به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دادگر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص قلب امروز در نشست تخصصی سلامت و ماه رمضان در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: یکی از امیدهای بزرگ ما در ماه رمضان این است که مردم و بیماران ما بتوانند سیگار را که یک عادت است، ترک کنند.
این استاد دانشگاه افزود: بسیاری از بیماران ما در این ماه به یک باره سیگار را کنار گذاشتهاند و امید ما این است که بیماران بتوانند این رفتار سرتاسر اشتباه را کنار بگذارند.
وی ادامه داد: دیابت مادر بیماری هاست و یکی از بدترین عوارض آن بیماریهای عروقی است که در صورت مراقب نبودن بسیار برای بیمار خطرناک است، پس بهتر است بیماران دیابتی، روزه داری در این ماه را به ندرت داشته باشند.
دادگر با بیان اینکه عوارض عروقی چشم و یا پا از بدترین عوارض دیابت به شمار میرود، یادآور شد: روزه داری برای افراد دارای بیماری دیابت دارای عوارض بسیاری است که باید به آنها توجه شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان اینکه روزه داری برای مردم در کل موجب بهبود تغذیه در آنها میشود، افزود: متاسفانه وارد شدن حجم زیادی غذا در هنگام افطار برای بیماران دیابتی خطرناک است و ما نگران تغییرات حاصل از این رفتار اشتباه هستیم.
این استاد دانشگاه در ادامه داشتن اعصاب و روانی آسوده را در داشتن روزه داری بیخطر در این ماه تاثیر گذار دانست و خاطر نشان ساخت: افرادی که دارای آرامش فکری و روحی و روانی هستند در ماه رمضان در برابر بیماریها نیز دارای مشکلات کمتری میشوند و حتی در صورت داشتن بیماری بهتر با آن کنار میآیند.
وی با بیان اینکه ما تا به حال مشاهده نکردهایم فردی بتواند در ماه رمضان وزن کم کند، نسبت به این رفتار هشدار داد و افزود: ترکیب غذا از حجم آن دارای اهمیت بیشتری است و به همین دلیل بهتر است مردم بدانند از چه ترکیب غذایی استفاده کنند که کمتر گرسنه شوند.
عضو هیآت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به روزه داری افرادی که دارای بیماری قلبی هستند، هشدار داد و بیان داشت: کسانی که داری دریچه مصنوعی قلب بوده و ریتم قلبشان نامنظم است بهتر است روزه نگیرند.
دادگر با بیان اینکه افراد دارای یبوست در صورت خوردن مواد دارای شیرینی و کربوهیترات دار التیام بیشتری خواهند داشت، بیان کرد: استفاده از رژیم خاص غذایی مانند آلو بخارا، روغن زیتون و یا شربت خاکشیر در این فصل و ماه رمضان برای افراد دارای یبوست بهتر است.
وی در پایان گفت: استفاده از مرکبات، نعناع، چای پر رنگ، قهوه، کاکائو، و مصرف نوشابه برای افرادی که دارای ریفلکس و مشکلات معده هستند توصیه نمیشود./155ب2/