمت و توهین به افراد و اشخاص مطرح کنند نه اینکه حرف زدن در کرسی بهانهای برای درست کردن پرونده انضباطی برای دانشجویان در دانشگاه باشد.
وی گفت: در ترم جاری به دلایل مختلف از جمله عدم وجود موضوع مناسب موفق به برگزاری کرسی نشدیم؛ اما برای ترم آینده سه تا چهار کرسی برنامه ریزی شده است.
برنامههای سیاسی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بازخورد خوبی ندارد
فهیمه رمضانی، مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با اشاره به اینکه برگزاری کرسی ها برای انجمن اسلامی هم دغدغه است، گفت: یکی از مهترین مشلات بر سر راه کرسی ها انتخاب موضوع است.
وی افزود: در حال حاضر جو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند طوری است که برنامههای سیاسی در بین دانشجویان بازخورد خوبی ندارد و این مهم باعث بیانگیزگی دانشجویان برای حضور در کرسیها شده است.
مسئول انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه این تشکل برنامههایی برای برگزاری کرسی در ترم جاری داشته و بدلیل کمبود بودجه برگزار نشده است، گفت: در ترم آینده کم کاریهای این ترم با برگزاری چند کرسی خوب جبران خواهد شد.
هنوز فرهنگ نقد و انتقاد در دانشگاه جا نیفتاده است
همچنین مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه هنوز هیچ دانشگاهی در کشور جرات نکرده کرسیهای آزاد اندیشی را آن طور که مد نظر رهبری است، برگزار کند، بیان داشت: کرسی هایی که اکنون در دانشگاه ها برگزار می شود، فقط برای آمار دادن است؛ و گرنه از نظر کیفی هنوز به جایگاه اصلی خود نرسیده است.
حجت الاسلام سید حسن سیدی با اشاره به اینکه تمامی تشکل های دانشجویی، معاونت فرهنگی و دفتر نهاد رهبری در دانشگاه ها مجریان اصلی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی هستند، گفت: حضور دانشجویان در کرسی ها خوب است؛ اما به شرطی این کرسیها بازدهی خواهد داشت که زیر ساخت های آن در کشور فراهم شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه فرهنگ نقد و انتقاد هنوز در کشور ما بخوبی جا نیفتاده است، گفت: یکی از دلائلی که برگزاری این کرسیها در دانشگاه ها را به تاخیر انداخته، ترس دانشگاه از مشکلات احتمالی کرسی ها است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: هم اکنون فضا در دانشگاه های کشور به گونه ای است که اگر دانشجویی از فرد یا مسئولی انتقاد کند، سایر افراد به او برچسب می زنند.
سیدی یکی دیگر از دلایل عدم استقبال و مشارکت دانشجویان در کرسی های آزاد اندیشی را ترس از مشکلات احتمالی که شاید برخی از نهادهای امنیتی دانشگاه برای آنها ایجاد کند، دانست و گفت: انتخاب موضوع مناسبی که دو طرف موافق و مخالف داشته باشد، هم در کیفیت کرسی ها تاثیر زیادی دارد.
وی گفت: در یکسال گذشته تعداد دو کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شده که این مطلوب نیست و باید در ترم های آینده بیشتر شود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه دانشجویان با شرکت در کرسیهای آزاد اندیشی با ارائه نظر مخالف و موافق خود در محیطی صمیمی، سطح اطلاعات خود را ارتقا میدهند، افزود: کرسیهای آزاداندیشی به خاطر وجود مسائل سیاسی و امنیتی، متولیان و مسئولان دانشگاه آن طور که باید برگزار نمیشود.
دانشجویان از انتقاد کردن ترس دارند
مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز با بیان اینکه کرسیهای آزاد اندیشی از تاکیدات رهبری است، گفت: متاسفانه هنوز انطور که شایسته است این کرسی ها در دانشگاه ها برگزار نمیشود.
حجت الاسلام مهدی عبدالرزاقنژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر دانشجویان از انتقادکردن و حرف زدن در فضای آزاد در دانشگاه ها ترس دارند، گفت: دانشگاه ها باید فضا را بگونه ای فراهم کنند که دانشجویان دیگر هیچ ترسی از حرف زدن و نقد کردن نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در ترم جاری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هیچ کرسی آزاد اندیشی برگزار نشده است، گفت: دلیل موضوع این است که در طول ترم دانشجویان جلسات متعددی در قالب جلسه پرسش و پاسخ، کارگاه و همایش برگزار کردند و این برنامه ها به طور کامل وقت دانشجویان را پر کرد.
لزوم گنجاندن کرسی در برنامه تشکل ها در ترم آینده/ برگزار نکنید برخورد جدی میکنیم
مدیر امور فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در ترم جاری مناسبت های مختلفی هم وجود داشت که باعث شد تا تشکل ها وقت کمتری داشته باشد، افزود: در ترم گذشته که دانشجویان وقت بیشتری داشتند تعداد 4 کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد.
عبدالرزاقنژاد یکی دیگر از دلائل مهم عدم برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیرجند را عدم درخواست تشکل ها مبنی بر برگزاری کرسی دانست و گفت: هماکنون چهار تشکل دانشجویی در این دانشگاه فعال است؛ اما هیچ یک از اینها در طول ترم پیشنهاد و درخواست برگزاری کرسی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه در کارگزوه فرهنگی دانشگاه تاکیدات زیادی بر برگزاری این کرسی ها شده است، گفت: برای ترم آینده هر تشکل باید چند کرسی را در برنامه های خود قرار دهد و اگر برگزار نکنند، برخورد جدی خواهد شد./145ت1/